kupiosam ovo napajanje a nemam pojma jel valja ova marka ima 400w
a ovu grafu ću kupit pa me zanima jel ima šta bolje za 2100 kn (AGP)
Printable View
kupiosam ovo napajanje a nemam pojma jel valja ova marka ima 400w
a ovu grafu ću kupit pa me zanima jel ima šta bolje za 2100 kn (AGP)
valja ziher , pitanje je samo ko ga radi za chiefa , inace imam 350w chiefa sa 12cm ventom , za chief ga radi delta i cuda pogoni . chief je pravi za kucista ali i napajanja .
za grafu je tesko reci jer 2100 je puno love , za to se da uzeti ok pci-e grafa i ploca i 939 a64 . ne znam sto trenutno imas i sto nadogradjujes ali po meni , agp je dao svoje , i ako i moras ostati na njemu onda radije neku 6800 derivat rabljenu pa da ostane koja kuna za drfuge namjene .
istina, previše je to love i to je 7800GS, jer GT u AGPu nemaš
A chiftek napajanja su super napajanja...
da gs ne gt zabunio sam se
ali ja bi uzeo novu matičnu da je nisam mjenjao prije dva mjeseca ali samo mi recite oće li ovca grafa moći pogoniti oblivion na 1024*756 i max detaljima
imam p4 2.4 koji nije problem na 3.1 gh
imam 1gb rama
i sad bi trebao ovu grafu dobit
e da i jel ima pixsel sherder 2.0 (vjerovtno ima)
i da ova grafa je slabija od 7600 gs pci-e
1. Oblivion će radit bez beda na tim, a i jačim postavkama u paru sa 7800GS. ;)
2. Ne da ima SM 2.0 nego čak i 3.0. :)
3. Ne, nije slabija od 7600GS. ;)
Ja ne garantiram da će ti oblivion iči na max postavke...
Mislim, možeš ga ti na to staviti, ali domy, sjeti se, tu je u pitanju HDR i SM3,0 što će jaaaako usporiti grafiku na max postavkama...
preporučam da igraš negdje na medium, kako bi imao 40-50 FPS...
Gle, ak Lihto igra na još jačim postavkama (1280 x 1024, FSAA + AF, high detalji,...) na X1800XL i ima 40-50 fps, zašto ne bi i Hacker na još manjoj rezi? Te dvije grafe su tu negdje.
Lihto ima 2 GB rama što itekekao pomaže igri, Hacker ima 1 GB rama.
Lihto ima Opterona 144 ako nije sad uzeo Dual Core intela, dok Hacker ima starog intela socket 478...
Domy, jedno je imati pcie grafu ranga 2000 kuna, a drugo AGP grafu tog ranga...
Ja dok sam imo AGP 6800 nisam mogao pokretati demoe od 6800 kartica, zapravo jesam, ali su išli sporo... pcie ipak ima bolju prpusnost i novija tehnologija...
Nece ti to raditi sigurno bez problema, hoce na 800x600 sa shreder 2.0= Citat =:
Izvorno postao Hacker
a ček jel postoji 7800 u pcie i kolko ona košta ako je ispod 2100 onda možda uzmem i neku matičnu idem probat nać nešto tako
e a za obl. ću stavit max ali ću maknut udaljenu travu i neke sitne gluposti jer znam da ona usporava
edit ima ova grafa u pcie ali je malo preskupa 3500 znači ostajem na svom izboru
i to znači a za ou lovu bolju grafu ne mogu dobit. i .
Ja igram Oblivion na 800x600 na 2.0 sa svim ostalim, sjenkama, travom, horizontom, samo sam skinuo detalje sa vode na 6600 gt pci i vjeruj mi nema potrebe za boljim, sasvim je zadovoljavajuce, ako povecam pocne da trza, 1 g rama i 3200 atlon.= Citat =:
Izvorno postao Hacker
sorry malo na skretanju sa teme
mozda decko moze da napravi neko poredjenje
;)
Znači ova tema može se zatvorit osim ako jos neko ima PAMETNIH izjava (letmarebrmbarov ne misliam na tebe)
zapravo imam još jedno pitanje šta je to zapravo antialaizing da ne otvaram temu za jedno tako pitanje
FSAA ili Full Screen AntiAliasing je tehnologija zaglađivanja rubova objekata u 3D prikazu. Budući da je simuliranje stvarnih objekata (koji imaju praktički beskonačnu preciznost) pomoću 3D grafike ograničeno mogućnostima računala, jasno je da je računalno generirani 3D prikaz podložan artefaktima, odnosno nazubljenim rubovima na objektima i teksturama. Antialiasing je metoda kojom se ova nazubljenost u velikoj mjeri anulira, što rezultira realnijim prikazom 3D grafike na zaslonima naših računala.
Antialiasing je moguće uključiti na svim modernim karticama, bilo da je riječ o jeftinijim ili skupljim modelima, ali valja imati na umu da je zaglađivanje rubova hardverski prilično zahtjevno (dakako, samo u kontekstu mogućnosti grafičke kartice). Drugim riječima, premda i najjeftinije kartice nude podršku za ovu tehnologiju, u kombinaciji s modernim igrama antialiasing je moguće ugodno rabiti samo s jačim i skupljim grafičkim karticama. Važno je napomenuti da je razinu zaglađivanja s FSAA-om moguće skalirati pa su u postavkama drivera kartice obično dostupne opcije FSAA 2x, 4x i 6x. Veći indeks uz “x” znači bolju kvalitetu prikaza, ali i slabije performanse.
evo sutra dobivam grafičku proizvošač je sparkle(245€) ili tako nešto nije bila ni jedna druga (zapravo bile su još point of view(235€) i club 3d (240€) ali za njih trebba čekat tjedan da dođu)
grafika je dosla ali oblivion cd mi je razderan pa ne mogu ga instalit+rat ali nać ću novi a ova tema :CLOSED: :closed:
Chieftek je jako kvalitetno napajanje...= Citat =:
Izvorno postao Hacker