-
Preporuka za laptop
Kupio bih laptop. Molio bih da mi preporučite koji od ova dva.
Naziv Notebook FORCEBOOK Corvus, Intel Pentium M 740 (1.73 GHz), 15" TFT, 512 MB, DVD±RW, HDD 80 GB, bežična mreža + torba (M551V)
Cijena 6.999,00 kn (sa PDV-om)
Notebook HP NX6125 (EK107ES), AMD Sempron 3100+,TFT 15", 512 MB, DVD+RW dual, HDD 40 GB, bežična mreža, bluetooth, Free DOS
Cijena 6.399,00 kn (sa PDV-om)
-
-
da biram između ova dva uzeo bi forcebook,naime ja sam svojeg uzeo prije par mjeseci i generalno sam zadovoljan,dobivaš 2 godine garancije i imam mnogo ugodnih iskustava sa hg spotom,nikad nikakvih problema a kupovao sam tamo mnogo puta...ovo napominjem iz razloga što sam znao pročitat upravo suprotno
-
Hmm, da malo je gusto.
Evo moja preporuka: Nisam siguran za forcebook kakav je ali ima dobre specifikacije (to je obično bilo ono na čemu love ljude da tako kažem jer ljudi padaju na karakteristike, ali to ti ne znači i kvalitetu, zapravo upravo suprotno). Ja sam uzeo zvijer u HG spotu od laptopa a oni mi isporučili krivu konfiguraciju, svađao se s direktorom i nisam uspio riješiti ništa i stoga ne vjerujem ničemu u toj trgovini. Malo mi je čudno za navedeni HP jer se ovično uz navedeni model isporučuje Turion AMD procesor. Kako god bilo s HP-om nećeš požaliti (samo što ima nešto slabije karakteristike) jer ima dobru kvalitetu izrade i izbora kvalitetnih elemenata. U laptope tipa Forcebook, Gericom i sl. proizvođači (tj. slagači) trpaju snažne komponente da bi privukli kupce ali pri tome premalo pozornosti obraćaju na kompatibilnost komponenti, i upravo stoga se tako mnogo ljudi jada na te proizvođače. Ali ako je čovjek prije mene odgovorio pozitivno za forcebook-ove serije tko sam ja da se suprotstavljam.
Ja bih osobno izabrao HP jer sam sigurniji na duže staze s njm (ali onda to je dosta subjektivno mišljenje).
Tebi mogu samo preporučiti da sam isprobaš oba modela osobno, kakve su karakteristike i kakve su kvalitete. Eto mislim da ti je to najrealniji savjet. Nemoj se žuriti, polako i sve će biti u redu.
-
evo ja sam napokon kupil laptop. kupil sam acera 9502 wsmi 1.7 pentium,1gb ram, grafa ati x700, 17 " widescreen, i sve moguce kaj se moze stavit u laptop. ja sam ga platio 999 eura u trstu i jos si vratim porez i kosta me 6500 kn. a ovdje takav kosta oko 13-14 000 kn!!! znaci toplo preporucam kupovinu u trstu gdje su laptopi badava. isplativo je 100 %. za ostale informacije se javi na pm, naravno ak te zanima. sve u svemu mogu ti i ja otici dolje jer cu vjerojatno jos ici kroz nekih 2 tjedna.
ja sam ti samo htio reci da ak imas koga u trstu ili ak mozes sam, da otides dolje i kupit ces laptop za siću. kaj ti je uopce bitno kod laptopa? ja sam za svojeg napravio cijelu studiju. uzimaj nesto od hp-a,ibm-a, acera, toshiba, i forcebook. ostalo bas i nije pouzdano.
-
upravo sam pročito u drugom threadu gdje si kupio laptop i kakav, mogu reči da nisam znao da je tolika razlika u cjeni i da je moguče nabavit takav laptop za 6k kuna,čestitam još jednom.
...kako i sam kažeš svatko ima svoje zahtjeve tako je moj prvi i jedini bio 12" a raspolago sam sa 7k kuna ukupno i forcebook je jedini koji je tako nešto uopče imao u tom cjenovnom rangu,a opet specifikacijama solidan za takvu mašinu.