Izvorno postao speedcats
O tome sam čitao... Palm OS ostaje integriran u ALP-u do daljnjega (nešto kao emuulacija). Brijem da će ALP izgledom biti sličan palmu, na početku, dok će performansima nadmašiti sve platforme uključujući i WM 2005, Symbian i Palm.
Inače svi Treo uređaji kategoriziraju se kao smartphone uređaji i palm ih je prepoznao kao najveći potencijal, pa sad započinju s bržim razvojem smartphone-ova. Kad pokušavaš preko bluetootha upariti se s Treom prepoznaješ ga kao phone, dok Compact npr. prepoznaješ kao PDA.
Mislim da je razlog zašto će se palm usmjeriti na smartphone ALP taj što phone aplikacija na palmu ne radi tako dobro kao npr. na symbian UIQ, ali ipak bolje od Windows Mobile. Ako porade na tome rezultat bi trebao biti killer gadget:-)
A što se windowsa na treu tiće moje je mišljenje da palmu ta avantura nije trebala, ali ako im pomogne da se vrate na vrh, a čini se da se vračaju onda o.k. Btw, da se ne zaboravi, kad se iz Hrvatske gleda čini se da je sve puno MDA, T-mobile i windows mobile uređaja, ali preko bare u UK i u Italiji, Švicarskoj malo je drukčije. TIM Italija i Orange Suisse imaju Treo u ponudi već par godina (uključujući i treo 600), tamo je malo drukčije....