Postoji li naćin za provjeriti je li mobitel ukraden prema serijskom broju prilikom kupnje kod švercera?
Printable View
Postoji li naćin za provjeriti je li mobitel ukraden prema serijskom broju prilikom kupnje kod švercera?
teško, ja mislim da ne. bar za to nisam do sad ćuo, da je moguće..... zato i je rizik.......= Citat =:
Izvorno postao Billy_boy
Teoretski da, praktično nemoguće. I zašto uopće imati posla sa švercerima!?
aa možeš ali moraš imat debele veze u murji:klap: :klap: :coffee:
Ma kupija sam već mobitel od poznanika, ali bi volija biti 100% siguran, pogotovo još ako bi nosija u servis na flash-anje.
Znaš ti one dvije stare?
Kasno Marko na Kosovo stiže.
Reci hop kad preskočiš potok.
a može o ono, da smo se ranije sreli....
Prevedeno, kasno si se sitija, lipi moj čovik:
Ma nije da ne virujen čoviku, ali bi isto tija biti 100 % siguran. Je li ovi u Mobisa uopće provjeravaju to?
Mislim da "ove u mobisu" boli ona stvar, dokle god si voljan platiti.. :)
nažalost je tako :-/ nemoj se opterećivati time.. ako hoćeš biti siguran kupi mobitel u dućanu. kupovina kod švercera je uvijek rizična, ali zato su cijene povoljnije.= Citat =:
Izvorno postao ::wrangler::
ma i ja mislim. bas njih briga ot kud tebi mob.glavno da ti njima platis i to je to. jedino ak znas da je mob maznut, pa te pece savjest
Pa mislim, da kod svercera je ta stvar sto oni "svercaju" (citaj nabave povoljno velike kolicine mobitela pa dalje prodaju), a ne kradu.
Dakle ako covjek ima u "ponudi" 10 ili 50 ili 100 mobitela iste vrste, onda ih ziher nie pokrao od ljudi po cesti.
E sad ak ima 3 razlicita mobitela, bez kutija papira te svega ostalog, to je onda vec veca sansa da ih je otudjio ;)
tocno tak smrt
evo malo off topica
prica mi frend neki dan,vracaju se on i bratic iz nocnog zivota,kad neki likovi ih zovu da dodu kod auta.Dodu oni kod auta a lik otvori gepek od auta kad ono unutra ,mobova kakvih os(sve novi u paketima,bez branda),bratic mu ubo n90 i 3250 za 1000kn a frend mi nije imo para,e da sam bar bio tamo(sada bih se igrao sa 3250)
sonyck mora da je lik bio iza kamiona kojem su ispadali ti mobiteli :D
uglavnom sverceri koliko ja znam svercaju mobitele a nekradu ih.
pa ima svakakvih mogucnosti, ukradenih mobitela po vani, svercanje iz neke druge drzave (zaradjuju iz povrata poreza) velike kradje negdje vani...
sigurno ima ljudi na forumu koji su bolje od mene informirani :D
n90 i 3250 za 1000kn ? u kojem filmu ?
mislim da su sverceri malo informiraniji sto se tice cijena .
nije toliko nemoguce, imao sam prilike kupiti jednu jako skupu stvar potpuno novu po cca 5% cijene iz ducana, jer je ekipi koja je prodavala trebala hitno lova. samo sto meni ta stvar nije bila potrebna. uglavnom zna se naici na takve "ponude"
kupovao sam i ja svasta za smijesno lovu , ali ovo mi je presmijesno . ta dva mobitela i na crno vrijede 5 puta toliko bar .
meni je frend rekao da je tim likovima bilo hitno i da je taj lik rekao svaki je 500kn uzmi koji os i okrenio glavu.
to je moguce ako su telefoni maznuti recimo te veceri ili nesto...aravno ako je sve istina
nisam mu nija vjerovao dok mu bratic nije dosao,(3250 me fascinirao,n90 nije)
Zato kaj projdeš 1000 kn jeftinije i dobiješ garanciju 2god od t-coma= Citat =:
Izvorno postao Sljaka
za svoju sam 6131 dao 1500kn. i sve gore navedeno
a ti ak imaš toliko šoldi, budi humanitarac pa nekome pomozi
Kaj misliš da ak si ti dobro prošal da je to pravilo? Di piše da moraš kupit skupi mob i da imaš love ak ne kupuješ od švercera?= Citat =:
Izvorno postao bollas
Uostalom, kaj je tebi švercer? Jesu to i oni koji uzmu pretplatu i uz nju mob koji im ne treba pa jednom godišnje prodaju mob ili samo oni koji dilaju mobove?
I na kraju, s obzirom na svoje godine mogao bi malo pripaziti na način izražavanja.
Kod švercera je najsigurnije ako da kopiju računa (ako je mob sa akcije).
Za one kojima nije jasno zašto od švercera:
Je da je rizik, a cijene slične kao na akcijama, većinom se kod švercera dobije nebrandirani i nezaključani mob. Da ne spominjem da su pojedine t-firme na zlu glasu što se tiče kvalitete mobitela s akcija.
Ako je mobitel ukraden, tada ti obično švercer prodaje samo mob, bez kutije i dodataka (eventualno ti ponudi punjač ili snizi cijenu). To treba izbjegavati.
S druge strane ako ti daje mob skroz zapakiran, u kutiji, s uputama na nekom stranom jeziku, vjerojatnost da je popaljen se smanjuje (iako ni tada ne možeš sto posto biti siguran da nije kutija ukradena iz nekog skladišta).
Uglavnom, sumnja uvijek postoji, ali ne vjerujem da su to prečesti slučajevi.