jel ima tko mekintoša? kak je zadovoljan s njim? jel bolji od PC-a.
u ve-milu ima dobar mac za 10t kn pa mi je zapeo za oko
Printable View
jel ima tko mekintoša? kak je zadovoljan s njim? jel bolji od PC-a.
u ve-milu ima dobar mac za 10t kn pa mi je zapeo za oko
Ako se zelis ajd recimo uvjeriti kakav je MAC otprilike, onda si na svoj kompjuter instalira Linux, jer je to software koji malo ljudi koristi...
pa onda malo prčkaj, pa ako si svjestan da želiš svo ostalo vrijeme provesti na sličnom softwareu, onda si uzmi MACa..
MAC računala su iznimno stabilna... i jaka te napravljena samo za multimediju...
Na njima nema igranja ko na windows platformi...
Imamo MAC u firmi i služi za obradu filmova i pravljenje reklama... nikad nije iznevjerio..
Ima jedna stvar koja mi se na MACU sviđa...
kad sve programe staviš schourtcut na desktop, i isto to učiniš na PCu...
dakle jedno 50 programa, i kad ih sve pokreneš istovremeno...
PC treba jedno 5 minuta da ih pokrene, dok na MACu se to obavi u 10 sekundi...
Dakle ako ti je bitan izgled kompa i samo internet surfanje i gledanje filmova, go for MAC...
Ako pak zelis raditi u svim programima sa XPa ( office itd ) te igrati igre, onda je PC neizbježan..
Ako uzmeš MAC, za pamti da jedino što je kompatibilno sa PCem je multimedija, dakle MAC filmove možeš gledati na PCu, slike također, ali za otvaranje MAC dokumenata, već se moraš pozabaviti traženjem raznih emulator ili konverter programa, a to kad ti obradi podatke nebudu ko kad su izvorni...
Naša nacija se općenito bazir na PC nestandardno je imati MACa
dok recimo kod Amera, ima mnoogo ljudi MACove..
Office postoji i za Mac-a, nemoj pričati gluposti :)
MacOSX je baziran na FreeBSDu sa fancy GUI-em, što u prijevodu znači da bi trebao biti dosta stabilan sustav sa zanimljivim grafičkim sučeljem, Igrice za Mac-a također postoje no malo ih je teže nabaviti.
Količina aplikacije je također "malo" ograničena. Ukoliko te ozbiljno zanima Max uzmi nekog baziranog na Intelovoj platformi (svi novi) koji uz pomoć BootCampa imaju mogućnost dualboot-a, iako službeno za Windowse ne postoji službnea podrška. Tako ćeš moći koristiti obadva os-a.
Ukoliko ti je samo do testiranja probaj nabaciti PearPC mislim da s njim možeš emulirati MAc-a na piceku.
p.s. Ja bih volio imati http://www.apple.com/macbookpro/ pa ako netko ima za posuditi :)
ja ne brijem na igrice. (osim managera). komp mi je više za surfanje, mjuzu. e sad, dal se mogu dokumenti u wordu, excelu otvorit na mac-u?
bio sam neki dan u ve-milu i pričo s likom o mac-u i baš mi se svidio komp
Ukoliko imaš office za Mac-a naravno da možeš...
Naravno da postoji office za mac... samo ja ti kažem iz prve ruke kako stoje prebacivanja sa maca na PC...
fakat je sve deformirano, marigine, pozicije slika itd...
ma briješ....za 10t k kupiš zvijer od kompa ili laptop,nemoj se sa tim macom zahebavat, možda ti neće sjesti,a onda buš meni plakao...;D
odi na sigurno i bok,nemoj ići na prijestup pa zahebeš skok i koljeno:spin:
Ako jos doda 4 milje na tu cifru dobije 17" Laptop od HP Dual Core,1024MB,PCI Express 256MB graficka....
Mac je za jednu stvar i to je Multimedia i tekstualnu stvar.
Mozda malo kasnije kad se razgrade sa intelom pa tek onda se da kupiti Mac.
Ovako kad si normalni User ne treba ti Mac.
MAC je stabilniji jači, bolji nema virusa... ali nema ni softvera i igara baš pregršt
Kad budem radio kupujem mac pc me počinje živcirat... Eh da mac je bolje izrađen (hardverski)
ima jako lijepo sučelje... novi mac osx uglavnom npr kada "smanjite" nešto u taskbar to se onako kao usiše... bolesni efekti... radio sam na macu svašta pa sam se oduševio...
PC i MAC 2 različita pojma... nema se što uspoređivati :)
Tekstualnu stvar?!?! :creep:= Citat =:
Izvorno postao exotica
Kao što rekoh gore, ali očito nitko nije vidio, na novim mac-ovima možeš vrtiti Windowse!!!
Ako bi kupio zbog OS-a, a ne zbog dizajna kompa, možeš i na PC instalirati OSX pa isprobati prije toga. A ako ćeš kupovati, obavezno kupi s intelovim procesorom zbog razloga koji je gog naveo
Instaliranje OSX-a na PC ili Windowsa na MAC vam je slično ovome:
Stavljanje flasha nekog modela mobitela u sasvim drugi model
Stavljanje ford motora automobila u fiat...
Izvedivo je... ali se jaaaaaako mnogo namučiti, pitanje oće li raditi, i ako bude radilo, bit će nuspojava i raznih problema 100%
Ja sam za PC;
Ima više programa a i puno više ljudi ima PC pa je moja preporuka PC.
Slažem se da je bolje uzeti PC (za sada), ali pogledajmo u budućnost i nemojmo biti tradicionalni.
Kao što je GOG naveo, na MAC se od nedavno mogu instalirati Windowsi, cijela stvar dolazi sa svim driverima koji su predviđeni za intelovu ifrastrukturu. To je već i tako dvojezgrena konfiguracija i poprilično je jaka, čitao sam u recenziji da je sasvim normalno vrtjeti i igre na njemu, a da određeni programi poput photoshopa rade čak i bolje nego li na dvojezgrenom PC-u.
Nabavite novi BUG u kojem je cijela stvar također malo opširnije objašnjena.
Mislim da je jedina prepreka što je MAC nešto skuplji od PC-a koji ima podjednaku konfiguraciju, a sve ostalo ide u prilog MAC-u.
Mislim da bi bilo pametno pričekati nešto vremena, cijena MAC-u bi trebala još malo pasti, pogotovo što će ga zbog Apple Boot Camp-a uzeti popriličan broj ljudi, pa ipak imamo sve u jednom (tko to ne bi htio).
Jesi ti znao da grafičke koje se ugrađuju u MAC nisu bazirane na tome da vrte igre, te u MAC G4 imaš ATI 9600 što je preslabo za ijednu noviju igru koja izlazi...
U kojem stoljeću živiš, ja govorim o konfiguraciji iMac Intel CoreDuo 20" ili sličnoj koje su danas aktualne koja ima grafičku ATI Radeon X1600 128MB koja je ako mene pitaš sasvim dovoljna. Malo se uputi u tematiku prije komentara.
Da se nadovežem na svoj post.
Na kraju krajeva ako nisi čuo, još odavno su G4 konfiguracije bile nasljeđene G5 konfiguracijama koje su se pokazale kao prave snažne konfiguracije. G4 je zastarjela platforma koja je na žalost još u trgovinama iz ekonomskih razloga.
glega sam kratke filmiće iz BUGA o OSX(Tiger) i stvarno je prekrasno napravljeno, pogotovo mi se sviđaju widgeti i animacije!;)= Citat =:
Izvorno postao Compov
Jao ljudi , jao observer, pa jesi ti pročitao koliko on ima novaca i da on nemože za te novce kupiti G5...
Čuj, što je je, a to je da se MACu plaća i ime...
X1600XT kartice su kartice koje su u rangu sa 6600GT karticama od nvidie, samo nešto bolje, te su za PC platformu totalno neisplative jer su skupe, nude malo i samo su za multimediju što je i razlog zašto ih stavljaju u G5
nemoj meni da se ja upućujem u tematiku, jer sam moderator ovog dijela, naravno da moram znati o čemu se govori, a hvala bogu znam zbog svog iskustva i sa MACom kojega imamo u firmi i sa PCem već mnogo godina...
G5 ti je daleko vise od 10 tisuća kuna...
a za cijenu G5 računala, možeš kupiti predobro PC računalo, čak i nabrijanije nego što prave likovi iz Alienwarea... a da ne govorimo onda o užitku rada...
Još da vidiš uživo ma predobro... ja sam 10minuta (nemoj reć da sam lud) samo klikao da minimalizira i da vrati gore.... volim te gluposti... stvarno pre dobro izgledaju te animacije... jer su u krivuljama... a ne ovo pc imitiranje... kad se ikona primakne zamuti se= Citat =:
Izvorno postao Ba®t
Ispričavam se ako sam te uvrijedio, znam da G5-ice s dva procesora idu definitivno preko 20k kuna, ali to su radni strojevi za obradu videa, grafike i ostaloga čovječe.
Govorim konfiguracijama za širi krug korisnika. Recimo ovaj iMac koji sam naveo košta novi 15k kuna, a valjda postoje i rabljeni, zar ne.
Ja sam osobno našao poprilično nadograđen G4 za 4000 kuna, ali su takve platforme na zalasku (to bi onda bar ti trebao znati).
Zato sam i napisao da bi trebalo još malo pričekati, cijena bi im trebala u idućih 6-8mj. značajno pasti.
Pa i napisao sam da im je to nedostatak u odnosu na PC, to svi znamo.
Treba još malo pričekati. Mislim da se isplati.
Bez ljutnje, ali mislim da sam u pravu :thumbup:
Evo da se nadovežem (samo za krompirka, joooj što ne volim tipkati samo da bi nekome nešto objasnio).
U "M-computers" imaš:
iMac 17" 1.83GHz intelov proc. za 9.296 kuna
iMac 17" 1,9GHz sa G5 procesorom također za 9.296 kuna
U "Ve-mil"-u imaš:
iMac 1.83GHz sa dvojezgrenim intelovim proc. 160GB hdd i 512 RAM Ati x1600 sa naravno 17" koji je ipak lcd (naravno ugrađeni) za nešto više (10.850 kuna)
U "Nitel"u imaš pak:
iMac G5 17" 1.6 GHz G5/512MB/40GB/Combo/Kbd za 9.552,83 kuna
G4 platforma se prodaje samo da još nešto zarade ali je zastarijela, a to bi ti trebao znati!
I da se još jednom nadovežem (za krompirka)
G4 i G5 se zovu platforme napravljene na Motorolinim G4 (dosta loši) procesorima i IBM-ovim G5 (970 64 bitni) procesorima.
Kada govoriš o G5 ti očito misliš na PowerMac G5 sa dva G5 procesora.
Ja pričam o G5 konfiguracijama i onima baziranim na intelovim procesorima s jednom ili dvije jezgre.
G5 ti nije oznaka kompjutora već procesora i platforme koja je na njemu bazirana.
edit by gog: spojeni postovi
Ma dobro je observer, znam ja šta ti hoćeš reći...
samo ono sa G5 si me zbunio jer znam da su preko 20 milja...
no nema beda, imac je nešta sasvim drugačije...
naravno lijep je, ali ipak će prije uzeti PC, jer imac još uvijek nije za igranje..
mislim, za 10 t kuna, on dobiva Imac sa 17" LCDom....
ja mu za 10 t kuna mogu složiti konfiguraciju koja će biti iste jačine kao onaj Imac, samo što će imati 20" LCD Wide, ACER-ferrari brand ( predivna crvena zvijer)
onda recimo ASUS vento crveno kučište... komp bi izgledao kao mrcina, jer ja kad bi kupovo MAC, kupio bi ga zbog dizajna, tako da bi mu ovo moglo lijepo konkurirati:
http://www.gear-online.dk/gfx/produc...front_huge.jpghttp://www.procionegobbo.it/blogspot..._rosso_300.jpg
bokteemazo kaj je ovo??!!! to te u budućnost odfura :notooth: :notooth: :notooth:
E to nije budućnost, to je stvarnost..
jest da je lučište skupo, oko 1000 kuna ali zato dobijaš sve moguće i nemoguće za te novce...
Monitor ko monitor , inače bi koštao oko 3500, ali kako ima i ferrari logotip košta 4300 i još je pojačana serija monitora pa su boje vrhunske...
mislim, uopće nije budućnost jer je monitor proizveden početkom 2006 a kučište početkom 2005...
inače dijeluje ko droga, ako ga kad budeš vidio uživo pri kupnji novog kompa, definitivno će ti se smanjiti budžet za neku komponentu ako ti je dizajn bitan...
e taj mac koje komponente su u njemu