Problem sa matičnom Abit AN7 + SATA i IDE HDD
1.
Dakle kao što ste mogli vidjeti iz prijašnje teme ( http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=23475 ), zamjenio sam matičnu, za Abit AN7, prema preporukama. Inače ploča ima gotovo sve (što se tiče ploča za socket A), no imam problem.
Naime kada su bili priključeni SATA disk (sistemski) i IDE disk u isto vrijeme, uopće se nisu htjeli dići windowsi sa SATA diska, te nije bio niti detektiran u BIOSu, dok se je IDE disk vidio, no kako nije sistemski nije bilo dizanja.
Kada sam isključio IDE disk, a SATA ostavio priključenog na ploču, windowsi su se normalno dignuli, no u BIOSu se disk i dalje ne vidi, uopće ga ne detektira imenom i prezimenom kao što je detektirao IDE disk.
Instalirani su SATA driveri i nForce ultra 400 čipset driveri. Iako su ti driveri instalirani još od prije (stara matična je također bila isti čipset i trebala je isti driver za SATA disk), opet sam instalirao SATA drivere pa opet ništa. Čudi me posebno da se uopće win žele dići, s obzirom da ga matična ne vidi!?
BIOS sam flešao najnovijim. Ništa.
Što da radim!?
Da li moram nanovo instalirat win, sve ispočetka sa svim oriđiđi driverima?
2.
Još jedan problem - matična ne registrira procesor kako treba. U BIOSu ne mogu mjenjati množitelje. U jednom trenutku (prije flešanja biosa) ga je prepoznavala, ali više ne. Što napraviti?