pretpostavljam da postoji negdje ali ne uspjevam nac pa ako bi tko bio tako dobar
da mi objani kako mogu Mp3 prebacit u ton za mob (L2)
hvala
Printable View
pretpostavljam da postoji negdje ali ne uspjevam nac pa ako bi tko bio tako dobar
da mi objani kako mogu Mp3 prebacit u ton za mob (L2)
hvala
= Citat =:
Izvorno postao Dr.Zlo
kako mislis u "ton" ???
a probo sam smanjit pjesmu u Mp3-u, stavio na mob preko P2K i vidim pjesmu, ali mi nece pokrenut
= Citat =:
Izvorno postao Dr.Zlo
mislis kao zvuk zvona??
nemoj prebacivat preko p2ktoolsa, nego nekog drugog programa, npr motokit :thumbup:
ok
valjda je do toga
hvala
= Citat =:
Izvorno postao Dr.Zlo
probaj pa javi :thumbup:
pretpostavljam da mi mozes odmah dat i link za taj motokit
da ne trazim
= Citat =:
Izvorno postao Dr.Zlo
motokit v1,06
malo ce potrajat jer imam modem
ali hvala jos jednom
takodjer je uputno pokusat kodirat mp3 sa nekim drugim programom osim onog koji inace koristis, neki koderi ne odgovaraju motorolama, na svim drugim uređajima te mp3ice rade ali na motoroli jednostavno nece
koji preporucas= Citat =:
Izvorno postao munjenibrinjak
Meni su sve MP3-ce koje sam stavio na mob radile :)= Citat =:
Izvorno postao munjenibrinjak
imo sam dvije u trajanju od par sekundi, stavio ih preko P2K i rade
a ako stavim neku vecu nece i ako ju izrezem mi napise da je ostecen fail :(
convertiraj u MP3 pomocu ImTOO audio encoder= Citat =:
Izvorno postao Dr.Zlo
evo kak ja radim! dakle, ovdje je govor o L2 i ona ima R3511 isto kao L6 s time da oba imaju /a/ root i /c/ root. dakle treba uploadatu muziku u /c/mobile/audio!
Izrežem mp3 preko mp3 directcut programa i save
Zatim taj izrezani jednostavno prebacim na mobitel i svira kao violina!
Nema tu puno mudrosti. ako hoćete smanjiti bitrate, onda je tu Winlame...
Imas program MP3 To Ringtone Gold V.3.16 na www.ddz1977.com pomocu njega smanjis MP3 otprilike 3 puta a ne gubis puno na kvaliteti zvuka tako da na L2 mozes "nagurat" otprilike 20 MP3.Pomocu Bluethoota jednostavno posaljes na mob i sljaka pravo :rotfl:
Ja mp3-ce sredjujem sa Nerinim wave editorom. Tj, vecinu nesredjujem posto imam poGIGE microSD:thumbup: Kada zelim imati mp3 ring od nekih 20-30 sec, omiljenog mi pripjeva, izrezem ga iz pjesme, dodam par điđi iz efekata i obavezno fade in/out (nema mi nista gore nego kad je pjesma rezana k`o satarom). Zakodiram na obicno 128kbps i gotovo. Sve bude gotovo za 1-2 minute.
Jedan savjet (koji vecini nece biti potreban, ali eto, nek se nadje)....nemojte pretjerivati sa velikim bitrate-om, jer ce vam se desiti da vam mob izbaci poruku "nepoznat format". Ako ste zakodirali mp3 u VBR-u i ako je on visok, npr 192kbps i tokom slusanja skoci navise isto ce vas docekati poruka "nepoznat format". Nisam bas pratio di je tocno ta granica, negdje izmedju 200-300kbps je......najbolje je ne koristiti VBR ili ako ga mp3-ca ima, bolje ju je prekodirati na konstantni.
Zasto ne bi jednostavno stavio ogranicenje na maksimalan i minimalan bitrate te kodirao u VBR? Svakako dobijes puno bolju kvalitetu od CBR-a ako koristis posteni konverter (citaj: LAME) neces imati nikakvih problema sa playbackom.= Citat =:
Izvorno postao zrino
Domjan
Ma mozes staviti sta hoces, problem se rijesi na milijun nacina. Postavljanjem gornje granice VBR-a, visokim CBR-om do max granice koju mobitel podrzava. Uopce nije stvar do "postenog codeca" vec do toga da mobiteli nemogu prozvakati visoki bitrate. Lame je najbolji codec, i u suradnji sa EACopy dobices najbolje rezultate. Mozda neki nisu bili upoznati ....tj znam da nisu jer se prije provlacili to pitanje. I ovaj gornji prag nije isti kod svih motorola.
I ko ti je to reko da VBR-om dobijes bolju kvalitetu od CBR-a :klap: ili si se krivo izrazio ili nemas pojma......
Inace sve svoje mp3-ce kodiram u relativno visokom bitrate-u, na 192kbps u VBR-u bez gornje granice, sto vecina ne radi. Zato sam vjerojatno i naisao na ovaj problem.
Ako usporedjujes VBR i CBR sa istim prosjecnim bitrateom (sto je ujedno i jedina usporedba koja moze imati ikakvog smisla) onda VBR definitivno daje bolju kvalitetu jer ima puno racionalniji pristup kodiranju (koristi minimalan bitrate potreban da se postigne zadana kvaliteta zvuka). Ne vidim kako to uopce moze biti upitno.= Citat =:
Izvorno postao zrino
Domjan
= Citat =:
Izvorno postao dos
Ne koristi niti minimalan, niti maksimalan........neko kako raste kolicina zvukova na matrici tako raste i bitrate navise od onoga pocetnog/postavljenog. Tj veci je bitrate i manja je kompresija, i obratno.....i manje se zvukova uklanja iz pozadine koje ljudsko uho necuje zato sto je ispred tog tihog zvuka usljedio jaki bas npr.
Ovo je oslo u totalni OT.....upravu smo obadojica, samo je trebalo citati izmedju redova.
Pa nije bas toliki OT dok govorimo o softverskom aspektu prebacivanja mp3-ca na mobitel. I bas tu tvoji postovi mogu dovesti ljude na totalno krive zakljucke. CBR mozes koristiti za ripanje CD-a na disk, s recimo 320kbps, ako si bas totalni fanatik, no za prebacivanje melodija na prostorom izrazito ogranicen mobitel, definitivno zelis koristiti VBR. U slucaju orginalnog postera, ono sto on zeli je LAME sa, recimo, ovakvim opcijama: -q 9 --vbr-new -B 96 -b 16 -m mo= Citat =:
Izvorno postao zrino
PS: kod VBR enkodinga (za razliku od ABR) ne postavljas nekakav pocetan (niti prosjecan) bitrate koji se smaljuje ili povecava nego postavljas target quality. Enkoder onda pronalazi (preko nekog psychoacoustic modela) minimalan bitrate potreban za postizanje te kvalitete. Stvarno ne vidim sto sam tu krivo rekao.
Domjan