da li je tko uspio napraviti potpuno funkcionalno računalo za potrebe media centra, nek opiše konfiguraciju programe, OS i slično.
Hvala
Printable View
da li je tko uspio napraviti potpuno funkcionalno računalo za potrebe media centra, nek opiše konfiguraciju programe, OS i slično.
Hvala
Od programa pogledaj freevo, mythtv, windows media center editiion. Možda ima koš koji no mislim da su ovo glavni igrači...
imam jedan MC komp kojeg sam sam sastavio...
Evo ovako:
Intel Celeron 2 Ghz, Pasivno hlađen sonic towerom
Epox s478 matična
N 6600 VIVO opcija, 128MB, pasivno hlađena
512 MB DDR ram
160 GB Maxtor HDD
I Enermax 400W napajanje sa 12MM ventilatorom
HAUPPAUGE WinTV-PVR 150
Kod media centra, od računala se očekuje da je što tiši, a to onda podrazumjeva imati komponente sa pasivnim hlađenjem ( bez ventilatora )
Na računalu se čuje samo napajanje koje je extremno tiho i mao se čuje HDD koji inače na MC računalima treba biti što veći.
Grafička kartica treba podržavati i ulaz signala, dakle Video in kao i obavezni video out. Računalo mora imati izlaz za 5.1 ozvučenje da bi bilo što bliže ultimativnom MC. Jako je dobro ako računalo ima bežičnu tipkovnicu i miša... Nešta od logitech opreme. Tu je onda i nezaboravni TV tuner bez kojega to uopće nije MC računalo... i daljinski po potrebi...
Računalo treba imati što više USB portova na prednjoj maski kučišta a po mogučnosti na prednjoj maski bi trebao imati izvučene video konektore za što lakše spajanje kamera, fotoaparata, printera, skenera itd.
Računalo bi u osnovi trebalo imati stalni pristup internetu, CABLE, DSL, svejedno, ali internet ga čini boljim Media Centrom.
Računalo kao takvo mora biti spojeno na TV i/ili CRT ili LCD monitor. Računalo je namjenjeno isključivo multimediji... pregledavanje slika, filmova, slušanje glazbe i gledanje TV programa... Još ako imate DVB karticu pa dekodirate par programa, teoretdski možete imati jednu jako dobru TV sa jaaako mnogo programa.
I naravno, koristi se software poput Windows Media Centar editiona te se dodatno optimizira računalo, za što brže podizanje sustava i podešava za što lakšu upotrebu.
Treba napomenuti da ovako ko moje MC računalo nije namjenjeno za korištenje naprednih programa za obradu videa i slike ( photoshop, corel, Movie makeri razni itd ) te igranju igara jer nije dovoljno snažno a ni dovoljno hlađeno za takve napredne akcije.
No nemaš brige za pregrijavanje pri normalnom radu...
Računalo je upaljeno 12 H dnevno i temperature su
CPU: 40C
MBO: 35C
GPU: 55C
HDD: 35C
dok se gleda tv i sluša glazba
hvala na odgovoru
reci da li ti sve šljaka kako treba mislim bez trzaja i zastajkivanja
i koji daljinski koristiš
Još bih dodao Meedio i Nero Home (sastavni dio Nero 7)= Citat =:
Izvorno postao gog
Media Portal isto fino radi u paru s dosta TV kartica...
isto si kupujem media centar računalo ovih dana, pa mi treba par mogučih konfiguracija..
cijena neka bude do kojih 3500kn, ali po mogučnosti u jednom dučanu..
i neka bude močna, ne samo za gledanje telke i sa dobrim TV i SAT karticama..
i zašto grafička mora imati i TV-in, kad to ima TV kartica..
konfe mi trebaju ubrzo jer do srijede to mislim kupiti..
da ali to sve fino radi ili zastajkuje i tome slično
po vašem mišljenju koju je tv karticu najpametnije uzeti ?
i koja je razlika između haupauge 150 , 350 , 1300 osim što ova posljednja ima i digitaliju ?
imam amd 64 3000+ 120gb hdd, 1gb ram, 9600pro graficka, maticna k8n-e (nije deluxe, ta mi je izgorila neki mjesec) asus drw-1608p rezac samsung sm 710v monitor. je li ovo dobra konfa za media center? problem je slijedeci: snimim ja windowse xp media center i nakon instalacije par programa i prvog restarta, komp se djelomicno zamrzne, pritisnem na my computer i cekam dok se oznaci jedno do 5min, odem ja tako u safe mode i isti slucaj, toliko se zamrzava da nece normalno ni start otvoriti, isti je problem kod druga koji ima p4 1.7 ghz i 256mb rama 10gb hdd, ali kad snimim na p3 733 mhz sve radi normalno. U cemu je stvar? Napominjem da je tako i sa ''cistim'' windows xp sp2 (sp2 je integrisan). Kad snimim obicni xp i tek onda stavim sp2 onda je sve ok, sta je tu problem?:-/ Oprostite ako sam gdjegod pogrijesio al nemojte brisat post nego mi mozete odgovoriti i vako i nako (na pm)
EDIT: postavio sam pitanje na drugom threadu te se ovaj post moze brisati (mogao bi se ostaviti radi info o hardweru, ima puno da se piše)