Može li mi netko preporučiti dobre zvučnike 5.1 do 600kn da imaju snagu i da nisu ružni....gledao sam Logitechove X-530, pa jel mi moze ko rec jel to valja šta?
Printable View
Može li mi netko preporučiti dobre zvučnike 5.1 do 600kn da imaju snagu i da nisu ružni....gledao sam Logitechove X-530, pa jel mi moze ko rec jel to valja šta?
Do 600kn nemžeš očekivat neznam kakvu snagu.. Ovi X-530 mi se sviđaju ali regulacija glasnoće zvuka im je na prednjem desnom satelitu :-/ Tako da postavljanje satelita u kuteve nema previše smisla...
Preporučio bi ti komotno Creative T5900 jer ih imam ali oni imaju u sebi već 2 godine pa... Tada su bili u rangu sa Z-510 (neznam točan naziv, ovaj X-530 im je nasljednik) ali je creative bio blji zbog visokotonaca..
sa logitechom a ni sa crative-om neces fulat. pogotovo sa i-trigue serijom
ja ti imam Logitechove X-530 jako su dobri , pogotovo bass, mozes ti njih podešavat softverski na kojem ce ti biti jaci volumen a na kojem slabiji. Tak sam si ja namjestio i onda samo na desnom satelitu pojacavam i smanjivam volumen od svih
ma x-530 su odlicni , ja imam 2.1 x-230 i super su , bass je pristojan a sateliti i lijepo izgledaju a i cuju se odlicno . logitech je stvarno ok sa zvucnicima . ak nisi bas sa prostorom na ti(kao ja- mala soba , pa 5.1 nema funkcije) , imas logitech z-3 i z-4 , 500 i 600kn ,a odlicni su .
Ne znan jel ti se za te pare isplati uopće kupovat 5.1 ja bi radije uze Cambridge SoundWorks ili Altec 2.1 koštaju oko 500kn i predobar zvuk imaju.
Baš sam se ovih dana ponovio sa Logitech X-230 i mogu potvrditi da su bolji nego što na specifikacijama piše (jer slovo na papiru je jedno a praksa drugo)!!
http://www.ve-mil.hr/grafika/proizvo...41110_9884.jpg
Iz primjera par poznanika sam čuo i vidio da 5.1 sistem naspram 2.1 nije bog zna kakva razlika u situacijama normalnoga korištenja PC kao što je slušanje glazbe ili igranje igara. A sada sam se i sam uvjeri kada sam kvalitetan hardver instalirao i kod sebe.
naravno da se ispalti kupovat 5.1 a i uvjek mogu biti samo 2.1. za gledanje filmova netreba niti govorit koliko je 5.1 super a ja i muziku slusam na svih 5 stim da sam pojacao ove iza mene tako da mi glasniji zvuk dolazi iza ledja a opet je sve nekako uskladjeno i to je bas cool.
Potpisujem ovo što je killa natipkao.. Nema toga što može nadmašiti 'propisno' postavljen 5.1 sustav.
Ako baš i nemaš uvjete za 5.1 možda će ti biti bolje uzeti 2.1 za te pare, nego imati 4 zvučnika natrpana na stolu... Meni je to šteta..
Meni je super slusat muziku na svojim 5.1 zvucnicima , pojacam si ove iza i centar prednja dva smanjim i u windows media player pojacam SRS WOW Effect do kraja i onda ak muzika ima u sebi negdje gitaru kak se dobro cuje naprijed covjek pjeva a iza dere gitara :thumbup:
ima san i ove zvucnike i nisu me obradovali= Citat =:
Izvorno postao Vuki
Sve ovisi što si očekivao od njih... Party naravno nećeš moći s njima napraviti al...
Ja mislim da znam kako se kupac osjeća, jer u doba kad sam ja kupovao zvučnike i kad nisam imao pojma o tome što hoću, ljudi su mi se smijali kad sam reko da oču izdvojiti 500 kuna za zvučnike...
nekolio puta sam razne zvučnike promjenio i mogu reći da su Crative serija kao i Logitech super...
5.1 je odličan i fenomenalan.
Ja vam sad neću reći šta imam u sobi, ali kad sam imao 5.1 do 500 kuna, služili su perfektno...
reci nam što radiš na kompu većinom... ako je za igranje igara i gledanje filmova na kompu, onda je presuper, ako imaš ogromnu sobu i priređuješ zabave onda nemoj tak jeftino gledati zvučnike...
Evo hvala svima na odgovorima, nisam uspija pratiti sve inače bi prije odgovorija, mislim ih koristit za igrice i muziku za sebe, inace ne priredjujem zabave ni nista slicno ako su mi ovi sadasnji zvucnici glasni i to ne malo, onda mogu mislit sta ce biti tek sa Logitech 5.1 X530....http://i12.photobucket.com/albums/a2...t/DSC00083.jpg mislim ako ovo sluzi svojoj svrsi sto ce onda biti Logitech X530, naprema ovome to će meni biti nebo i zemlja.....e da inace slikano je sa W800 i bez ikakvih nocnih efekata i toga..
E sad usput sam procitao ovaj topic od Stifta "Pc konfiguracija- HELP", pa sam vidia to radi zvucne netko je napisa da mu ta integrirana zvucna radi dobro i sa 5.1 zvucnicima, sa mene zanima dali ce moj raditi dobro sa Realtek AC'97 audio, inace maticna iz Ve-Mila...http://www.ve-mil.hr/cjenik.aspx?GrupaOznaka=matploce .....MB Albatron PX865PEC Pro, s478, i865PE, SATA, LAN
Cuj, nisam siguran za Realtek ALC655, ali ja mislim da ti ta maticna uopce ne podrzava 5.1 zvučnike...
pogledaj u prospektu, jer na vemil stranici nista nije receno.
osim toga, posjeti www.hgspot.hr
odi na Zvuk i potrazi ove:
CREATIVE LABS, INSPIRE 5.1 T6060
smatram da su bolji izbor zato jer imaš žičani daljinski, pa tako da zvučnike možeš smjestiti di god oćeš po sobi i da ne moraš dosezati do satelita ( kao na logitechu) da bi ih pojačavao...
osim toga, creative na svom daljinskom ima za prikopčati slušalice i mikrofon te za povećanje bassa, dok se kod logitecha to mora raditi iza subwoofera...
Na wooferu je samo pojacavanje woofera a za slusalice prikopcati je na desnom satelitu, ali ipak i ja bi ti preporučio isto ove Creative= Citat =:
Izvorno postao Krompirko
Radit ce ti ti zvucnici na toj zvucnoj, imam ju i ja na maticnoj, prija sam nju koristio dok si nisam kupio zvucnu karticu, ali savjetujem ti da si kupis neku zvucnu karticu zato sto sam prije imao problema s tom zvucnom (u igri se nije cuo zvuk i sl.)= Citat =:
Izvorno postao Bare_st
Meni ustvari ovi creative labs zvucnici prvo: Ruzni su, Drugo: nije mi se tesko dignut i pojacavat bas jer ce sub biti ispred mene...a trece:Ti creative labs imaju za 0.6w jace satelite a sub za 3w manji....a meni je bolje kad ima jaci bass...i prednost mu je sto ima jos malo jaci centar, ali meni to nije bitno zvucnici su mi ruzni a nije neka prevelika razlika, sve u svemu uzeti cu si Logitech X-530, ljepši su i nema prevelike razlike u snazi....
hmm brzo dosadi, al nije to sad bitno...= Citat =:
Izvorno postao Bare_st
Tih 3W nećeš ni osjetiti, moji zvučnici su u subu slabiji mislim 5W od nekih logitechovih koje mi frend ima i ista stvar je... Valjda je stvar i do kutije ali prije mislim da je stvar do setupa equalisera..= Citat =:
a trece:Ti creative labs imaju za 0.6w jace satelite a sub za 3w manji....a meni je bolje kad ima jaci bass...i prednost mu je sto ima jos malo jaci centar, ali meni to nije bitno zvucnici su mi ruzni a nije neka prevelika razlika, sve u svemu uzeti cu si Logitech X-530, ljepši su i nema prevelike razlike u snazi....
-Svejedno, meni se više sviđa to sto ovi T6060 imaju visokotonce, a uz npr. pravi DSP plugin te visoke možeš isfurat do kraja bez "smetnji" :D
-Daljinac umjesto kontrole na satelitu (da je na centralnom onda ok)
-Što je zajdničko svim tim zvučnicima u ovoj klasi je sub - preslab je i treba ga dosta ugađati kako bi se dobio dobar omjer bas:izobličenje na većoj glasnoći. Zato bi ti preporučio creative zbog tog daljinca..
-ja samo znam da na mojim 2.1 sub je toliko jak da ga držim na minimum jer sve ostalo iznad dok slušam neku glazbu pojačanu utječe na prozorska stakla i čaše u vitrini! Ja sam zadovoljan a za Party jednostavno priključim liniju umjesto PC zvučnika i to je to!= Citat =:
Izvorno postao Router
:afro:
Točno to vuki...
ali 2.1 zvučnici ako nisu THX nemaju tako dobar omjer basa i zvuka kad su pojačani jako... i zato ti se sve trese i bas je jači, to se meni događalo sa
i-trigue 3330
Ali 5.1 zvučnički sustav ima više visokotonaca pa je bolji zvuk... kad se pojača...
Crative woofer od 40W, Logitech woofer od 40 w, Sony woofer od 40W i bilo koji drugi woofer od 40 w proizvode totalno drugačije zvukove....
Recimo ovako: Bass je najbolji na onim zvučnicima koji su napravlejni totalno od drveta, i to od iverice, onda na onima sa plastikom pa ivericom, pa na onima sa mehanizmima za ispuh zraka...
itd...
Tak da su ti recimo i-trigue serija koja je recimo i duplo slabija od logitecha sa svojim membranama od titanija i sa 4W satelitima, proizvodi isto super zvuk ko bilo koji sa običnim membranama na 20W RMS...
Zvuk kod logitecha se mjeri na 25% opteećenja, a kod creativea na 10%...
ima mnogo toga što ulazi u obzir...
No jedno je sigurno... da se više neče raspravljati o tome, nego će se vratiti na temu i preporučiti čovjeku 5.1 do 600 kuna
ima za izabrati dvije stvari:
Logitech X530
Creative T6060 (mislim da sam taj reko)
bilo koji da uzme neće pogriješiti... samo neka odabere koji mu se više sviđa...
mislim da ti creative ima plava svijetla (ledice) na daljinskom
Evo hvala svima, uzeja sam Logitech X-530 u Ve-Mila jutros ajme su ali pazite ajme su bar meni i to rade na 2.1 jer mi je izgleda slaba zvucna na maticnoj i ne podrzava 5.1 sistem pa ostali ne sviraju inace pokusao sam spojiti ove sto na kompu ne rade na satelitski receiver i rade, a sad moram kupit zvucnu da iskoristim svu snagu Logiech X-530..:spin: :spin:
Možda ti nisu samo dobro podešeni u driverima. I ja na nvidiji moram podesit 5.1 inače imam samo 2.1. Igraj se malo po postavkama, neznam kako funkcionira via...= Citat =:
Izvorno postao Bare_st
Ja sam tu zvucnu na maticnoj imao probaj prckat po postavkama mozda prorade= Citat =:
Izvorno postao Bare_st