ekipa molim za pomoć. Trebao bih kupit kameru do 4500-5000 kn. Eh sad jeli bolje da snima na mini DV ili hdd ili dvd-r. zatim da po mogućnosti slike snima na memory karticu. :dunno:
Printable View
ekipa molim za pomoć. Trebao bih kupit kameru do 4500-5000 kn. Eh sad jeli bolje da snima na mini DV ili hdd ili dvd-r. zatim da po mogućnosti slike snima na memory karticu. :dunno:
HDD pa DVD-R pa Mini DV.
Hvala puno! :wstupid:
Ha...nisam niti vidio ovu temu...tek mi je ovaj "Hvala puno!" odgovor, pobudio zanimanje. :D
Sto se medija snimanja tice...HDD je vrlo zahvalan...kako cijena kamerama koje sminaju materijal na HDD pada, tako se sve vise i vise korisnika odlucuje upravo za takve modele. Razlika medju kamerama koje snimaju na HDD i onih koje snimaju materijal na DVD medije, jesto sto je snimljeni materijal snimljen na HDD nakon prebacivanja sa kamere na HDD racunala potrebno doraditi...ili da tako kazem finalizirati prije prebacivanja na DVD medij, ili snimanja kompilacije u zeljenome formatu, dok kamere koje snimaju na DVD medije i taj dio odrade same. To nekada zna biti prednost (ako nemamo potrebe za nekom znatnom preradom ili montazom) a nekada i nedostatak (ukoliko zelimo koristiti razlicite ekstenzije i formate...pa mora doci do prekodiravanja, iako je taj proces izvediv cak i sa snimljenoga meterijala sa DVD a snimljenoga u kameri).
Mini DV kazetice...vec svima dobro poznate. Jeftine, lako ih se nabavlja, moguce gomilanje i pregledavanje po zelji. Na zalost malo su slabije kompatibilne sa racunalima. Pa je tako pri eventualnoj zelji prebacivanja materijala sa DV kazetice na racunalo potrebno angazirati svu silu aplikacija. Najjednostavnija metoda prebacivanja materijala snimljenoga na DV na racunalo je preko firewire sucelja, pa stoga ako se odlucis na kameru koja snoma na mini DV gledaj svakako da ima frewire izlaz. Tada ti jos treba i neki SW za capturing...a o tome se vec govorilo na forumu, pa potrazi malo. Vazno je i naglasiti da se prebacivanje sa mini DV na racunalo obavlja u realnome vremenu preko firewire porta (dakle prebacivanje 1 sata snimljenoga materijala sa mini DV na racunalo, traje 1 sat)!
Jednako tako bitno je reci i sljedece. Morati ces sam razluciti sto ti je bitnije...kvaliteta slike, detalji ili snimanje na HDD unutar kamere. Naime za cijenu jedne relativno pristojne kamere sa HDD om od 20 GB, moze se danas kupiti i trocipka koja posjeduje dva ili cak tri puta vecu rezoluciju od navedene sa HDD - om.
U svakom slucaju evo dva nelosa modela:
Sa HDD - om:
JVC GZ-MG 20
http://img307.imageshack.us/img307/6295/jvc7hh.jpg
Sa snimanjem na DVD medije:
SONY DCR DVD-304
http://img307.imageshack.us/img307/5646/sony7kd.jpg
I koliko materijala stane na tih 20GB i koja je cijena cca te kamere.
SONY DCR DVD-304, oko 4200,00 kn ako se ne varam i mislim da ćemo upravo tu i kupiti. :cyborg:
Vjerujem da cete biti zadovoljni sa odabirom!= Citat =:
Izvorno postao unreal
Reviewi ovoga modela su prilicno dobri, a snimanje na DVD medije omogucuje visoku razinu automatizacije i prilicno dobru autonomiju snimanja, te jeftinocu i dostupnost medija.
Pored toga i sve ove zavrzlame oko prebacivanja na racunalo a zatim snimanja DVD kompilacija...postaju nepotrebne.
Ako u medjuvremenu iskrsne jos kakvo pitanje...tu smo!
Našla sam odgovore koji su me interesirali vezano uz DVD kameru, tražeći malo dalje došla sam do još nekih pitanja, pa ako znat odgovore pomagajte.
Koja je razlika između isporučenog mikrofona i ugrađenog (da li to znači da je mikrofon izvan kamere)?
Što znači audio ulaz da ne postoji u kameri 404E, a u 405E postoji, isto tako i S-Vide ulaz u 404E ne postoji. USB terminal (nerazumijem šta to znači, kada u specifikaciji kaže da ima USB priključak - nisu mi baš jasne te specifikacije), kao i video ulaz u 404E ne postoji. Nisu mi jasni ti ulazi i izlazi i šta to mjenja u samom radu sa kamerom. Također kamera 404E nema USB kabel, i USB pogon. Ako sam se ja dobro informirala ta kamera samo slika na USB priključak.
Nemojte se čuditi mojim pitanjima, jer nisam baš vješta u tim silnim skračenicama i raznim meni nepoznatim stvarima. Znam snimati, slikati i želim imati dobru kvalitetu reprodukcije i što jednostavniji rad sa uređajima. Zahvaljujem se na svakom odgovoru.
P.S. Gdje je dobro kupiti tako skupu kameru, budući da postoje različita izrada kamera za različita tržišta.
Vidim da se kužiš u ove stvari pa ću biti toliko slobodna da te nešto pitam:comp:
Prije 3 dana sam kupila mini dv kameru. sony DCR-HC35E.
Softver koji sam dobila uz nju niije nešto naročito. Zanima me ima li koji program koji bi prepoznao kameru spojenu na laptop i s kojim bi se moglo urediti i prebaciti snimku sa kazetice na dvd ili cd (u obliku vcd-a).
S obzirom da mi je ovo prvi dodir sa kamerom ne znam gotovo ništa o tom pa te molim za pomoć.
I molim te reci mi da li sam izabrala dobru kameru s obzirom faktor uloženo-dobiveno. Naglašavam da će mi služiti manje više da snimam kćerine priredbe u vrtiću i za kućnu upotrebu. Teški amaterizam.:spin:
Unaprijed hvala!
i mene ovo zanima...kolko sati snimanja stane u tih 20gb... , al svejedno ispada da je dvd i korisnija jer ionak se treba przit na dvd, jer 20 po 20gb di ces tolki hard imat...nego, ja se nis ne kuzim u kamere, ove dvd, to se ubaci dvd unutra i direkt se na njega snima jel?i tak na put poneses 5-6dvd-a..ak ja na foticu di je reza snimanja 640*480 i 30fps na kartici od 4gb mogu oko sat vremena snimat) i sam izvadim iz kamere i ubacim u dvd player? jeb** kak je to napredovalo sve od onih kazetica....kolko je to onda sati,minuta po gigabajtu?(
U kojem formatu su snimci, i da li je moguce gledati snimak direktno sa DVD-a na racunalu, bez ikakvih korekcija dorada i sl.?
Evo detaljnog testa Sony DVD kamere koja podržava snimanje na sve formate (ima ugrađen disk od 8GB, snima na memorijske kartice i DVD-ove)
http://www.usporedi.hr/testovi/pogled/1431/
Snimke su odlične (Full HD) i 4 mpx leća
Jednina mana je cijena od 6 000 kuna
probaj sa Adobe Premier-om ... je da to bas i nije amaterski software ali pokusaj, ja sam par puta prebacivao sa njim snimke sa kamere, prepoznaje ti kameru bez problema, kontoliras ju preko software-a, gore je vec spomenuto ali napominjem ti jos jednom kad prebacujes preko firewire-a prebacuje ti se u realnom vremenu (sat vremena snimke prebacujes sat vremena na komp) poslje sve mozes editirati, izrezati djelove koji su ti viska, dodati neke efekte itd... sve na kraju tako izeditirano mozes save-ati kao avi(pa avi konvertiras kasnije u dvd) a mislim da imas i opciju da ti odmah premier konvertira sve u format za dvd ... napominjem da ti taj "sirovi" materijal kad prebacujes sa mini DV kazete zauzima poprilicno mjesta na disku