Što je po vama veći hendikep???
(nedavno sam sudjelovao u raspravi na tu temu pa me sad zanima mišljenje mobilnog dijela auditorija...)
Printable View
Što je po vama veći hendikep???
(nedavno sam sudjelovao u raspravi na tu temu pa me sad zanima mišljenje mobilnog dijela auditorija...)
slijep je po meni gore biti
isto,jedino kad bi bio Daredevil bilo bi mi bolje biti sljep!!! :D= Citat =:
Poslao: coma_zgb
slijep je po meni gore biti
80% informacija čovijek dobiva pomoću očiju.
Definitivno je bolje biti gluh.
Ja isto mislim da je gore biti slijep...
ALI daj zamislite život u konstantnoj tišini... brrr
kupiš umjetnu pužnicu
I ja mislim da je gore biti slijep.
Mislim da je slijepim osobama puno teže.
Za Brzog: Umjetna pužnica ne pomaže UVIJEK! Što ako je došlo do oštećenja centra za sluh u mozgu? Ili neka druga stvar...
Ja jako volim glazbu, da sam gluh - ubio bih se. Ali opet, kad gledaš da ne bi mogao vidjeti ništa oko sebe i cijeli život bi ti bio život u tami. Nema više onih lijepih krajolika, a za mene i lijepih očiju jedne meni drage osobe :)
Tak da - svaka strana ima svojih prednosti i nedostataka.
Ali oči - to moramo čuvati svim mogućim silama!
p.s. ne bih na to ponisljao
ili daltonist or slabocujan???
Ako si gluh gubiš praktički svu komunikaciju s okolinom osim vizualne te time postaješ izoliran...
Dok slijep ne znaći odmah i ne komunikativan (dobro nemreš vozit' auto...) pa zbilja ne znam što je bolje (naravno kad bih morao birati)...
Slijep je sigurno užasno!Niš ne vidiš...Bog ih blagoslovio.A što mislite kako je gluho-slijepima! Nasreću danas se to može riješiti.Rožnica se može presaditi,pužnica malo pomogne.Tužno je to :(
ma brijete ljudi, pojma nemate! Samo u jaaaaaaaaaaako malom postotku može pomoći umjetna pužnica ili nova rožnica... uglavnom se radi o oštećenjima u višim moždanim centrima.
kupiš novi mozak u trstu
Valjda će u bućnosti sve biti moguće.Pa i to :)