Dali ima i kako se zove program kojim bi mogao da mi se komp pali u određeno vrijeme?
Printable View
Dali ima i kako se zove program kojim bi mogao da mi se komp pali u određeno vrijeme?
Sumnjam da je to moguće, tako nešto moraš u BIOS-u podesiti...
neizvedivo je jer program nemože raditi bez operativnog sustava sustava ,sustav nemože raditi ako komp nije uključen...ali postoji drugo rješenje,meni je u biosu namješteno po defaultu valjda da kad komp dobije struju znači kad na produžnom kabelu pritisnem prekidač onda mi se sve pali,router,komp,monitor,pojačalo i sl... Onda možeš kupiti onaj timer sa utičnicom pa preko njega namjestiti da se pali u određeno vrijeme a softwerski namjesiti kada da se gasi...
da sve to znam, vidiš ovaj tajmer dobra stvar kak se toga nisam sjetil, ali moram porazmisliti dal bu to dobro.= Citat =:
Izvorno postao aco
Naime trebam da mi se komp pali kada mu je dan prije odredim i da snima tv program(serija i druge gluposti kojih ima na našoj telki) i da kasnije kad dođem od vanka ili kad snađem vremena pogledam šta me zanimalo.
Za gašenje nema problema, ali paljenje.... Trenutno upalim komp kad idem od doma ugasim monitor i komp radi (na prazno) tako dugo dok ne dođe vrijeme za snimanje, snimi i gasi se.
između materijala za snimanje zna biti praznine po sat dva, pa bi želio da se komp. ugasi to vrijeme i kasnije opet upali...
Dali se tako nešto da izvesti sa nešto (hiper......) nalazi se tamo gdje je turn off, nisam upoznat s tim- nikad koristio!
pa zar ti nije jednostavnije nabavit program u kojem mos namjestit kad pocinje snimat(ako postoji?). a ako ne postoji imas programe koje pamti tvoj pokret misa i sam se pali i radi sta si ga ti naucio.
nisi me dobro shvatil.imam taj program i koristim to. ali recimo npr. želim da mi se komp pali u 8.00 od 8.05 snima do 9.00, zatim se ugasi, pa opet se pali u 5.00, od 5.05 snima do 6.00, i zatim se ugasi.= Citat =:
Izvorno postao **gogi**
Problem je paljenje, sve ostalo riješeno je profesionalnim programom.
A kako se zove taj program ako nije tajna?= Citat =:
Izvorno postao **gogi**
mulac jedan..profesionalni program issshs ;D
sve sto jednom klincu treba je windows scheduler, skripta, (ajde de mozete i makro recorder koristit, ali onaj za pocetnike koji snima sto se klikce misem ) i bios power up time.. i tako to sve a profesionalni program si **** u guzicu :thumbup: hehe
Si ti puko malo? Kako će taj tvoj makro ući u bios i promijeniti vrijeme kada se stroj treba zbootati?
Eh sad već puno tražiš..= Citat =:
Izvorno postao alex1
možda se to može s onim win shedulerom :comp:
al nisam ziher.
ziher jesam da se to moze u BIOSu namjestit da se upali u odredeno vrijeme , i ugasi u odredeno vrijeme.
No to nje bas elegantno rjesenje - ak se ne varam nemozes vise tih "budenja" namjestit (to se zove wake up il tak nekak , kao da te probudi , dakle mozes sam za 1 tajming namjestit.)
Program? hahaha ne postoji, to se radi BIOS-om meni se komp pali svaki dan u 10h I samo paljenje me usput probudi
evo postoji
samo što ne ugasi komp kompletno nego ga stavi u hibernaciju
zove se
Auto Power-on & Shut-down
i ima ga na bugu
Ima ga i ovdje ali nešto baš meni neče da radi!= Citat =:
Izvorno postao Hacker
http://rapidshare.de/files/19444354/...own_v_2.00.rar