Sony Ericsson - Elektromagic
jel zna netko zakaj jedino Elektromagic radi upgrade software? kaj ericsson neda nikom drugom?
naime na http://emma.ericsson.net postoji vecina predispozicija za to, ali treba nabaviti ServiceCard i jos nekakvu kutijicu... ima netko ideju gdje i kako nabavit? ;)
Re: Sony Ericsson - Elektromagic
Elektromagic jedini može raditi upgrade jer su oni jedini ovlašteni servis za SE. Ako netko istovari poveću kolićinu novaca za ovlašteni servis možda može i netko drugi. :)
al eto vidis malo OT. danas sam uzeo T68i iz VIPa - imao sam neki dil s njima! telefon je hebeno lockan na VIP i u njega su nakrcali slike VIP.ovo... VIP.ono... to je ono kaj me zivcira... ELEKTROMAGIC ne radi unlock iz principa, u VIPU ga rade za 488 kuna, a u EU je na snazi zakon da se telefoni ne smiju lockati... ak se ne varam.
mislim potpisao sam im pretplatu na 12 mjeseci i zakaj jos lockati telefon? mislim tak i tak ga necu koristit na CRONETU, nego kad idem van i koristim PREPAID kartice... onda bar nek smisle nekaj pa da se mogu koristit kartice u mrezama od iste "majke" onima koji su vlasnici VIPA ili nek razgovori s VIP karticom budu po istoj cjeni ko i u HRvatskoj, zar ne...
salžem se s tobom,ali treba i razumjeti i njih ja imam dva T68i (jedan je star preko dva mjeseca) ali je sada nestašica tih telefona pa se VIP odlučio na zaključavanje jer time ništa ne gube i telefoni se prodaju ko ludi.cijena u VIP-u mu je debelo ispod cijene nezaključanog i dosta je povoljna.
Elektromagic kao i drugi servisi nemogu raditi unlock jer nemaju dozvolu za takve stvari.
Za zabranu unlocka u EU nisam čuo i nevjerujem jere sam neki dan imao hrpu telefona (austrijskih i njemačkih) koji su lockani na operatere, a i da je to tako mi još nažalost nismo članica EU. Za hrpe slika ti i nije neka fora da se bacaš po podu jer ih obrišeš za deset sekundi i stvar je rješena (to rade i drugi operateri vani).
Čitava je stvar u tome da je VIP kupio telefon po večoj cijeni nego što si ga ti kupio od njih jer ga inaće nebi kupio.
još jednom .. ja se slažem sa tobom ali se probaj staviti u njihovu situaciju, a vjerujem da nebi ljudima djelio telefone za badave.
za par dana u MOBIL-u pročitaj o zaključavanju i otključavanju telefona ...ima pojašnjenja od VIP-a i CRONET-a
;)
[quote author=kakav_nered link=board=unlock;num=1025444723;start=0#3 date=07/01/02 u 23:21:54]salžem se s tobom,ali treba i razumjeti i njih ja imam dva T68i (jedan je star preko dva mjeseca) ali je sada nestašica tih telefona pa se VIP odlučio na zaključavanje jer time ništa ne gube i telefoni se prodaju ko ludi.cijena u VIP-u mu je debelo ispod cijene nezaključanog i dosta je povoljna.
slazem se s tobom oko cijene...
Za zabranu unlocka u EU nisam čuo i nevjerujem jere sam neki dan imao hrpu telefona (austrijskih i njemačkih) koji su lockani na operatere, a i da je to tako mi još nažalost nismo članica EU.
Zakon postoji (nedam ruku u vatru), ali ga nitko ne poštuje...
Za hrpe slika ti i nije neka fora da se bacaš po podu jer ih obrišeš za deset sekundi i stvar je rješena (to rade i drugi operateri vani).
"Predefined item cannot be deleted"
Gle ja taj telefon neću koristiti na CRONETu naravno, ali kada sam po tri tjedna izvan Hrvatske koristim strane prepaid kartice... i to naravno ak sam u Austriji Mobilkom i sl. Nek onda uvedu bar neku povoljnu tarifu kad si u "njihovoj" mreži. Mislim ipak se svi ti novci na kraju sljevaju u Austriju ;)
za par dana u MOBIL-u pročitaj o zaključavanju i otključavanju telefona ...ima pojašnjenja od VIP-a i CRONET-a
THANX
;)[/quote]
:'( :'( :'( :'(Re: Sony Ericsson - Elektromagic
Oko zakona se nabih složio jer sam baš ovih dana dobivao iformacije od naših i iz inozemstva, ali opet postoji mogučnost da je to istina ja ga nisam vidio. Činjenica je da mi još nismo blizu EU :-[
Vipove slike koje se u telefonu sam ja uredno izbrisao pa neznam što se dešava sa tvojim telefonom. :'( :'( :'(
EU i zakljucavanje fonova
nisam bio u potpunosti u pravu...
...To prevent anti-competitive practices in the mobile phone sector, and to avoid splintering the market along national lines, the Commission has warned GSM mobile phone producers and network operators to limit the use of a locking feature that effectively ties consumers to one network. While the "SIM lock" deters theft when a handset is not in use, it locks the handset to a particular service provider. The Commission wants manufacturers only to supply SIM locked handsets which can be unlocked by consumers themselves. It also wants network operators to advise customers that phones can be unlocked from a particular service on demand.
ak te zanima vise
http://www.eurunion.org/news/eurecom/1996/ecom0996.htm
Nadjoh na GSM forumu link do sadrzaja EMMA II servera, zajedno sa hard lock emulatorom. S time mogu da se dekodiraju/flashuju svi telefoni izuzev T39 i t68 za koje treba i smart card...