Zanima me je li još netko ima problema s istim. Meni često zablokira net, i jedino pomaže vađenje kartice, pa ponovno vračanje, što uz kvalitetu onog držača od kartice i ne čudi.
Printable View
Zanima me je li još netko ima problema s istim. Meni često zablokira net, i jedino pomaže vađenje kartice, pa ponovno vračanje, što uz kvalitetu onog držača od kartice i ne čudi.
Provjeri ovaj moj problem pa vidi je li sličan tvojemu
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=309572&postcount=1
Kod mene je ( kako smo došli do zaključka na drugim forumima) problem u jačini struje koju vuče PCMCIA kartica.
To također ovisi i o trenutnom prometu jer PCMCIA kartica zapravo simulira USB port, i to se naravno odražava na struju opet.
Onda opet na još jednom forumu mi je jedan kolega objasnio i da microsoft ima problema u XP sa PCMCIA karticama i njihovim emulacijama USB porta i kako još nisu uspjeli srediti stvar, biti će tek u Visti.
To možeš naći i na njihovoj stranici gdje to otvoreno priznaju.
ali covjek ne koristi PCMCIA VMC neko Zadaco modem koliko sam shvatio.
Tako je zadako. Sad moram zvati za viditi ima li garanciju i sta se da riještiti.
ne moraš ništa zvat, to je probel mobile carnet usluge, premalo IP adresa imaju, pa zato se promet smrzne, tj. stane i UL i DL, ja isto imam EDGE modem, taj zadako, i nije do njega, svi korisnici te usluge imaju problema sa pucanjem, tj. smrzavanjem veze, i jedini ljek je da odspojiš vezu, odspojiš modem, ponovo spojiš, promjeniš IP adresu, i ponovo se spojiš. zvao sam ja VIP, no kažu da Carnet radi na tome.= Citat =:
Izvorno postao Billy_boy
Evo opet problemi. Ovaj put je plavi ekran smrti!!! Uzrokuje ga driver za zadako modem! Zna li netko ima li gdje skinuti nove drivere za njega?
probaj skinuti sa Nokije samo Nokia 21 drivere jer je to taj GPRS modem u Zadakovom kucistu.
Moj se prijavljuje kao Nokia 12, ali nije problem u samom driveru za modem nego jedan od ona dva - USB - serial konverter ili USB serial port. Ne znam dođu li i oni u paketu. Pokušati ću.
Sorry!!!!!!
moja greska zabunio sam se mislio sam napisati nokia 12 modem.
Pogledao sam na Nokia.com. Nokia 12 je samo modul kojemu je osnovna namjena ugradnja u razne uređaje - aparati za piće, parkirni aparati i sl. Zadako je izradio sučelje koje očito ima problematične drivere. Na zadako.com također nema drivera. Također sam pronašao nepodudarnost:
U dokumentaciji modema piše da je EDGE multislot 2+2 ili 3+1 po potrebi
U Nokia 12 dokumentaciji piše da je EDGE multislot 2+1.
Kako je zadako postigao taj još jedan kanal ili on postoji samo na papiru!?
eh da, eto, bilo je to godine 31/03/2006 :D kad su moju ulicu stigle nesreće... :)
eto, je da dižem stariju temu, ali moj Zadako je otišao u prošlost, iliti na Jakušeavac. 355 dana muke isusove, pucanja veze, smrzavanja prometa, lomljenja raznih predmeta, sve to radi male crne, yebene kutije koja me koštala nebrojeno mnogo upropaštenih živaca.
i nekidan sam napravio revoluciju, zahvaljujući jednom gospodinu otišao u VIP, i uzeo novi USB modem, malu bijelu pizdariju koja funkcionira na potpuno isti način - SIM kartica, 1 GB prometa, 150 kn/mjesečno, mobile carnet usluga.
jedina razlika je u tome što nema više pucanja veze, brzina nije GPRS nego HSDPA, promet se nije još nijednom smrznuo, a ja sam opet normalan :)
eto, što reći, nego jedno veliko hvala dotičnoj osobi(koja upravo radi backup sistemskog diska ;D) i svaka preporuka za osobe kojima je potrebna mobilnost.