Ima li kakve mogučnosti da bih smanjio softwer iz V16 na V14 , te bi mi radi Vklay ili sličan program da bih mogao upotrebiti patcheve.
Hvala
Ales
Printable View
Ima li kakve mogučnosti da bih smanjio softwer iz V16 na V14 , te bi mi radi Vklay ili sličan program da bih mogao upotrebiti patcheve.
Hvala
Ales
Siemensi se mogu bez beda downgrade-ati.
Za to moraš koristiti Winswup (npr. SL55_140106), originalni software sa Siemensovih stranica ti ne može pomoći
kod povezave mi javi WINSUP 32 :Error on waiting for Ack EOT
??
Upotrebljavam DCA-512.
Zar moram da napravim testpoint na masu?
Hvala
Ales
Može, ali nije preporučljivo.= Citat =:
Izvorno postao andrija
Da li znaš postupak flashanja?= Citat =:
Izvorno postao errhec
Spojim mobi Vklaj i onda conectam.
Ali moj SL55 je V16 i negdje sam pročitao da je potrebno spojiti Testpoint na masu.
Ili to ne trebam učiniti?
Hvala
Za test point ne znam napamet, moram provjeriti.
Za V-klay ti je potreban full flash u bin obliku i u tvom slučaju taj program ti ne može pomoći.
Kad downloadaš odgovarajući winswup priključiš mob na kabel pokreneš winswup i kad se program otvori makneš oznake sa precheck i postcheck. Ako je potrebno podesiš COM port. Winswup će kod pokretanja sam tražiti mob i kako ga neće odmah naći izbacit će poruku o grešci. To zanemari.
Klikni na Start i dok winswup traži mob kratko, vrlo kratko pritisni crvenu tipku. Možeš ju pritisnuti i više puta uzastopce, ali ne smiješ uključiti mob. Kad flashanje započne, natoči se nešto i čekaj dok završi. Najbolje je ništa ne dirati, držimo se one sigurno je sigurno. Kad je gotovo, opet će ti izbaciti grešku da ne može uključiti mob, zanemari to, skini mob sa kabela, izvadi baterijum vrati je natrag i imaš novi flashu unutra.
I za kraj, samo jedno pitanje. Da li ti je baš nužno stavljati v.14? Patchevi postoje i za v.16.
A ako je u pitanju da V-klay ne prepoznaje mob i za to postoji rješenje.
Test point ti ne treba za flashanje nego za unlock.
Neznam da li se sa tim kabelom uopće može flashati mob sa winswupom.
Skini si x65 flasher
http://www.megaupload.com/?d=QQSWRI2P
i probaj spojit mob sa njim (connect). Nakon što te pita "press red button shortly" stisni tipku za paljenje moba vrlo kratko.
Ako program ne reagira na tipku za paljenje- onda tvoj kabel nije dobar za flashanje sa winswupom
Kad radi sa Vklayom, prepoznaje mobi i prenosi neki initboot.bin a poslije prekine,
i izpiše no answer from initboot.bin.
Želim samo da upotrebim patch koji upali mobi kod budenja i onaj koji prikazue temperaturu, pa ako ima koja druga mogucnost mogao bi je isprobati.
Hvala
Aleš
Da li kratko pritisneš crvenu tipku dok V-klay traži mobitel? Ako ne, onda je u tome problem, i zato se ne spoji.
@ errhec
Pa jesi li probao ovo što sam ti napisao?:mad:
Napravi to i onda postaj rezultat, da bi ti mogli reći što ne činiš dobro.
Prilikom conecta kod V Klay-a mi kaže da pritisnem ON tipko, poslije kad stisnem
ON tipko, v-Klay počne da šalje initboot.bin.
Ako ne pritisnem ON tipku, V-Klay ne radi ništa.
Kabal ima napon jer se mobi puni kad ga priključim.
Hvala
Aleš
Ako probam sa X65 flasher-om onda mi se ne conecta.
Ali DCA 512 je original od siemensa!!! i neka bi radio flash s njime???
I moj je Mobi SL55.
Ovo je več treči kabal za siemense :((
Hvala
Aleš
Probao sam kabel sa MC60 i vidi ti kabel je u redu skinjava se full flash.
Potrajat ce 40 min ali sacekat cu.
Sada mi nije jasno sto je sa SL55 ?????? ;(
Zasto nece da mi cita FLASH???
Ima neko koje resenje?
Zahvaljujem
Aleš
Vrlo vjerojatno da nemaš odgovarajuću Loader za V-klay. Imaš u Siemens-Ostalo sticky temu sa Tutorialima pa tamo potraži kako napraviti Loader.= Citat =:
Izvorno postao errhec
Kako x65 flasher radi sa SL55 ne znam iako mi logika govori da je namijenjen za seriju 65 ;).
I da, ako V-klay šalje initboot.bin nakon pritiska crvene tipke kabel je dobar.
Pročitao tutoriale i znam da trebam HASH ali nikako da ga dobijem.
Imam jokera
Možeš mi pomoči da dobijem HASH??
:)
ALeš