ajde da vidim prednosti i mane jednog i drugoga...
Printable View
ajde da vidim prednosti i mane jednog i drugoga...
i ja se sad razmisljam o 6131. Mane K750su dobro poznate, joystick, dok mu je prednost autofocus i 2 Mpx kamera. Za 6131 me malo muci onaj mehanizam za otvaranje i klimanje poklopca, nadams se da se nece pokvariti ili rasklimati. I sto ima samo 10 mb memorije, ali su kartice dosta jeftine. A vjerovatno cu ga uzeti kad se vratim s mora, zato sto nije toliko skup (u oglasnicima vec oko 1600 kn) a evo i usporedbe:
http://www.mobilnisvet.com/compare.php?a=975&b=671&c=
k750 + : autofocus, 2MPx kamera, dobar soft, dobra baterija
- : joystick, izrada (zna zaškripati), skupe memoriske kartice
6131 + : jeftine memo kartice, displey, novi S40 softver, cijena
- : baterija, izrada (možda se klima), prijenos podataka većih od interne memorije (na 6280 je to riješeno tako da odma sprema na memo karticu, neznam da li je tako i kod 6131)
E sad, sve ovisi da li ti se više viđa preklopni ili candybar, Nokia ili SonyEricsson...
Ja bi uzeo 6131...
neki kazu da se klima, neki ne.= Citat =:
Izvorno postao Ico86
mislim da preko kabla da se bira kud ce se stavljati, a BT salje direktno u mem telefona= Citat =:
Izvorno postao Ico86
nikad mi se nisu svidali preklopni, a ovaj mi se bas dopao, tako da razmisljam dosta da ga kupim :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao Ico86
Da, ali 6280 ima mogućnost kada primaš neki podatak preko BT-a, da ga sprema na memo karticu ako je veći od lobodne memorije u telefonu... Ako šalješ preko kabla, onda možeš birati, ili interna memorija ili memorijska kartica...= Citat =:
Izvorno postao imatic
k750 je vec isfuran do bola zato moj glas ide njoki
Nokia definitivno. Kaj se tiče klimanja, moja se ne klima. Mislim ima malo lufta al to je sitnica.
Jel tvoja T-Mobile ili nebrandirana?= Citat =:
Izvorno postao Tommek
T-Mobile :beer:= Citat =:
Izvorno postao imatic
Evo ovdje ima test :
Test Nokia 6131 @ gsmarena.com
Od ova dva ja bih ipak K750. Ponajviše zbog kamere i SonyEricssonovog softwarea koji su mi jednostavno nezamjenjivi. Ne znam, ali ja ne bih više nijednu Nokiu, jer su ima kamere užasne. Imao sam prilike probati N80 i njezinu 3MP kameru no slika je jako loša... Moj glas ide za K750 kao best buy...
@Tommek
sto se dobije s njom u T-mobile paketu (od opreme)?
I ja bi uzeo Nokiu 6131...noviji telefon, atraktivniji, prima mem. kartice...
a kakvi su kada im se samo softver usporedi?
ja nikada nisam koristio niti njoku niti SE, nokijin sw mi je bio ocaj, ali mi se ovaj series 40 3rd cini jako dobar
@imatic - mobitel, punjač, slušalice i upute, neznam dal je još kaj, moram provjerit
@phyto - pa i sonyericsson prima mem. kartice :vamp:
SonyEricssonov software je odličan. Ja sam koristio Symbian s60 na 7610 i softwer na W900 me stvarno jako ugodno iznenadio. Čak uopće više nemam potrebe za Symbianom... Software je fantastično praktičan, jednostavan i moćan... Bez nepotrebnih komplikacija možeš sve napraviti. A stvarno je izuzetno kvalitetan i brz i pri najzahtjevnijim poslovima... Mene je stvarno pozitivno iznenadio SE software... Imao sam T610 i njegov soft je isto bio daleko iznad razine tadašnjih mobova, a vidim da SE nastavlja tu tradiciju. Ja ne kažem da je soft jači od Symbiana, ali mi je daleko praktičniji i funkcionalniji...= Citat =:
Izvorno postao coma_zgb
Znam da i SE prima kartice...al kartice za 6131 su jeftinije... :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao Tommek
Imao sam priliku držati u rukama 6280 koji ima kao i 6131 S40 3rd edition soft, i mogu reći da je skroz ok... Kao i sve nokije, i ova bi (ako je soft kao i kod 6280) trebala imati "user frendly" i brz soft. Koristio sam i D750 (dva tjedna), i mogu ti reći, ako si ikad koristio T610, T630, K700 ili neki slični model, razlike u softu puno i nema. Sve na isti kalup...
Meni osobno je nekako zgodniji i pristupačniji Nokiin soft od SE-ovog...
Najbolje bi ti bilo da se zaletiš do nekog dućana sa mobitelima ili nekog T-mobile ili VIP centra, uzmeš mob u ruke i vidiš sam...
To se npr. meni najviše i sviđa kod SE-a... Software zadržava isti princip i sve, ali uz konstantne nadogradnje funkcionalnosti... Tako da uz gotovo nikakve promjene dobiješ moćniji soft... Dok je meni Nokia dobra samo sa Symbianom... No osobno mi SE-ov soft daleko bolje paše i korisniji mi je nego Symbian...= Citat =:
Izvorno postao Ico86
ma istina, ali je problem sto bas u 5 min nemozes vidjeti sve one cake koje su zapravo najbitnije. bitno mi je da postoje vrlo brzi precaci, znaci recimo jedan pritisak na tipku i vec ulazim u pisanje poruke (kao kod samsunga)= Citat =:
Izvorno postao Ico86
naglasavam jos jednom da sam do sada koristio samo siemens i to SL55 koji je prema danasnjim mobovima jako siromasan funkcijama
Jedna stvar me najvise muci kod njoke, jel nokija jos uvijek ima one svoje fore u u prvim series 40 mobovima, znaci ogranicenja kod prebacivanja podataka prek bt i takve stvari (tu mi je siemens bio nenadmasan, primao je sve fajlove i imao super organiziranu memoriju)
Koliko sam citao po forumima, kod N 6280 ako prebacujes preko "plavog zuba" ;D
vece podatke (koji ti ne stanu na internu mem.) onda ti automatski sprema na mem. karticu,
a ne znam da li je tako i na N6131 negdje sam procitao da nije :dunno:
6131 definitivno.upravo ga isprobao i odlican je.:beer:
...ja sam sada vidio da 6131 uopće nema pokrov preko ekrana i da bi moglo biti svega, može se shebat ekran, sad me zanima jel to istina ili...
hahahah!!! baš si me nasmijo... soft je u najbolju ruku bio prosječan...= Citat =:
Izvorno postao DJ DeVelox
da, to je upravo osobno!!! i zato probaj objektivno davati savjete...= Citat =:
Izvorno postao DJ DeVelox
Ja imam n6680 a stari mi je nedavno uzeo n6131 tak da sam ih mogao usporediti. novi s40 je jako jako sličan s60, čak do nekih 80-ak %, jedino što nema podršku za .sis, ovo ostalo je čak naprednije u odnosu na s60 8.0a...
a ti kažeš da ti je dobar jedino symbian (valjda misliš na s60) što dokazuje da nisi ni vidio novi s40, a kamoli se koristio njime!!!:-/
@coma_zgb - ukoliko ti netreba kamera 2mp, uzmi nokiu, nečeš požaliti!!!:thumbup:
još bih dodao da nitko nije spomenuo fenomenalan ekran od 16m boja!!! kristalno čist i jasan!!!najbolji što sam ja vidio!!!
i da, ne klima se...
uzeo sam k750, ovako postoji jos jedan problem u 6131, to je nezastice ekran, uopce nisu stavili zastitno staklo