Rat u Libanonu - kako zaustaviti Izrael?
Znam da nije trenutak da vam kvarim ljeto, ali mene opet pukla žuta minuta, jučer kad sam vidio onaj napad na onu zgradu u Libanonu. 50 i kusur mrtvih od toga 37 djece. :eek: :eek: :eek: :eek:
I šta sad? Dopuštam da se Izrael Ima pravo braniti od terorista koji ih stalno napadaju iz južnog Libanona, ali kakve veze s time imaju mostovi i prometnice u Beirutu? Najprije izbombardiraju ceste i mostove, a onda bacaju letke ljudima da se evakuiraju. Vjerovatno bi ljudi trebali po šumama i gorama naći put do spasa.
I sad ovo, u stilu: "pa rekli smo vam da se iselite jer ćemo raketirati selo" i sad ko vas jebe kad se niste evakuirali.
Problem Izraela je što na terorizam odgovara terorizmom i odmazdom. Primjer: Palestinski terorist se raznese u Tel Avivu, i onda Izraelska vojska poravna čitavo selo na Zapadnoj Obali iz kojeg potječe taj terorist.
A di je korijen sukoba? Da nisu okupirali palestinski terotorij i istjerali nekoliko milijuna izbjebglica van tog teritorija, možda danas ne bi imali problema s Arapima.
Šta mislite o ovome? Je li Izrael prijetnja svjetskom miru?
Npr. Iranu se ne dopušta posjedovanje nuklearnog oružja, dok se Izraelu tolerira i kemijsko i nuklearno.
Licemjerje? Dvostruki standardi? Židovski Lobi u Americi?
samo da napomenem da nisam ni nacionalist, ni rasist, a pogotovo ne antisemit, mada će me mnogi nakon ovoh posta proglasiti istim. Nešto slično kao kad je zamjenik franscuskog premijera lani prigovorio Izraelu za odmazde koje radi u pojasu Gaze, ovi ga odma proglasili antisemitom :creep:
Sjećam se rata kod nas, još jako mi je friško, i znam da je glavni razlog ovakvih sranja mržnja i zadojenost mržnjom od malih nogu. Mržnje na ovim prostorima su "kratke", niti sto godina, dok se Židovi i Arapi mrze stoljećima. Neverendingstory.
A znate li priču iz starog zavjeta o Abrahamu i njegovim sinovima?