jel ima tko?
jel se isplati kupit?
koja je razlika mobilne i noramlne klime?hvala
Printable View
jel ima tko?
jel se isplati kupit?
koja je razlika mobilne i noramlne klime?hvala
mobilna je ona sta se mice a obicna ona sta stoji na zidu :D po meni,valjda
ako mislimo na istu stvar (klima uređaj koji ti stoji u kući i možeš ga micati gdje hoćeš), ne bih ti to preporučila.
moja frendica ju je imala i kaže da više grije nego rashlađuje.
za razliku od "fixne" klime, koja stoji na prozoru i izbacuje zrak iz prostorije van, ova klima ga opet izbaci u prostoriju!
možda njen uređaj nije bio baš dobar pa je to problem, to ja ne znam, ali ona ga je na kraju izbacila...zaključila je da joj je obični ventilator bolji...
bolje kupiti fixnu klimu.. ovaj klima uredjaj nije bas tako mobilan jer uvijek mora biti negdje blizu gdje ce zrak ici
Nije lose za prvu pomoc.Inace ona ti najvise sluzi za odvlazivanje prostorija.Imam je 3 godiner i OK ( Gorenje ).Ste se tice griajanja, treba cijev staviti negdje kod prozora tako da topli zrak izlazi van prostorije.Bolja je fiksa, ali ova ce ti posluziti za prvu pomoc.
Mobilne klime su odlične stvari... bratić ima mobilnu klimu i u svakoj sobi ima rupu na zidu sa čepom...
kad oće neku sobu rashladiti samo klimu po točkićima donese u sobu i odvod stavi na rupu u zidu... prejednostavno i hladi potpuno isto ko fixna...
prednost je što ne mora ta klima biti samo kod njega... kad se ode na vikendicu, onda može i tamo hladiti...
super je stvar, ali ako češ imati samo u jednoj sobi klimu, onda je bolja fixna
Taj odvod se može staviti i kroz pritvorena vrata ili prozor i sasvim će solidno hladiti...
Imaš tri vrste:
1.) mobilna
2.) zidna
3.) stropna
Najbolje uzet zidnu (fiksnu) manje kW i gledat akcije :klap:
najbolje je otić na bazen ;)
fixna klima je bolja... kupi novi model panasonic-a, sama čisti filtere...
Postoji i podna. Ja imam tu mobilnu ali to je smeće. Plačena pun qrac prije par godina i ona puše hladno ali soba s ne hladi a buči u 3PM. Sad ćemo uzeti fiksnu sa dvije unutarnje jedinice jel to puno bolje hladi= Citat =:
Izvorno postao Symbian FAN
Ukratko...= Citat =:
Izvorno postao dj_velja
Ne isplati se kupiti, dapace treba ju izbjegavati u sirokome luku!
Razlika izmedju mobilne i fiksne klime je sto se i iz imena vidi sto je mobilna klima pokretna, a fiksna nepokretna. Ova mobilna bas i nije u potpunosti pokratna, jer i za nju moras imati izvod (dakle cijev kroz koju ce van iz prostoije ili stana ispuhivati topli zrak). Navedeni izvod mozes ostvariti kroz rupu odredjenih dimanzija na zidu ili direktno u dimnjak, ako ga imas u stanu ili kuci, ali ti onda klima gubi na mobilnosti, jer ta cijev kroz koju ispuhuje ne bi smjela biti dulja od 3 m, pa tako klima ne moze dalje od 3 m od dimnjaka. Pored toga ta cijev je vrlo debela (fi 120 mm min) tako da ju je kroz odskrinuti prozor nemoguce izvesti van (par frendova je imalo takvu ideju)!
Pored svega navedenoga mobilne klime imaju puno losiji omjer kW/m2. Sto znaci da u odnosu na fiksnu klimu dobivas puno slabiji efekat hladjenja sa istom deklariranom snagom po lvadratu prostora.
I nadalje fiksne klime su cijenom povoljnije, cak i kada uracunas montazu!