-
Z1010 mali prob!
Evo vako, moj Z1010 se gasi naime ili kad ga se malo mrdne ili makne itd znaci valjda gubi kontakt na bateriji i sad sam ja onu malu plastiku malo podigao tako da baterija kako tako pritisce donji dio i sad to vec nekako radi pa zanima me sta bi moga napraviti!Thx!
-
-
Well, imao sam sličan problem sa siemensom c25, kojeg zaista mogu pohvaliti. Naime, kod njega je bio upravo isti problem, pa, budući da sam radio u servisu specijaliziranom za mobilne telefone, rastavio ga i pregledo matičnu ploču. Problem sam riješio tako da sam skinuo oksidirani sloj sa kontakta od baterije, ali onda sam pronašao novi problem; oksid je poždero bakar sa matične. To sam riješio tako da sam stavio malo lota na kontakt, što je popravili problem, ali to nije bilo duga vijeka, te se problem počeo ponavljati svakih 3-4 mjeseca, što je jako dobro s obzirom na to da mi je telefon stajao u trapericama na plus 40 stupnjeva, znači, u uvijetima visoke vlage i jako čestih udaraca. Za neko dugotrajnije riješenje preporučam da se ili promjeni matičnu ploču, što je najpouzdanije, ali skuplje riješenje, ili nalota bakrene pločice (debljine <0,4 mm), ali u tom slučaju, ako neznaš lotat perfektno, pokidat ćeš vodove s ploče i napravit ćeš još veći problem. Isto tako, budući da se govori o minimalno 3-4 slojnoj ploši, postoji mogućnost da se ona kompletna počne odljepljivati, a tada ti neće stati u kućište. Dakle, zaključal majstora: možda je ovo upravo jedan od prvih znakova da sa svojim telefonom ne postupaš u skladu s njegovim mogućnostima, odnosno, došlo je vrijeme da ga zamjeniš novim... Ti odluči kako ćeš postupiti.
-
Ok hvala na odgovoru:) , ali meni se cini da on gubi kontakt s ono malo plastikom na kojoj je onaj dio sta daje struju maticnoj ili di vec i kad ja mrdnem mob tj malo jace ga udarim on se ugasi...:envy:
-
Dakle tebi je problem sa onom malom plastikom u mobu koja drzi limice koji su kontakti za bateriju? Ta bi plastika trebala biti uglavljena u glavnu plastiku kucista, ali nekad se zna desiti da "ispadne" (mozda ti je malo pukla sa strane pa vise ne drzi). Mozda ju je samo netko jako pritisnuo, pa je "upala" u kuciste, znaci mozda je dovoljno otvoriti mob i vratiti je nazad. Takodjer, probaj ako mozes malo "istegnuti" kontaktne limice, tako da prije "dodju" do baterije (ali pazi, ti limici su obicno uglavljeni u plasitku, pa ako ih previse izvuces, mozes ih izvuci iz plastike, pa cak i otkinuti!). U svakom slucaju, sretno! :)