-
Sporost interneta
Ne znam jesam li pogodio pravi podforum.
Naime, imam dosta star PC (cca 4 godine) i primjetio sam da je jako spor na netu. Npr. kad stisnem Refresh na ovom forumu, on učita ponovo stranicu- a bit će nekih 45 sekundi.
Kad idem odgovoriti, prvo mi otvori ovaj dio s naslovom, a poslije pola minute ili dulje i ostatak.
Gotovo svaku stranicu na netu on ponovo učitava, kao da je prvi put na njoj. Imam NOD i još Ad-Aware pa sumnjam da je neki virus. Spajam se preko 56k modema (nekog što ne pušta zvuk pri spajanju) i užas jedan kako je spor.
Zna li netko kako ga mogu ubrzati (i mogu li uopće) jer surfanje netom postaje prava noćna mora!
Od frenda sam čuo da kompjutori se svi slično ponašaju ako se spajaju preko 56k, samo ne kužim kako mi je onda laptop svjetlosno brži nego sobno računalo. Ima li veze RAM ili što treće, jer PC je dosta loš u tome (Athlon 800), 80 RAM.
-
net možeš ubrzat na jedan vrlo jednostavan način UZMI DSL
-
Pa sama cinjenica da si na 56k modemu je dovoljna da ti bude sporo.
E sad, ima tu jos kemije, naime nisi napisal jel koristis IE ili FireFox ili Operu, pretpostavljam da koristis IE.
IE je poprilicno spor na starijim racunalima, a bogme i na novima.
Evo par savjeta; prije nego kaj se spojis na net i ukljucis IE, digni si taskbar i nadgledaj potrosju CPU-a i RaMa, pretpostavljam da ce ti CPU kad dignes IE biti na 100%
E sad zasto je to tako, neznam, meni se ista stvar dogadjala s IE-om na jednom drugom forumu, bilo je milun puta sporo i to DSL-u, jer se nesto IE klao s njihovom bazom il sto li je vec bio problem.
Ono kaj mozes jedino napraviti je sljedece:
1. Procesljaj racunalo da nema virusa spywarea il cega vec da budes 100% ziher da to nie problem.
2. Instalira si firefox, on je jako brz i ne skida svaki site ponovo kod ucitavanja istog, da ne spominjem kolko je bolji od IE
3. ti kad se spajas s 56k modemom spajsas se u najboljem slucaju s 44k ili manje, to je pak sranje do Win XP SP2, nisam naiso na rjesenje toga jos do sad.
4. Malo vishe memorije bi takodjer pomoglo, tj malo puno vise ;) (256 Mb)
Sve u svemu nemozes bas puno napraviti, jedini savjet ti je uzimanje ADSLa i novog racunala ;)
-
Znači, ovako-ništa?
Ne kužim što mu je da je tako spor.
Ali baš ono-spor, npr. kad idem odgovoriti, od polako otvori onaj prazan list papira, a na onom mjestu gdje je traka s Word mogućnostima, stoje mi one ikonice "neotvorene slike", koje se tek onda stanu redati i pretvarati u suvisle funkcijske ikone.
EDIT-da koristim Mozilu, ali isto je presporo.