Jel mi mozete preporucit koji printer i koju digitalku (uz karticu od 256 MB) da kupim u vrijednosti sve zajedno do 2000 kn.
Molim vas pomozite
Printable View
Jel mi mozete preporucit koji printer i koju digitalku (uz karticu od 256 MB) da kupim u vrijednosti sve zajedno do 2000 kn.
Molim vas pomozite
još jedna u nizu nekonkretnih tema. jel možeš malo konkretizirat svoje zahtjeve, tipa printer; za što ti treba, preferiraš brzinu, kvalitetu, koristio bi samo c-b, uglavnom za slike, bilo što.... isto tako za digitalca, a u Bimbijevom forumu ima stvarno masa toga za odabir digitalca. probaj malo potražit tamo, pa ćeš vidjet njegove odgovore.= Citat =:
Izvorno postao Black_Hawk
Jel ti je bitna veličina i dizajn foto aparata?
Jel hoćeš nešta sa većim lećama ili nešta kompaktno....
Za što namjeravaš printer koristiti?
za printer je vazno da je tintni te da je tinta sto jeftinija, kvaliteta nije bas toliko vazna, za digitalku je vazno da ima preko 4 mega pixsela i da ima opticki zoom min 4x. dizajn nije vazan.
Pa di bas HP printer??Zar on nema najskuplje boje?Mozda bi bilo bolje rijesenje neki jeftiniji Canon ili Epson
Recimo Canon PIXMA iP1600, inkjet
Ovaj HP nema skupe boje... :thumbup:
odlucio sam kupit malo bolji printer tj. epson stylus photo r245:
http://www.autronic.hr/images/epson/...Photo_R245.jpg
Cuo sam da se kod epsonovih printera brzo osusi boja. Jel to istina???
Mislim da ne.Kod Canona se zna zasuti glava, pa te popravak (zamjena ) kosta vise nego da kupis novi printer.
dobro si ćuo, 2 su mi crkla na taj način, mana im je što je glava na onoj šipki, i ako ga redovito ne koristiš, obavezno moraš propustit koji papir kroz tjedan dana, inače se skori boja na glavi i nemoš više ništa nego bacit i kupit novi. al zato je i cartrige(obadva) jeftiniji od recimo hp-a koji ako se se to dogodi, ima glavu na cartrigeu, samo zamjeniš novi, i printaj dalje. sve ima svoju cijenu, zato sam ja kupio hp laser, i nema tih problema. u tu svrhu(ink jet pisača) best buy bi dao canonu - glava na cartrigeu, jeftine zamjenske, jeftine orginal boje, tihi i bri rad, uz sve to i ekonomičan.= Citat =:
Izvorno postao Black_Hawk
nikad mi se ovo nije dogodilo a imao sam canona koji je isprintao tonu knjiga, tako da za ovo ne znam..... al moguće je, sve ima svoje mane i prednosti.= Citat =:
Izvorno postao RAUL
Ovaj epson, kao i svi novi nema tako brzo sušenje boja...
zamjenski cartridgei svi koštaju zajedno 100 kn i dobivaš ogroman kapacitet boje ( 16 Ml + 16 Ml + 16 Ml + 16 Ml CMYB)
tak da ono... naprintat češ se...
a kad bi smo govorili da se nekome zaglavio epson, taj bi rekao da je imao printer po 300 kn...
mislim oni C40 i taka serija su najlošija...
koliko para toliko muzike....
Bas zato sto je puno printao nije ti se desilo:thumbup:
a ako se boja na glavi osusi jel ikako moguce zamjeniti samo glavu??
jel se zamjenska brze susi od orginalne boje?= Citat =:
Izvorno postao Krompirko
U cemu je razlika (osim u cijeni)????
evo ovako...
kod svih pritera koji imaju RGB boje ( crvena , zelena i plava ) njima je problem što su te boje guste i glava se može začepiti... očepljavanje glave se nemože napraviti softwareski...
kod novih printera ( pogotovo epsona) uvedene su nove boje ( koje je prvi i eppson uveo)
a to su CMY ( žuta, cijan i roza ) koje su mnogo manjih gustoća što onemogućuje začepljenje glave, no te boje zato se brže suše...
CMY boje, i one original i one ne original su potpuno istog sastava i gotovo iste kvalitete, dok je kod RGB boja original različit od neoriginala i ne preporuča se kupnja neoriginalnih...
CMY boje ako osuše glavu, to se softwareski da popraviti... samo u podešenjima printera, ima gumb za propumpati boju... no svi novi epson printeri sami pumpaju boju svaka 24 sata ...
jako je dobro ostaviti printer upaljen 24 h 7 dana u tjednu...
on tokom svog osvježavanja ( svaka 24 H otprilike, kako koji ) propumpa malo boje... na godinu vam potroši 1 Ml boje 8 spremnici su od 16 Ml svaki tak da to nije problem) a jedan spremnik je 25 kn pun...
eto... Ako kupiš printer iznad 500 kn... slobodno računaj na kvalitetu... i na izdržljivost... u svakom slučaju, kad potrošiš prve cartridge, spremi ih, pa ako se išta dogodi u roku od koliko imaš garanciju, samo njih vratiš u pinter i daš na servis... eto... mislim... tehnika ipak napreduje, ali printeri će uvijek biti osjetljivi na neke stvari.. ko perilice na kamenac...
sad si me nagovorio i uzimam tog epsona.
Hvala svima!!!!!!