zanima me koje napajanje od recimo 400 do 500 w uzeti :coffee:
Printable View
zanima me koje napajanje od recimo 400 do 500 w uzeti :coffee:
reci do kolko love misliš uzimati napajanje
Kolko ti kompova misliš spojit na do napajanje pa ti treba 500 W?
400W napajanje bilo koje marke će biti dovoljno za noramlni rad na računalu... koje će biti upaljeno prosječno 6 sati dnevno i koje će raditi na default postavkama ( ne klokano )
stoga 150 kn i kupiš napajanje...
upravo mi je napajanje od 400w u kucistu i kostalo je oko 150kn prije godinu i pol ali kolko para toliko muzike pa sad je vrijeme da se promjeni a ya cjenu sam mislio do 400kn
ja sam kupio prije godinu dana HIPER POWER napajanje piše da je 425W, platio sam ga oko 400 kn, zadovoljan sam.= Citat =:
Izvorno postao djebab
Kupio sam ga zbog toga što sam primjetio da mi se ovo od 300w koje sam prije imao zagrijava, i kupio sam još jedan hard,a i inače imam punu matičnu kartica, tako da mislim da je to bio dobar potez, i još k tome mogu upotrijebit to napajanje za novu matičnu, one sa pci expres utorima (24 pin), tj ATX 2.2 standard.
Na napajanju ispod onog prekidača(on/of) ima još jedan sa 4 pozicije, i za svaku poziciju je dioda druge boje, neznam za kaj je to, pa ako netko zna nek napiše.
Vjerojatno za regulaciju venta...
točno :japan: :japan: :japan: :japan:= Citat =:
Izvorno postao domy_os
Sada svjetli zelena dioda, to je vjerojatno normalno i uopče se ne grije, ni kad igram, veoma sam zadovoljan, pa ti mogu preporučit takvo, po meni je to napajanje (preformanse=cijena) cijena je čist ok, pa ti sad vidi.= Citat =:
Izvorno postao tino1
Napajanja od 150 kn su generalno sranja i makar na njima piše 500W nemaju niti približno toliko, te su jedan od češćih uzroka nestabilnosti kompa, pa čak mogu uzrokovati i kvarove.= Citat =:
Izvorno postao Krompirko
Posebice ako komp ima neke komponente koje žderu struju, ala malo bolju grafulju, dva optička i možda dva harda.
Na žalost imam iskustva sa tim jeftinim a jakim napajanjima, što je jednom prilikom završilo eksplozijom, da, eksplozijom napajanja, prilikom igranja far-cry-a, kada je grafulja radila na maksimumu (R9800Pro).
Promjenio sam na taj način 3!!! napajanja, koja zajedno nisu koštala više od 500 kuna.
Onda sam rekao - dosta je bilo sranja - i kupio sam tagana od 380W (za tada 550 kuna) i NIKAD više nisam imao problema s napajanjem, a i komp mi je daleko tiši...
Dakle pouka je - NIKAD ne štedjeti na napajanju!
Problem je sto no-name i cheap proizvođači stavljaju MAX snagu koju napajanje teoretski može izdržati u nekom kratkom vremenskom periodu, a renomirani proizvođači daju specifikacije za (mislim 70% - dakle 300W na 70% opterećenja.= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
znači ovi no name čisto naprave umnožak struje i napona i eto snage.
jeftina napajanje, osim što često dovode do gašenja PCa, prilikom pregaranja najčešće i provedu struju na ploču, dok skupa to ne rade, zbog puuuuno bolje zaštite
sve je to u redu, ali zaboravi si napisati kakvo računalo, za ured i ovak za dokumente, sa slabim procesorima, jednim hardom, par kartica.= Citat =:
Izvorno postao Krompirko
Gaming bomb, ili jače računalo nebi ispravno radilo s tim napajanjem, tak da ovisi za koje računalo je napajanje.
Ma radit ce za sve, vec se vidi da ako nezna odabrati napajanje da nema nabrijani komp sa 4 HDDa i dvije pr
ilice te dvije grafičke kartice... tak da ono... čak i za neko malo klokanje su ok napajanja
Malo si zabrijo. Dovoljan je jedan hard, jedna ili dvije prže i grafička u klasi R9800pro da skuri loše napajanje. Na žalost, imam upravo takvih iskustava. Najviše grafulja može biti problem za napajanje. Meni su se redovito kurila prilikom igranja (R9800pro).= Citat =:
Izvorno postao Krompirko
O ljetnim vrućinama da ne govorim. Čak da se i ne skuri napajanje, komp će biti nestabilan prilikom vrućina.
No ako se radi o kompu koji će uglavnom raditi u wordu ili excelu, u nekom normalno rashlađenom prostoru, onda će i no-name napajanja biti ok.
evo ovako
2x200gb s-ata
dvd przilica
cd przilica
radeon 9700pro
abit nf7-s 2.0
barton 2600+
vulcano 12+
i to je za sad to trenutno napaja 400w no name napajanje
9800 XT serije znam da su kartice koje su jedine dosegle toliko veliku potrošnju i nijedna poslje njih nije išla na takav napon, od 9800 XT serije, koja je po potrosnji nesto jaca od pro, ali vatever se išlo na PCIE, samo iz tog razloga... smanjenje potrošnje...= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
ovo njegovo ce raditi ok... Nisam njub, preporucujem uvijek kvalitetnije napajanje, jer fortroni su oko 400 kuna sto je stvatrno pristojna cijena, ali ako pita dal ce radit, oce... kako ... dobro, mora , proslo je certifikat i dok ima garanciju, njega boli briga...
Je pa tak je i mene bilo briga, imao sam garanciju, no ipak, nije mi bilo fora ići do servisa svako malo, moje vrijeme ipak više vrijedi... ;)= Citat =:
Izvorno postao Krompirko
Moje prvo računalo:
Celeron 600MHZ
Matična VIA chipset
64mb RAM
Cd-rom
printer
zvučna
modem
jedan dard
flopy
i naravno no name napajanje 300W koje je zdržalo nekih 1-1,5god, i onda jedan dan kliknem na gumb da ga upalim, kad ono iz napajanja iza bljesak i nakon toga dim, kad sam ga otvoril napajanje imal sam kaj videti, cijela ploča je bila crna, mislim da se pregrijavalo i samo je pitanje vremena bilo kad če pregorit.(tu i tam sam znal skonvertirat koji film u divix, 3-4 filma na tjedan:ban: ). Nakon tog napajanja sam kupil opet no name za nekih 200kn, i to je još sad živo (sa svim komponentama osim harda on je dao svoje nedavno), samo više nisam konvertiral filmove.;D ;D ;D
ovo je trenutna kartica dok ne skupim pare za drugu ili promjenim plocu i sve
evo kupio sam Napajanje 480 W ATX 2, HIPER 4S480-EU TYPE-R, Silver label pa slobodno moze:closed:
nema veze koliko će računalo biti upaljeno i nije svejedno koje marke! ja ti ne bih preporučio kupovanje napajenja za 150 kn. većina ljudi ne obrača puno pažnje na to, ali napajanje je jedna od najbitnijih komponenti računala, pogotovo u ljetnim danima. itzdvoji minimalno 300 kn. moj savjet.= Citat =:
Izvorno postao Krompirko
Dobar potez!= Citat =:
Izvorno postao djebab
slažem se sa tobom
AXL, daj nauči se citirat sve u jednom postu...
Za 165 kn se može kupit dosta dobro napajanje u Linksu - Enermax 300 W, pogonit će praktički svaku konfu bez greške.
gledaj domy, tih 300W za 165 kn čak nije ni pravih 300W što znači: Kada se radi napajanje njegova jačina se mjeri pri određenoj sobnoj temperaturi. Kod no name napajanja ta temperatura je ispod 22C što znači s povećanjem temperature jačina napajanja pada- to nije slučaj kod skupljih napajanja boljih proizvođača. a ti sad kupi malo jaču grafičku, nedaj bože stavi dvije u SLI pa ćeš vidjeti vrijednost tvojeg napajanja za 165 kn. Uzmi malo BUG ili sličan časopis u ruke i čitaj...