Napokon sam dobila iPod nano,uopce ga nisam pipnula,pa Vas pitam da li da odmah dam puniti,ili da ga korisitm dok se baterija ne istroši?Ne znam kako da napravim?Da prvo punim 14 sati ili?Molim Vas javite mi :retard: :coffee:
Printable View
Napokon sam dobila iPod nano,uopce ga nisam pipnula,pa Vas pitam da li da odmah dam puniti,ili da ga korisitm dok se baterija ne istroši?Ne znam kako da napravim?Da prvo punim 14 sati ili?Molim Vas javite mi :retard: :coffee:
prvo isprazni bateriju skroz do kraja i onda stavi punit sve dok se ne napuni skroz...
Zanimaju me druga mišljenja :retard: :rifle: :throw:
Mislim da nema potrebe za ovakvim agresivnim smajlićima... I nije to lječnička dijagnoza da ti treba više mišljenja... Koristi player i kada ti baterija bude pri kraju, napuni ju do kraja i tako u krug... Ne bih baš preporučio da ga svako malo stavljaš na punjač neovisno o tome koliko je baterija još prazna ili puna, ali sumnjam da joj možeš tako značajno skratiti životni vijek...
Zar nisi dobila upute za rukovanje sa njim?Tamo bi trebalo tocno pisati kako treba formirati bateriju.
Ako je baterija Li-ion(litij ionska), potrebno je napraviti minimalno 3 ciklusa potpunih punjenja, i to tako da trutno nova baterija koja je najvjerojatnije do pola puna(takva bi trebala biti pri isporuci) se potpuno isprazni, do gašenja samog uređaja. nakon toga stavit na punjenje, i to minimalno 12 sati, bez obzira na stanje LED pokazivača. Bateriju ponovo istrošit do kraja, i taj ciklus potpunog punjenja-pražnjenja napraviti još minimalno 2-3 puta, a sve to iz razloga da baterija postigne svoj maximalni kapacitet. Nakon što prvi puta ju potpuno napuniš, možda će ti se ispraznit brzo, drugi puta nešto sporije, treći puta će držat onoliko koliko bi i trebala. Na taj način se pravilno formiraju Li-Ion baterije, bilo kod uređaja poput iPod-a, mp3 playera, mobitela i sl. ili kod el. alata koji koriste Li-Ion bateriju. Dakle obavezno je napraviti 3-4 viklusa potpunog punjenja i pražnjenja da se dostigne maximalni kapacitet. Nakon toga, apsolutno je nebitno kad ćeš ubuduće punit bateriju, bila ona poluprazna, 3/4, 1/4 puna, skroz prazna ili sl., nema štetnosti od NADOPUNJAVANJA. To je glavna prednost Li-Ion baterije. Vijek trajanja na taj način bi trebao biti oko 6-7 godina.
Ako imaš NiMH(Nikal-metal-hidrid) ili NiCd(nikal-kadmij), također je potrebno napravit sa novom, polupraznom baterijom potpuno pražnjenje, i 3-4 ciklusa potpunog punjenja pražnjenja zbog postizanja maximalnog kapaciteta, no NADOPUNJAVANJE je itekako štetno u ovom slučaju, dakle stroga preporuka je potpuno pražnjenje prije samog punjenja. Vijek trajanja nepravilnim održavanjem smanjuje se sa 4-5(ako se pravilno koristi) na 1-2(nadopunjavanje) godine.
Čisto sumnjam da se danas stavljaju NiMH baterije u mp3 playere... Sigurno je Li-ion u pitanju...
također mislim, no ono, ne znam, vjerojatno je Li-Ion, no eto, ovo gore vrijedi za slučaja kakav god bio da bio, i to vrijedi apsolutno za bilo koji uređaj koji koristi jednu od 3 navedene baterije/akumulatora. I naravno ovo važi za svaki oblik dotične baterije, bilo da su integrirane(mp3-playeri, iPod-i, miševi, fotoaparati, mobiteli kojima se kapacitet mjeri u mAh), ili da se vade i stavljaju na punjač(karakteristično kod alata poput akumulatorskih bušilica i sl. uređaja koji imaju veči kapacitet, mjeren u Ah).= Citat =:
Izvorno postao frish-KI
To se puni prkeo USB priključka,nema USB POWER ADAPTERA,di toga uopće ima za kupiti???:( To se ušteka u struju
zar se iPod nano ne puni kao i svaki mp3 player sa integriranom baterijom(imam Sony NW E-505) na način da samo sa kablom koji si morala dobiti s njim, spojiš na komp? dakle, onaj kraj kabla sa širokim/normalnim USB konektorom u USB port na kompu, a drugi kraj kabla, mali/uski USB u iPod, nema tu nikakvog adaptera, struje itd. On se puni preko struje dobivene iz USB-a.= Citat =:
Izvorno postao Irena_zgb
EDIT: vidim da iPod ima 2 načina punjenja, jedan preko adaptera, jedan preko kabla, oba su objašnjena na doljnjem linku.
no, malo googlanja nebi štetilo ;) (samo se nadam da ne moram i ovo prevodit na hrvatski ;D)
http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=61127 - kako napunit bateriju
http://www.apple.com/ipodnano/specs.html specifikacije
http://www.apple.com/support/ipod/ - tehnička podrška
Kako cu ga puniti kada idem na more?Moram nabaviti USB POWER ADAPTER
Sada su me nazvali kod kojih sam kupila iPod nano,usb power adapter sam trebala dobit na poklon,i dobit cu ga,ili u petak ili ponedjeljak.:o :notooth:
Kakve li gluposti! Ne dobiti u paketu strujni adapter...
Na poklon??! Gdje si to kupila? Meni nisu ništa dali... Ja sam dobio samo iPod u onoj maloj kutijici sa standardnom opremom... Od USB Power Adaptera ništa...= Citat =:
Izvorno postao Irena_zgb
Što,o čemu ti to pričaš?Ja ti pričam o adapteru kojem se prikljuci usb-om na adapter pa se ušteka u struju.To cu dobiti na poklon(to vrijedi 250 kuna)
Kupila sam ga u ZOLA trgovini :japan:
Ne znam je li meni govoriš, ali i ja pričam o tom adapteru. To i meni treba, samo nisam čuo da se to dobije na poklon... Barem ja nisam dobio...= Citat =:
Izvorno postao Irena_zgb
Nisam to tebi govorila nego FRISH-KI
DJ Develox-Koji iPod si kupio?I kada si ga kupio i gdje?Nije sve isto,neki ne daju na poklon,ovi iz ZOLA trgovine daju na poklon,srećom
Kod njih ima za kupiti za 260 kuna
Ja sam u HG Spotu uzeo iPod nano 4GB... Ma dobro, ne daju na poklon i šta sad... Nije mi toliko nužan taj adapter, ali živcira me što ga moram puniti na laptopu/kompu.= Citat =:
Izvorno postao Irena_zgb
Ovi u HG-Spotu su veoma škrti i imaju nekvalitetne stvari,ja vise ne kupujem kod njih(crknula su mi dva 2 playera koje sam kupila od njih :mad:)
Bacila sam ih u smeće.
Znam,i to mene zivcira,necu ga imati gdje puniti kada odjem na more,zato trebam taj adapter koji se usteka normalno u struju.
Kupi kod njih ako možeš
Pa nije do HG Spota ako je nešto nekvalitetno... Ja recimo imam odlična iskustva sa HG Spotom i poznam tu prodavače u Brodu tako da nikada nisam imao problema ni sa narudžbama ni kupovinom kod njih... Nisu oni loši ako je loše nešto što kupiš... A događa se i na skupim stvarima da se pokvare... :-/ Ja u HG-u kupujem skoro sve i nikad problema s njima... :)= Citat =:
Izvorno postao Irena_zgb
A ovaj adapter ću kupiti ako mi baš ustreba... Što drugo. :-/
u hg spotu nemaju nekvalitetne stvari,več su toliko proširili ponudu na sve segmente da imaju svega u svim klasama,na tebi je šta češ i od kojeg proizvođača uzet.
@DJ DeVelox također,u hg spotu sam tokom zadnjih 6-7 godina kupio gomilu stvari,od samih početaka dok nisu imali ovu "kocku" kupio sam cjelo desktop računalo u djelovima,laptop,tv, dvd, te još gomilu stvari doslovno i ostavio tamo poprilično novaca,nikad niti jedan problem,uvjek uslužni,brzi,pouzdani,ljubazni...nudili različite kombinacioje ako sam htio zamjenit neku stvar koju sam kupio u recimo 2-3 dana ...a vidim da ih se često spominje u negativnom kontekstu
A ovi u Zgu su neljubazni,imas srece,DJ Develox.
Da kupi ga kada budes trebao.Meni treba,ja vec 29.7. putujem na more,pa trebam adapter.Dobit cu ga u petak ili ponedjeljak.
= Citat =:
Izvorno postao zerobravo
YES YES YES
tako je, moram reći da su ljudi počeli pričat gluposti upravo o takvim stvarima, dakle, SONY-ev fotaparat je isti bilo gdje da se kupi, HP printer gdje god da se kupi, Samsung LCD monitor gdje god da se kupi, dakle ako je nekvalitetan u HG-Spotu, onda je nekvalitetan u svakoj drugoj prodavaonici. No takve stvari i koštaju. No, u zadnje vrijeme, fina gospoda žele i kvalitetu i kvantitetu, što ipak ne ide, a kako Sodom kaže HG-Spot distribuira robne marke(tzv. no name produkcije) koje su vrlo povoljne u u sporedbi s nekom kvalitetnom robnom markom, nadajuči se da će dobit savršenstvo. e to ne ide. koliko para, toliko muzike. o garanciji da ne pričam. tko želi riskirat, možda i profitira, no za takve tehničke stvari bolje je ne riskirat, nego uzeti nešto kako Bog zapovijeda, pa ako i to rikne, bar da je osigurano dobrom garancijom. Ništa nije savršeno, no no-name je ipak nešto drugo. ali apsolutna je glupost okrivljavati HG-Spot koji ima jednu od najširih ponuda na tržištu. Kako bi neki rekli, za svakog ponešto....= Citat =:
Izvorno postao sodom