ovako molio bih preporuku za jeftiniji printer, sa sto jeftinijim cartrige-ima.
treba mi za printanje stvari za faks uglavnom. znaci netreba neka kvaliteta ispisa, bitno da je pouzdan printer
Printable View
ovako molio bih preporuku za jeftiniji printer, sa sto jeftinijim cartrige-ima.
treba mi za printanje stvari za faks uglavnom. znaci netreba neka kvaliteta ispisa, bitno da je pouzdan printer
Epson ili Canon.Imaju ti najjeftinije boje ( zamjenske )
Epson C64
nebuš pogriješio...
crna 18Ml cartridge 25 kn
sve u vemilu, boje su 27 KN
za 110 kn dobijes komplet svih boja i sve boje su 18ML crna te boje 16 ili 18Ml
sto je daleko vise od kongurencije...
dakle mnogo printanja
ja sa jednim setom isprintam 200 DVD covera ( CX3650, ali potpuno iste boje ko C64)
Canon ima manje boje u spreminicima, ali su jeftinije a i printer je jeftiniji.Epson ima jednu manu, a to je da nece printati ako mu je bilo koji spremnik boje prazan.
Znaci jeftin printer, jeftine zamjenske boje i manja kvaliteta ispisa definitvno Canon i to samo oni modeli u koje idu boje BCI-21B,BCI-21C i BCI-24B, BCI-24C
Da, slažem se, ali
Epson jedini ima kvalitetne zamjenske boje, baš zato što je printer poseban i ne koristi RGB boje ko svi ostale već CMY boje ( cyan magenta i yelow).
Te su boje posebno pigmentirane i mnogo su lakše i rijeđe od cannon boja te je veća sigurnost i manja šansa da će se glava zaštopati...
Koji god da uzmeš nećeš pogriješiti, samo si odaberi po ovime što je tebi važnije... staviš si prioritete pa pucaj...
Ako ne planiraš printer ponekad iskoristiti za printanje dosta kvalitetnih slika, uzmi cannona... uzmi njega i ako češ manje raditi sa bojama, a većinom sa crnom...
Evo ja korstim Epsona C86 i prnter je Ok, jedino sto je malo skuplji, i mana mu je to sto ne printa ako fali jedna od boja.
da, koristiti cu crnu uglavnom, boje prilicno rijetko. hvala na prijedlozima, ako jos netko ima nesto za dodati bio bi zahvalan jer cu uskoro u kupovinu. i da, cijena neka je nekih 400kn, ne puno vise od toga(znam da imam canona po tim cijenama), jer nekakva visoka kvaliteta ispisa mi netreba, a novaca nemam bas :)
Onda definitvno jedan od Canona, ali pazi da koristi boje BCI-21B,BCI-21C ili BCI-24B, BCI-24C
Canon Pixma IP2000 - catridge BCI-24 crna zamjenska boja dođe oko 20-25kn
Imam ga doma već 4mj i jako puno toga sam isprintao sa zamjenskom bojom. Nikakvih problema, malo jeftinija izrada one ladice za papire, imaš i PictBridge port ako ti bude trebao. Printanje fotki na gloss papir jako dobro. Onda mu je cijena bila 450kn...
EDIT: Evo gledam u HGSpotu gdje sam ga uzeo, nemaju ga više na netu :-/
Samo da dodam, u opcijama za boju mu stavim kvalitetu na najnižu moguću i text odlično ispadne. Ako usporediš sa kvalitetnijim postavkama, ima razlike samo u tamnoći ispisa
Ja imam Epson C43UX i od početka koristim zamjenske tinte Micro Jet ( printer i tinte kupljene u Ve-milu ).
Printer je star godinu i 4 mjeseca i prilikom printanja teksta javljaju mi se horizontalne praznine, ne printa ošto već onak "musavo", neku sliku u boju isprinta u nekoj drugoj boji, npr. crvena boja a printer ju isprinta žuto :-/
Mislim da je to posljedica korištenja tih neoriginalnih tinta.
Frend ima isti printer i također kupuje zamjenske tinte i ima istih problema.
Prednost printera su stvarne jeftine tinte i ok je ispis, samo u mom slučuju taj ispis je bil ok prvih godinu dana.....
Udji u propreties od printera i probaj staviti na bolju kvalitetu ispisa= Citat =:
Izvorno postao stift
I napravi nozzle check, head cleaning itd. to ti je zbog prljave glave.
uzmi canon IP 1000 ili IP 1500
Cijena printera oko 400 kn (u emezete)
cijena crne boje 9 kn
u boji 13 kn
u ve-mil-a
a BC-24 koristi CMY-boje
definitivno naj izbor vjeruj mi nećeš pogrješiti
Da canon i kupnja tinte je čista bagatela...
evo opet se javljam, malo sam se raspitao. uglavnom htio sam uzeti ip2000, njega mi ima frend i jako je dobar, samo sto se vise ne proizvodi, tako da cu vjerojatno ip1500. mozete li mi reci sta gubim kupnjom tog modela naspram ip2000
ja mislim da su boje jeftinije za njga i drugo sve isto
ali nisam siguran
pogledaj u computer shopu npr www.hgspot.hr
www.ve-mil.hr
ma fora je u tome sto su to modeli sa jeftinom bojom. tako da je razlika u karakteristikama
taj printer ima 8Ml crne boje i 4 Ml boje...
13 kn boje, 10 kn crna
-------------------------
epson ima 18Ml crna - 21 kuna
18 Ml boja - 25 kuna
ma konkretno me zaima razlika izmedju ip1500 i ip2000 canona uzimam definitivno
gotovo je ista kvalitreta jedino se razlikuje u HIGH Quality printanju slika tu je ip2000 bolji i troši više boje
ps. Boja koju sam ja kupio u Vmila ima9.5 ml (bar crna)
Epson ni za zivu glavu, ta je marka pusiona za printer namjenjeno za home user-e.
Evo ako vec kazes da ti treba pouzdani printer za faks i da ima jeftinu potrosnju. Sta ti uopce ne treba Boja jer bitan ti je tekst.
Sada ovisi o tvom budzetu. Jer danas manje vise ne daju se sve patrone nadopunjavat i da se daju boja nije ta, jer od lose boje dolazi do kvarova kao do przenja flat kabela.
Moja preporuka: Imas HP,Canon,Samsung jeftinih modela. Sad je pitanje trosak boje i cijene boja.
Modeli: HP LJ 1020 LaserJet Q5911A 14ppm USB = 999,90 kn cartridgeFastRes 1200 - 5000-page monthly na 7,7% popunjenosti tako da dobija 2500 stranica.
Samsung ML-1610, 16ppm,600dpi,2MB,SPL,150str,USB = 649,00 kn Ships with1000 pages Starter Toner Cartridge sa kupovnom patronom 2500 stranica.
samo da vam kažem imao sam epsona si je*** mi se u servisu su mi rekli da bi popravak koštal više nego novi printer pa zato nikompe ne preporučujem epsona
Koliko para toliko muzike...
Moj epson od 900 kuna se nikad nije pokvario, evo već 4 godine, također i moj drugi epson fotokopirka evo većž godinu dana traje...
naravno da je popravak printera skuplji od printera koje kupujete za 200-400 kuna...
to ti je po mom mišljenju jednokratna upotreba
mislim da to stvarno ovisi.= Citat =:
Izvorno postao LORRY
imala sam epsona c42 koji je bio grozan (bučan, neuredno printanje, česo se zaštopala glava...)
na kraju se pokvario i nije mogao očitati novu crnu boju.
sad imam c86 koji mi savršeno radi i nema problema s printanjem, čak i kad ne printam ništa nekoliko tjedana ne radi mi nikakve probleme kao c42.
Kao sta je Krompirko rekao, koliko para toliko muzike.
Ova dva modela sta sam naveo su sasvim uredne cijene samo jedini bed je sta su bubnjevi skupi. Ali kada malo razmislis dali ti se isplati 5-11ml patronu kupiti ili bubanj di mozes 10 x vise isprintat nego kod ostalih stampaca.
Gle kad gledas printer onda gledas prvo za koje ti stvari treba. Sad dali je to samo za tekst i neke crno bijele fotke, ili bis pisac di ces full boju printat ne ovisno dali ti ponekad tekst printas.
Ako vec dajes novac za printer onda si mozes lako uzeti All in One stampac. Scan,Copy,Print ili sa Fax.
Posto takvi All in One stampaci imaju za svaku boju 1 patronu koja dodje od cca. 95kn pa na dalje, mislim da se treba dobro razmislit za sta koristis stampac.
Po mome uvijek ljude pitam za koje svrhe i dali zele to dali zele to ili to !!!
Ako vec trazis stampac za tekst, di imas puno tinte i posebno da je stampac brz i ne da cekas kao manijak dok ti isstampa nekih 100 str. Preporucujem stampac sa Cartridge od 1000 stranica pa na dalje.