Ne znam šta je ovo, ali želim to ukloniti. Želim mi se connectati na net, točnije na www.nexoa.com. Evo slika pa pogledajte:
http://img517.imageshack.us/img517/5097/abc7yd.jpg
Hvala unaprijed! :thumbup:
Printable View
Ne znam šta je ovo, ali želim to ukloniti. Želim mi se connectati na net, točnije na www.nexoa.com. Evo slika pa pogledajte:
http://img517.imageshack.us/img517/5097/abc7yd.jpg
Hvala unaprijed! :thumbup:
dal si prijavljen na nexou?
stisni ctrl+alt+del, pa na processes i pogledaj kaj je upaljeno na nebi trebalo
xoftspy instaliraj i ubijaj spy gamad...
daj provjeri na koji ti se broj spaja
Spaja se na 076767676. To je broj carneta. No sada je gori problem. Ne pita više želiš li se konektati ili ne, on jednostavno connecta. Tako da bi ja to želio brzo ukloniti, jer ne bi bilo dobro da mi aktivira internet ispod aplikacije da ja ne skužim . Meni naplačuje po satu što bi me skupo moglo izači.= Citat =:
Izvorno postao LORRY
Ako nemaš obavezno instaliraj anti - dialer i anti - spyware (Adware, Spybot i sl.) programe. Meni je spasilo glavu... i novčanik.
...install >Ewido< - provjereno sklanja takve nametnike...imaš tu negdje na forumu pa malo potraži...
skini si pandu imaš antivirus+antispajver+antidajler sve u jednom takođe je ima negdje na forumu...:thumbup: :comp: :comp:
Ima na mom blogu anti-spyware pa skini. Naravno ako oćeš...
Adware, Spybot koristim, ali ništa. Ovo ostalo potražim. Nadam se da programi nisu preveliki, jer imam Carnet koji ide s užasnih 12.6/21.6kbps(kako kada) u net.
Ja sam imao sličan problem.= Citat =:
Izvorno postao Skorpion
Probao sve te programe, uz još i Ewido i vražju napasnu Pandu, pa još i NOD i Norton itd.
Ništa nije pomoglo.
Dialera ima dosta vrsta i teško se miču, samo čovjek popizdi.
Ja sam samo uspio otkriti u kojoj je datoteci izvor, ali ako to uspiješ ja ti preporučam da si napraviš backup te datoteke.
Ja sam ju "Shift-delete" i onda mi je komp praktički krepao koliko se usporio.
Na kraju sam napravio ono što i tebi preporučujem...crashaj windowse. :)
Probajte još i onaj Hijackthis... Taj program nije ništa automatski, tako da OPREZ s njime... On naime sve, hmm... potencijalno opasne... registry keyeve izlista i onda ih temeljito sve pregledajte da utvrdite što vam se sve diže sa Windowsima... Tu ćete saznati ako se neki sumnjiv proces diže s Windowsima pa ga možete ukloniti... Ali kažem, oprez! Nipošto ne brisati sve što Hijackthis nađe, većina su sistemski fileovi. Sretno s riješavanjem od te gamadi.= Citat =:
Izvorno postao observer
Isprobao i HijackThis, gajio sam velike nade u njega jer sam čuo da je dobar.= Citat =:
Izvorno postao DJ DeVelox
Na žalost on ga nije otkrio. Mislim da ga je samo Ewido otkrio ali ga nije mogao maknuti.
AdAware mi se nakon što se dialer naselio znao stiltati kod scana (vjerojatno zbog dialera)
Velim, najbolje rješenje je reinstall.
Zbog mjenjanja tolikih antivirusnih programa i ostalih pomoćnih programčića kao što je S&D i ostala ekipa naselilo mi se i nekoliko trojana i ostale gamadi (jer sam morao maknuti NOD da bi stavio neki drugi anti-virus).
Sve u svemu živo sranje....samo ti crashaj win i fajrunt.
Start-Run-msconfig i isključuj po redu sve dok ne nađeš o čemu se radi. Mora se pokrenuti ili kao program ili kao servis. Kad nađeš o čemu se radi,onda je lakše naći i rješenje problema.
I instaliraj si firewall, tako da ništa bez tvoje izričite dozvole nemože na net.
Sljaka sve to stoji, ali dialera nećeš naći među ekipom u "msconfig", žišku.= Citat =:
Izvorno postao Sljaka
To bi bilo prejednostavno.
Niti firewall ne pomaže jer npr. ja sam svojeg instalirao tako što sam sa dot.sis-a skinuo k'o fol neku datoteku za neki symbian uiq programčić, a kada sam ju pokrenuo ona je jednostavno nestala.
Pogodi šta se za 5 min dogodilo...pozivao se neki ludi 20-brojčani broj :)
.= Citat =:
Mora se pokrenuti ili kao program ili kao servis
moze bit i kao servis , observer ... msconfig je programcic od par kb a ustedio mi je tolko muka s windowsima...
samo iskljucujes , prvo pod startup . onda services
ljudi obozavaju koristit te fensi smenci aftermarket programe tipa ewido , al uvijek ima neki nacin da ih se zezne..
Ovisi sve kako konfiguriraš firewall. Kod npr. Kerio personal firewalla nema šanse da se bili što spoji s bilo čim automatski bez mog znanja, a ako zbog vlastite komocije podesiš firewall tako da on sam bira kome će dopustiti spajanje, a kome ne onda ne možeš reći da firewall ne valja.
Naravno da se te SVE programe jako lako zezne... Oni se ionako baziraju na signatureima koje traže u kodu malwarea... Promjeni sig i riješio si problem... A što se msconfiga tiče, neće ti ni on puno pomoći... Naime 1. stvar je ta da nije jedini način dizanja programa preko registrya... Dakle nešto se može jednostavno dizati i bez tvog znanja, tj. mimo msconfiga, reg keyeva ili startup foldera... 2. stvar je ta da imaš i onih persistant malwarea pa koliko god ga ti brisao i brisao on se vraća... Da se i to riješiti ako znaš o čemu je riječ pa potražiš na netu info o removalu.= Citat =:
Izvorno postao stamp1
Uglavnom najbolja stvar je imati dobar Firewall. Pored njega će teško što proći, jako teško. Samo si treba dati truda i gledati što te pita kada onaj prozorčić skoči i kaže Permit/Deny. I tu malware može zaobići firewall raznim metodama firewall bypassa, ali u Keriu sam naprimjer primjetio da ima opciju za blokiranje injectiona u aplikacije...
Sve u svemu, firewall čuva komp! :thumbup: :p
Upravo to.= Citat =:
Izvorno postao DJ DeVelox
Može se maskirati i kao neki od system servisa pa ga nemreš naći nikako.
msconfig ti tu neće pomoći, zaboravi.
Firewall pomaže pri upadu ili pozivu, ali kako sam naveo svoj primjer, ja sam svjesno pokrenuo skinuti program (znači tu ti firewall ne pomaže, on može u tome slučaju samo spriječiti to da se taj smrad od dialera ne spaja kad god hoće).
Ako si ga svjesno skinuo u inficiranoj datoteci, nema spasa.
Možeš ga brisati po TEMP direktoriju koliko hoćeš kada mu tamo nije izvor.
Problem je naći izvor.
Eh a kada ga i nađeš ne možeš samo tako obrisati. UHHH