Kako loadati dotjar file na S65, ako pokušam u Phone exploreru samo copy/past u neki od foldera baci mi poruku: no such interface supported?
Prvi put radim sa siemensom pa blejim ko tele u šarena vrata
Printable View
Kako loadati dotjar file na S65, ako pokušam u Phone exploreru samo copy/past u neki od foldera baci mi poruku: no such interface supported?
Prvi put radim sa siemensom pa blejim ko tele u šarena vrata
Pretpostavljam da si otpakirao jar i sada pokušavaš to sve odvojeno kopirati u telefon. U telefon trebvaš kopirati cijeli jar zapakirani
Probal sam i sa zipanim fileovima, opet isto
Kod Siemensa se Java aplikacije (.jar datoteke ) kopiraju u mapu java\jam\games ili java\jam\applications. U principu je moguće kopirati .jar datoteku u bilo koju mapu, ali onda ih treba pokretati iz Explorera.
Ako je Phone explorer prepoznao mob, opcija Copy/Paste trebala bi raditit. Ne znam na koji način pokušavaš prebaciti (kabel, IrDA ili Blutooth) tako da je teško reći o kakvoj se grešci radi.
mozda cu sad reci nesto jako glupo, ali vjeruj mi jako puno ljudi radi ovu gresku:
naime jar datoteka na kompu ima istu ikonu kao i rar, pa ju dosta ljudi kopira na mob greskom (rar) i pita se zasto je mob ne prepoznaje, a u biti ju prvo nisu raspakirali na kompu i onda kopiraji pravu jar datoteku (koja ima istu ikonu)...
preko kabla pokušavam i nijedan copy/paste mi ne radi.
Irda ga prepoznaje ali samo 2 sekunde je konekcija aktivna i onda puca.
kakav kabel imaš? ako je usb, trebaš drivere.
USB kabel je, imam drivere priložene uz njega, Phone Explorer vidi mob i mogu skinut slike i sl. s moba ali ne mogu ništa uploadat.= Citat =:
Izvorno postao Sljaka
Baš ništa ili samo .jar datoteke?
Baš ništa nemogu poslat na mob= Citat =:
Izvorno postao Sljaka
To je malo čudno. Ako možeš slati sa moba na komp znači da kabel radi i da su postavke dobre. Ako nisi ništa mijenjao na mobu, onda bi bilo dobro posjetiti servis jer ovako napamet dijeliti savjete za nešto neuobičajeno je jako teško.
Kod Siemensa je moguće u Developer meniu (nije dostupan korisnicima) blokirati promet prema mobu, ali sumnjam da bi netko to napravio namjerno. Jedino iz neznanja.
Pokušaj još sa nekim drugim programom, SiMoCo, VSFE ili slično , tako da budeš 100% siguran da ne možeš prebacivat. Po mojem iskustvu MPM je vrlo čudljiv.
Bivši i ujedno prvi vlasnik moba je prebedast da bi sam onemogućio opciju slanja na mob a vjerujem da ga u servis nije nosio.= Citat =:
Izvorno postao Sljaka
Probao sam sa simoco ali ne nalazi mob.
Ako može tko postat link za skinut jednu od zadnjih verzija simoco ili nekog drugog programa
simoco imaš u OVOJ temi!;)
Jel simoco radi prek usb kabla, meni očita sve portove i nada, a u readmeu se spominje rs232 samo
Jako velik broj USB kabela je ustvari USB na COM port adapter i kada instaliraš takav kabel (Profilic je jedan od njih npr.) dodjeljuje mu se COM port kojeg možeš provjerit u Device Manageru koji je broj točno.U onom tree prikazu klikni na plus kod Ports i tamo ti mora bit prikazan koji je.Njega izaberi u postavkama SiMoCo-a i MORA radit.
Ili skini MOBILedit verziju 2.0.0.10 koja ima "Install Java" dugme pa ćeš dalje lako.
Ako što zapne slobodno se javi.
znaci - kad ukopcas taj usb kabel, trebas instalirati i tzv virtual drivere pa ces moci u SiMoCo-u raditi ;)
Možeš možda mailat te drivere na dbogdanic@vels.hr , imam slabu vezu pa bi mi to bila zbilja velika ušteda živaca i vremena jer ne znam što bi točno trebao tražit i skinut, već sam malo lud na siemens= Citat =:
Izvorno postao 3aTmr
sve je na forumu - http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=9528