Dakle ljudi pomozite mi, sto ima trenutno dobro za nekih 1000 kn, ne vise, neki dobri digitalni fotici sto bi se moglo naci i sto mi preporucate da bi moglo biti u tom rangu.
thx
Printable View
Dakle ljudi pomozite mi, sto ima trenutno dobro za nekih 1000 kn, ne vise, neki dobri digitalni fotici sto bi se moglo naci i sto mi preporucate da bi moglo biti u tom rangu.
thx
Pitanje je ovdje i sto ti trazis i sto bi ti okarakterizirao kao dobro ili prihvatljivo za te novce!= Citat =:
Izvorno postao TheRoyalFlash
Nadalje, meni bi uvijek bilo malo problematicno kupiti foto aparat preko oglasnika, jer nikada ne mozes biti siguran kako se vlasnik od kojega kupujes ponasao prema aparatu.
Digitalni, kao i klasicni foto aparati, osjetljivi su komadi tehnike i optike, kod kojih optika udarcem ili padom aparata iz ruku nepazljiva vlasnika, moze biti ostecena, i bez da se na samome tijelu aparata vidi ostecenje ili ogrebotine od pada. Tako da nikada ne mozes biti siguran sto kupujes. Stoga sam ja skeptican prema kupnji ovakve opreme preko oglasnika!
U svakom slucaju, danas se za cijenu do 1000kn, moze nabaviti rabljeni Sony DSC P41, DSC P71, 72, Canon A70, A75, mozda i Canon A80, Olympus mju 300 ili 350, tesko 400. Pored navedenih brand aparata za tu se lovu daju nabaviti i koje kakvi Benq, Trust i sl. foto aparati, ciju kupnju nebi preporucio.
Joj nisam ni vidio da si mi odgovorio.
Thx jos jednom, ma znam ni ja nebi kupovao ali, eto imam 1000 kn, svoj sam prodao, pa da si kupim neki, ali ne skup, da eto poslikam tu i tamo koju slikicu kad mi zatreba i tak.
Sto mislis o HP M417 i M517.
Mislim da bi do 1000 kn mogao naci ovaj M517 sto mislis o njemu?
Jesi kad slikao sa njim?
Ma nisam ti bas mjerodavan za HP foto aparate.= Citat =:
Svega sam imao dva primjerka u rukeme i to one sa pocetka price proizvidnje digitalaca od strane HP - a. Dakle, oba su bila izrazito slabih karakteristika cak i za vrijeme kada su izisli, a kamo li usporedjujuci ih sa ovima danas aktualnima. Tada nisam bio nesto posebno odusevljan niti izradom, biti ergonomijom, niti performansama.
Ali, kako i rekoh, to su bili prvi modeli...prvi se u vodu bacaju.
Navodno su se od onda bitno popravili i u dizajnu i u karakteristikama modela koje izbacuju na trziste. Na review - ima su redovito negdje u zlatnoj sredini. Tamo ih drzi i cijena koja je redovito pristupacnija za iste karakteristike, od ostalih, nazovimo ih, renomiranijih proizvodjaca.
Malo sam pogledao karakteristike ovoga 517 modela i osim slabe svjetlosne vrijednosti objektiva i pomalo cudnoga izgleda, nemam nesto radikalno za prigovoriti. Recenzije korisnika po raznim siteovima su takodjer pozitivne.
Tako da ako imas navedeni aparat uzeti za svotu koja ti odgovara, pogotovo ako uz njega dobijes i neku dostatnu memorijsku kartica (savjetujem min 256MB), uzmi. Vjerujem kako ce te posluziti za ono sto ti treba!
Ja bi ti preporučio da dodaš 200kn gore i uzmeš novi Sony DSC-S40 ili S600...
Ova dva sonijeva sam gledao, ali neznam jos.
ovaj hp-ov mi izgleda nekako dobar za 1000 kn
Sto mislis o Olympus-u FE 130 i FE 140
Novi ima za 1300 kn,
znaci da bi se polovni mogao naci do 1000.
Isto onda mozemo zakljuciti i za Sony DSC S40 ili S600.= Citat =:
S time da smatram kako ces tesko naci rabljeni FE 130/140 na prodaju, a mozda jos i teze dva navedena Sony - ja.
U svakom slucaju, ako ti se posreci, definitivno bi favorizirao DSC S40 ili S600 nad bilo kojim od dva spomenuta Olympusa.
E ovako sad sam gledao fotice po stranicama i nisam jos siguran koje bi bile cijene, jer nemam vremena pogledati, ali evo od ovih do 1000 kn koji bi ti uzeo.
Citao sam da je ovaj Canon A520 super.
Sto ti mislis.
Zanima me kakva mu je baterija.
Dakle fotici su:
Canon A75
Canon A510
Canon A520
Canon Ixus 40 (neznam dali bi mogao naci za 1000 kn, nisam stigao vidjeti cijenu)
Canon Ixus 50 (neznam dali bi mogao naci za 1000 kn, nisam stigao vidjeti cijenu)
Fuji F10
Panasonic Lumix FX01
Eto to sam nasao na stranici da su ljudi pisali do 200€, ali pisali su jos 2005, pa mozda bi se mogli naci sada.
Dakle sto mislis o ovima i narocito o Canon A520
I ujedno ako si koristio bilo koji od ovih, najvaznije su mi baterije kakve imaju, tj. koliko mozes slikati
Ukratko vijedi sljedece:
Nemoj proucavati cijene po ducanima, pa onda izvoditi zakljucke koliko bi koji kostao rabljani. Cijena rabljanoga aparata ovisi o ponudi rabljenih aparata toga tipa koji se prodaju, o ocuvanosti itd.
Dakle, trazi iskljucivo rabljane aparate jer, vjeruj mi, ja sam za neke ljude trazio odredjene modele, rabljene, i ponuda bas i nije bog zna kakva. Vrlo je tesko naci kvalitetan rabljeni aparat, a da je ispravan i da je neki model koji valja.
Stoga provjeri po Oglasniku i po raznim mjestima na netu gdje se navedena oprema prodaje, pa kad vidis ponudu tek onda teoretiziraj o tome sto je bolje od onoga sto se nudi.
Nadalje, sto se Canona A510 i A520 (radi se o identicnim aparatima osim sto A520 ima 1MP vise od A510, druge razlike nema, tako da od ostalih specifikacija, sto vrijedi za jednoga, vrijedi i za drugoga) tice. To su vjerojatno aparati o kojima se najvise pisalo u ovome forumu. Imas opciju pretrazi forum...zna biti vrlo korisna, pa se malo baci na trazenje prije nego li pitas nesto sto se vec pricalo x puta.
A510/520 sa jednim punjenjem uz razumno koristenje displaya, blica i zumiranja, moze okinuti 250 do 300 fotki, ako koristis NiMh od 2300 mAh baterije.
Sto se navedenoga, a toliko spominjanoga o A510 i A520 tice, ja sam malo pretrazio forum, pa ti donosim link na gomilu linkova na forumu, na kojima mozes naci uistinu mnogo informacija o dva navedena aparata, kao i o Sony modelima koje uzimas u obzir, kao i o njihovoj medjusobnoj komparaciji.
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=197464&postcount=2
Inace Lumix FX bi odmah izbacio iz konkurancije od ponudjenih aparata, jer to bas i nije model koji se proslavio. A75 je odlican aparat, iako bi mozda malu prednost dao A510/520 seriji cisto zbog datuma izlaska u prodaju i zbog raspona objektiva.
Ixus kupi iskljucivo ako ti je stalo da imas lijep i doista kompaktan foto aparat (dakle ako ti je komponenta izgleda i dimenzija aparata iznad mogucnosti na ljestvici trazenih karakteristika). Sto se opcija i performansi tice, definitivno je slabiji i od A510/520 i od A75.