Imam prijenosno računalo Toshiba M40-237. Imam novu Nokiu 6233. Uređaji podržavaju bluetooth. Cijeli vikend ne uspijevam ostvariti vezu između njih. Što i kako aktivirati bluetooth na računalu? :thumbup:
Unaprijed hvala
Printable View
Imam prijenosno računalo Toshiba M40-237. Imam novu Nokiu 6233. Uređaji podržavaju bluetooth. Cijeli vikend ne uspijevam ostvariti vezu između njih. Što i kako aktivirati bluetooth na računalu? :thumbup:
Unaprijed hvala
dal ti je bluetooth aktiviran na kompu? (dal imaš plavu bluetooth ikonu u taskbaru kraj sata?)
klikni na nju i onda možeš tražiti mobitel
(na mobitelu mora biti upaljena "vidljivost", pronađi u bluetooth postavkama na mobu)
Također potraži program Bluesoleil na forumu, puno je bolji od standardnog
trebala bi po mogučnosti imat Windows XP+SP2, tako da nemaš problema sa instaliranjem dodatnih programa poput Bluesoleil. Probaj sa mobom naći komp/laptop, tj. tražiti novi uređaj i upariti se.= Citat =:
Izvorno postao iva_zg18
to ti je moja preporuka jer puno ljudi je imalo problema s tim programom, a sa SP2, ide bez problema.
imam plavu ikonu, međutim kada tražim uređaj kaže mi :The file could not be sent because the connection could not be established. Check to make sure the Bluetooth radio is plugged in.
pokušala sam i spojiti uredaje preko Nokia pc suit. tada mi kaže:
Cannot use the connection type. Check that all the needed hardware, software and drivers are availabe
Jesi ih uparila prvo?
ne, ne mogu ih uparit...u tom i je problem. s kompom ne mogu naci mob i obratno. a bluetooth na mobu ziher radi
ako imaš firewall na laptopu, probaj ga privremeno ugasit ili disableat, pa probaj uparit.= Citat =:
Izvorno postao iva_zg18
Pozz!!
Lako ti je moguće da ti bluetooth na laptopu ne radi! Probaj deinstalirati drivere i opet nasnimiti (ak ti piše da je hardware spreman za korištenje onda ti valjda radi) . U donje lijevom kutu (ak imaš SP2, inače nisam siguran) na bluetooth ikonici imaš "Receive File" i onda ti komp čeka na datoteku. I onda samo na mobu ideš na pošalji.
1. Nauči šta je lijevo, a šta desno.
2. Za to opet treba uparivanje.
3. iva_zg18: Vidi jel na laptopu postoji kakva tipka za uključivanje/isključivanje BT-a.
Ako si 100% sigurna da je BT na mobu upaljen i da radi, onda s moba napravi "search for devices in range".
Ako ne nađe laptop, onda očito nešto s BTom na laptopu ne štima. Onda gledaš da li je BT na laptopu uključen: neki laptopi imaju kombinaciju tipki s kojima se BT isključi ili uključi po želji - možda ti je OFF (kod IBMa je to Fn+F5, kod drugih pitaj Boga, ali moralo bi u uputama negdje pisati).