imam veliki problem nešto radim na kompu i sam od sebe mi se ugasi komp i piše ovo PFN LIST CORRUPT.
jel tko zna o čemu se radi?
pomagajte
Printable View
imam veliki problem nešto radim na kompu i sam od sebe mi se ugasi komp i piše ovo PFN LIST CORRUPT.
jel tko zna o čemu se radi?
pomagajte
ne znam sto je ali google je uvijek tu
http://www.google.hr/search?hl=hr&q=...pretraga&meta=
Meni se tako nešto nije nikada događalo. Pojušaj win nanovo instalirati.
= Citat =:
Izvorno postao Skorpion
Da, mislim da bi ovo pomoglo. Ako ti triba link za skinuti windowse pitaj na PM.
Mislim da je najsigurnije ponovno windowse instalirati. Ovako kratak error je malo preširok pojam da bi se lako dao riješiti... Uglavnom ako ništa drugo probaj makar onaj REPAIR Install pa s time pregaziš windowse i (možda) ispraviš grešku. Ako ne, najsigurnije je clean install... :-/= Citat =:
Izvorno postao Skorpion
pokušala sam pretragom na googlu, ali mi nije pomoglo.
pokrenula sam ih u safe modu
Teško da će ti pomoći... Jako je kratak error tako da pretraga izbaci milijune slučajeva... Najsigurnije da probaš prvo sa Repair Installom. Ono kad ideš na Install odabereš "Repair existing installation" tako nešto i time pregaziš windowse bez da gubiš nešto. Ako ni to ne pomogne morat ćeš clean install, tj. formatirati disk i sve nanovo... :-/= Citat =:
Izvorno postao Motorola Girl
hvala probat ću
mislim da to ima nešto veze sa ramom... tak sam pročitao na netu nešto na švabskom
ali nemoj brisati win probaj ih popraviti.... ako neznaš zamoli nekoga da ti to napravi...
Ja sam na netu našao da ima veze sa RAM-om, HDD-om, driverima, softwareom... Preopširna je pretraga... A windowse svakako prvo repair... Ako ne znaš sama bolje nemoj ti da ih ne pobrišeš bezveze... :-/= Citat =:
Izvorno postao Compov
pokrenula sam ih u safe modu i rade normalno, danas će mi doći frend i pogledati o čemu se radi.
hvala na savjetima
0x0000004E: PFN_LIST_CORRUPT= Citat =:
(Click to consult the online MSDN article.)
This indicates that the memory management Page File Number list is corrupted. Can be caused by corrupt physical RAM, or by drivers passing bad memory descriptor lists.
* How to Troubleshoot a “STOP 0x0000004E PFN_LIST_CORRUPT” Error Message {KB 291806} Win 2000
* STOP 0x4E, STOP 0x1A, STOP 0x50, and STOP 0xA Errors Occur When You Try to Start the Computer {KB 271955} Win NT 4.0 (corrupt physical RAM)
dakle, očito ti se nešto događa sa RAM-om. izvadi ga, očisti malo, zamjeni ih u slotovima.
Uvijek je korisno i pročitati tuđa iskustva sa googlanja
http://www.pcreview.co.uk/forums/thread-557424.php
http://support.microsoft.com/?scid=k...1806&x=13&y=14
Možda biti stvarno puno problema... Evo samo na ta dva Vukijeva linka se spominju i driveri i RAM... Uglavnom neki I/O problem...= Citat =:
CAUSE
This behavior occurs because a driver or other problem damaged the input/output (I/O) driver structures.
No ovo bi moglo pomoći:
Ako se takvo što događa onda je do RAM-a.= Citat =:
If you receive this error message randomly, or when you try to start a program, remove extra memory or have the random access memory (RAM) in your computer tested. This behavior may occur if you have bad RAM.
bio mi je frend i misli da je problem u hardware. još uvijek imam garanciju, pa ga sutra vozim na servis
gotovo sigurno je nešto do HW-a, a kako drugi pišu iz iskustva, najvjerojatnije je RAM.= Citat =:
Sigurno je RAM jer u večini objašnjenja stoji da pri bootanju sa HDD-a zato se i spominje često i on kako je RAM coruptiran i nemoguče je podignuti sistem zato se preporučuje izvaditi RAM sa matične i ponovo ga staviti jer ne sjedi dobro u ležištu ili je došlo do nakupljanja nečistoče pogotovo ako ima usisni i isisni vent. te u krajnjem slučaju promijeniti ako je došlo do oštečenja! To je bilo ugrubo jer se ne sječam više detalja kad se to isto meni desilo! Sva sreča samo se oslobodio iz ležišta kad sam nekaj prčkal pa se kvačica otkačila!= Citat =:
Izvorno postao zerobravo
Zaboravio sam napomenuti da je bilo spomena i oko toga da pri radu sa više programa na compu ako je procesor i mem slab dolazi do sličnih stvari i zato se preporučuje da se provjeri virtualna memorija da nije na doljnoj granici! Pogotovo
pri radu sa video aplikacijama!
kao što rekoh u #12 postu. al cura(mislim da je cura) ima garanciju, pa ne smije otvarat kučište, kako je rekla, odnest će ga na servis.= Citat =:
Izvorno postao fliponja
da cura je, "moja seka" ;D
Al ne kuzim zasto ne smijemo otvarat kuciste....
Sta im to prestavlja :confused:
U tvom slučaju npr. to predstalja puno toga... Da ti otvoriš u roku garancije kućište ne bi ti oni to više nikad servisirali, a kamoli primili pod garanciju! :rotfl:= Citat =:
Izvorno postao prpic
A što se ostalih ljudi tiče vrijedi pravilo da ne diraš dok je pod garancijom, tj. dok radi. ;D Kad istekne garancija... uživaj! :spin:
ako skineš naljepnicu preko bočne stranice, pozdravi se s garancijom. sve ti je lijepo rečeno u gornjem postu. ne skidaj naljepnicu. to im je svetinja.= Citat =:
Izvorno postao DJ DeVelox
Znam ja to, samo objašnjavam prpicu... Ne znam zašto si moj post quoteao, ali pretpostavljam čisto zato jer je bio zadnji pa si zadnji quote stisnuo... :spin:= Citat =:
Izvorno postao zerobravo
da, to uvijek napravim. sorry ;)= Citat =:
Izvorno postao DJ DeVelox
nakon dugo vremena (3 tjedna) u servisu su skužili u čemu je bio problem.
u matičnoj, sad su mi je promijenili i sve radi normalno.
hvala svima na pomoći