pozdrav! e ekipa, jel postoji možda u PC Suiteu opcija s kojom bi moga napraviti backup samo Imenika na PC, recimo u .txt formatu, ili pak treba neka aplikacija za s60? tražim i tražim po suiteu ali nemam sreče :rolleyes:
Printable View
pozdrav! e ekipa, jel postoji možda u PC Suiteu opcija s kojom bi moga napraviti backup samo Imenika na PC, recimo u .txt formatu, ili pak treba neka aplikacija za s60? tražim i tražim po suiteu ali nemam sreče :rolleyes:
Imam ja dvije dobre aplikacije za s60 za backup kontakta, evo sad cu ih uploadat pa cu ti dat linkove za download...
Evo prva : Webodrome.Backup.Contacts.v1.00
I druga: Wireportal.EasyBackup.v1.00
A sto se tice adresara na kompu, moras exportat jedan po jedan ( ili mozes sve, nisam siguran sad ) kao buisness card ( vCard ) koje mozes preko Webodrome backup contacts ubacit u mobitel.. Nisam to radio ali posto nekoristim adresar na kompu, ali mislim da bi to trebalo radit...
Wireportal.EasyBackup.v1.00
ovo je ok program,sprema u .vcf formatu ....tnx :thumbup:
Nema na cemu ;)
BTW..Oba dva spremaju u .vcf formatu
u čemu je fora vcf formata?
pa ja sam mislil da ga mogu otvoriti u outlooku ali nejde :)
backup contac sprema u vcf, a to znači da sprema cijeli v-card, znači kompletnu "posjetnicu", sve podatke koji su spremljenu za dotični kontakt. to također znači da se taj vcf format može otvorit s excelom i isprintat tablično backupirane kontakte, što je također prednost- dakle, nije univerzalni format(da se samo može otvorit sa dotičnim programom).
evo probao sa excellom i radi :thumbup:
i dobijem imenik iz fona fino komplet isprintan ako taj vcf fajl otvorim u excelu i opalim print.e bas cu probat.= Citat =:
Izvorno postao zerobravo
to se zove odgovor,bravo zerobravo:thumbup:
da, tako je, dobiješ fino sortiran po stupcima poslagane sve dijelove koje imaš za kontakt - prezime-ime-telefon(kuća)-mobitel(kuća)-telefon(posao)-mobitel(posao)-adresa-rođendan itd.... nravno, sve je poredano po abecedi.= Citat =:
Izvorno postao symbianer
e a kak maknuti da mi za svaki kontakt ne piše ovo
END:VCARD
BEGIN:VCARD
VERSION:2.1
REV:20060610T105554Z
valjda postoji način...
e sad kako to maknut ne znam, ali alternativno rješenje gdje toga nema je Siemens MPM- Mobile Phone Manager. dakle, tim programom se importa vcf file, i on ga pretvara baš u oblik za printanje, može također biti tablično, a može i da svaki kontakt bude na listu papira u obliku posjetnice-vizitke, ima integrirani oblik. dakle iako nemaš siemensa, taj program je odličan za rad sa ovakvim stvarima. dakle, to je alternativno rješenje da si makneš to što ti smeta, ja sam ga koristio, i za njega mogu reć da znam. drugi način, za sad mi ne pada ništa na pamet.= Citat =:
Izvorno postao Nono01
i kod mene ga je zapetljalo.odustajem.pored svih backupa koje imam s ovim se neću gnjavit.
kak misliš - zapetljalo? pa format se može importat u sve symbian mobove, preko aplikacije, a vcf podržavaju i neki ne-symbian mobovi. za printanje importaš u exel, malo dotjeraš po svome, ako ti se nešto ne sviđa, i to je to što možeš najčešće koristit taj backup.
nije mi bitno za prebacivat u mob nego za print a nemoguće ga je dotjerat da vidiš na što liči 700 kontakata kad otvorim to u excelu.ima svega samo nema onog šta trebam:)= Citat =:
Izvorno postao zerobravo
aha.dakle i ti stvljaš crno na bijelo, kao i ja, za svaki slučaj. pa eto, pošto ih imaš 700, a htio bi ih isprintat, predlažem ti MPM, s njim nema nikakvih problema. no evo, probak malo proučit i ovo:= Citat =:
Izvorno postao symbianer
http://www.google.hr/search?hs=MlV&h...a%C5%BEi&meta=