Zanima me može li se saznati PIN ili PUK kod ISKLJUČIVO preko serije x65 i odgovarajućeg kabla i softwarea. Hvala unaprijed
Printable View
Zanima me može li se saznati PIN ili PUK kod ISKLJUČIVO preko serije x65 i odgovarajućeg kabla i softwarea. Hvala unaprijed
ne, ne možeš iščitavat podatke sa SIM-a preko mobilnog uređaja.= Citat =:
Izvorno postao gobonja_harlem
Te podatke ne,kartica mora (ili ne mora ako je istekla ili nema signala) bit prijavljena na mrežu da bi se mogle iščitati poruke i imenik sa nje.
konkretno ja te sad ne kužim.....= Citat =:
Izvorno postao sms freak
pa malo mi pojasni, ako nije problem.
kažeš ovo: kartica mora (ili ne mora ako je istekla ili nema signala) bit prijavljena na mrežu da bi se mogle iščitati poruke i imenik sa nje.
a pitanje je ovo: može li se saznati PIN ili PUK kod ISKLJUČIVO preko serije x65 i odgovarajućeg kabla i softwarea
pa sad, kakove veze imaju PIN i PUK sa imenikom i porakama na SIM-u?
koliko sam ja skužio, kolega bi htio preko kabla i siemens moba otkrit PIN i PUK, što se ne može nikako, al kakvu tu ulogu igraju SMS i Imenik?
aaaaa šta je neko "naša" karticu
Nema veze imenik sa time,ali PUK i PIN su zaštičeni od čitanja,možeš spržit karticu ako buseš šta prčka..
a može li se ikako PUK saznat? ja mislim da ne može nikako, osim da nazoveš SZK i da te preko telefona priključe na detektor laži, sve podatke te ispitaju, i onda ti ga kažu(2 puta sam to napravio), al ta ti sam nekako i preko nečega saznaš PUK, mislim da ne možeš.= Citat =:
Izvorno postao prologic
pin (personal identity number) možeš mjenjati jer je personal, a PUK unlock code je vezan uz serijski broj sima, ali nije po njemu i izgeneriran.
uglavnom banana, ne možeš ga nikako saznat
PUK je posebno definiran za svaku karticu i ne može se mjenjati. U slučaju da saznam PUK, PIN mi nije potreban,
Postoji program "Sim-Emu" koji bi navodno trebao raditi sa raznim modelima (uključujući siemens) ali meni neće da radi ili ja ne znam s njim raditi.
Evo i stranice:
http://www.simemu.gsmhosting.net/6.01_Eng/
Također tu su i Cardinal, SimScan, Xsim itd.
= Citat =:
Izvorno postao zerobravo
Samo sam htio napisati što se jedino može iščitati sa SIM kartice preko mobitela.
aha, sad mi je jasno. sve štima, nisam te razumio prvi put :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao sms freak
...bio sam malo pospan tijekom pisanja :D
Ono da ne mora bit prijavljena na mrežu sam napisao jer imam jednu jako staru Cronet SIM karticu od kolege s nekadašnjeg posla koja je bila na pretplati do 2000.god. i još uvijek dobro služi za test uređaja.
Eto ekipa,preko mobitela možete sa SIM kartice izvuć samo poruke i imenik.
Na pitanje je odgovoreno. Tema baš i ne spada ovdje i da bi izbjegli daljnje bespotrebne rasprave ovo je :closed:s