oko 16 sati obicno se u mojim zvucnicima cuju neki glasovi , kao neka radio stanica dok je volumen namjesten na najmanje ili najviše. To mi se događalo na par sistema, i na kompu i na kucnom kinu, sta to je? i jel se kome isto to događalo?
Printable View
oko 16 sati obicno se u mojim zvucnicima cuju neki glasovi , kao neka radio stanica dok je volumen namjesten na najmanje ili najviše. To mi se događalo na par sistema, i na kompu i na kucnom kinu, sta to je? i jel se kome isto to događalo?
meni. mislil sam da su duhovi ili zvukovi iz budučnosti (too much TV :D). Onda sam skužil da mi je susjed radio amater. Njegova "home made" stanica je probijala u sve kaj koristi radiovalove. Možda je to i tvoj slučaj.
Upravo tako, provjeri prvo po susjedstvu. Pokušaj kad ti se to počne događati zakretati pojačalo, jer ono je u tom trenutku prijemnik, i pratiti da li se zvuk pojačava zakretanjem pojačala. Ako imaš aktivne zvučnike , onda je pojačalo u njima. Eventualni tuner u sustavu, nisi napisao o čemu se radi, isto tako može primiti nešto neželjeno.
Rotiranjem možeš eventualno odrediti smjer iz kojeg dolaze smetnje i znati kome se obratiti i upozoriti ga da ti smeta. Isto tako provjeri da li netko u bližem susjedstvu ima "previše" antena na krovu.
Ako pretpostaviš da ti neki radioamater pravi smetnje obavijesti ga o tome i zamoli ga da to otkloni. On je dužan otkloniti sve smetnje koje stvara njegova radio stanica, čak i u slučajevima kad i uređaji koje ometa nisu izvedeni prema propisima. Ako te odbije , obrati se Radio klubu u Ivaniću i traži njihovu pomoć.
ma kakvi radio amateri i duhovi.
Pogledaj lokaciju Hell_Blazera. i onda odokativno vidi koliko je daleko od Deanovca. Neki znaju vjerojatno da se od tamo odašilje program Hrvatskog radija na dugom, srednjem i kratkom valu. Izlazne snage su strahovite (po nekoliko stotina KW) a u samoj blizini nije moguce koristiti mobitel telefon i bilo što. Njihova posada tamo ima nekakav telefon za koji zica ide kroz specijalne cijevi i tako dalje.
Hell_Blazer pitaj susjede za Deanovac
isto tako i meni zajebava
ja sam prije dok sam bio u čepinu vato neke mađare... sva sreća da je to prestalo... hehe
problem ti je opisan...
Baš ću se raspitat za to , nekad cujem neke vijesti na stranom jeziku njemackom il tak nešt
To je poznat problem na jednim zvučnicima, ne mogu se sjetiti da li su creative ili logitech ali brijem da su creative. Uglavnom svi s tim xy zvučnicima love neku švabsku postaju.
Koje zvučnike imate?
Nije mi Deanovac pao na pamet, ali Deanovac na 10-tak km sa stotinama kW ili susjed radio-amater sa par kW skoro da dođe na isto.= Citat =:
Izvorno postao KaKaV NeReD
logitech zvucnici imaju taj problem konkretno svi x530 modeli. nista strasno :)
Imaju i Creative isto samo što mi je taj radio išao iz subwoofera pa dok se culo nešta nabio sam čarapu u woofer i nije se culo više ;D al sada nemogu nabit čarapu u satelit ;D
meni se to događa samo kada stižam zvučnike do kraja