http://www.glasistre.hr/?1a4360cb590...,,9203,,120871,
izvor www.glasistre.hr
Printable View
e ovo je već previše za mobilne mreže...
Pa mislim stvarno... Sta reci na ovo. Da li ti mobilni operateri stvarno smatraju sve ljude toliko glupima? Da nitko ziv nece zamijetiti da su to zapravo antene, da nitko nece pogledati te dimnjake i skuziti sta je u njima. A ono sta je najbolje je kako su sva tri operatera to zapravo zajedno zamaskirala, i to jos bez ikakvih gradjevinskih dozvola. A sto bi jako rado volio vidjeti kako Matulovic-Dropulic rusi sve njihove bespravne antene, a nakon toga Kalmeta napokon donese kakvu odluku da se ugase telekom mono/duo/triopoli. Ali zivim u snu. Nevjerovatno je kako kod nas nista ne moze proci da neka lova ne zavrsi u necijem dzepu, i da ce svi radije obilaziti zakon, nego ga ispostovati. Drzava kakvu treba izmisliti...
i ko zna jel to jedino mjesto gdje su skužili da imaju antene... ko zna koliko još ima ovakvih slučajeva... ljudi odite na zgradu pogledajte u dimnjak...
i zašto ova tema nije u mobilnim operaterima?
Mea culpa:) neka je mod prebaci u mobilne operatere ako treba
ja ovdje ne vidim uopce problem. U Irskoj se vec godinama BTSovi maskiraju kao da su drva. To je sve zbog estetike i ne nagrdjivanja okolisa.
****** sad se ljudi bune kaj su antene u dimnjasima, a da ih nema onda bi se bunili da im je los signal i da nemogu telefonirat. Nikad zadovoljni.
Nije, jer ne spada tamo ;D. Ovakve nebuloze o antenama i BTS mogu ići jedino u kafić. Već mi je dosta svako malo čitati kako se neki novinar koji o telekomunikacijama i zračenjima ne zna ni T zarađuje na tuđoj naivnosti i stvara nepotrebnu paniku. Ako se tako jako bojite zračenja, onda bacite radio, televiziju, monitor jer zrače jače i opasnije od baznih stanica. I da, po toj logici treba srušiti i odašiljač na Sljemenu i sve druge. Radi se o istoj vrsti zračenja, ako niste znali. Čak i o istom frekvencijskom području, što vjerojatno isto niste znali.= Citat =:
Izvorno postao Compov
A ako slučajno imate susjeda radio-amatera zahtijevajte od njega da sruši svoje antene, jer i one zrače, a ima zakonsku mogućnost emitirati na frekvencijama vrlo bliskim frekvencijama GSM baznih stanica. I da, ima zakonom pravo na veću snagu emitiranja nego bazne stanice.
Da li je potrebno dalje? Ako je mogu ....
Stvar je vjerojatno takva da su im dopustili gradnju bez dozvole (jer ta dozvola inače ide i u državne arhive i ostavlja trag), nego im je rečeno da ih postave, ali da ne nagrđuju okoliš (odnosno da ne bodu u oči - ljude i bilo koga drugoga tko bi mogao početi postavljati pitanja). U ovome svemu mislim da se najmanje treba kriviti operatere (pazite; radi se o 3 firme - zašto bi se oni međusobno dogovarali radi takve sitnice?). Netko je spremio novac u džep, antene su stavljene i zamaskirane da netko ne pokrene pitanje..
mislim da to nije bio cilj stavljanja antena u dimnjake nego ono sto si u pocetku naveo, nagrdjivanje okolisa.= Citat =:
Izvorno postao ::wrangler::
2 nered:
I rest my case..= Citat =:
Izvorno postao GLAS ISTRE
ma znamo mi to bez brige... :) treba to reći onima koji dižu paniku... Ja da se sutra probudim i pogledam kroz prozor i skužim da mi je kraj prozora zabijena npr. tele2 antena ma šta me briga... ;D meni je to ukras na zgradi... a i svijetli ;D= Citat =:
Izvorno postao Sljaka
@wrangler
za takve je stvari kriva drzava sto oteze sa papirima.
Za mene je to ok kaj su napravili. Ako je drzava nesposobna izdati sve papire u kratkom roku nek su digli. Trebalo bi za sve stvari uvest da kada podneses neki zahtjev ukoliko ti ne odobre u roku od 15 dana ti mozes pocet raditi ono sto si naumio.
Pa ja i kažem: operatere se najmanje može kriviti, ako i uopće. Po meni je kriv netko iz gradskog poglavarstva / općine tko nije htio da procedura bude transparentna iz njegovih osobnih interesa ili iz samo njemu poznatih razloga. Operateri moraju prihvatiti igru ako žele ostati u utakmici.
Sporost državnog aparata ne daje za pravo nekome da krši zakon... Kod nas su svi koji imaju para izvan zakona... :(= Citat =:
Izvorno postao KaKaV NeReD
Samo cu reci smijeh i nevjerovatna je ljudska glupost.