Podesio sam gprs account i ne radi... Zvao sam službu za korisnike i rekli su mi sve ono što sam već napravio...
Radi se o sim data kartici sa carnet mobile broadband 128 podatkovnom računu...
Printable View
Podesio sam gprs account i ne radi... Zvao sam službu za korisnike i rekli su mi sve ono što sam već napravio...
Radi se o sim data kartici sa carnet mobile broadband 128 podatkovnom računu...
pa zašto ne probaš preko umts-a brže je i možda ti proradi....
moze ti raditi ali samo u http protokolu. Vodafone Live mozes zaboravit jer ti taj APN nemoze proc autentifikaciju jer ne koristi 38591 UN vec u njemu stoji carnotov UN i PW. Znaci mozes surfati samo HTML stranicama s nekim browserom koji ti to omogucuje.
Fiju... Znao sam za html điđu, ali nisam znao za vodafone live portal... Hvala...
Znači samo trebam instalirati operu na mob i moći ću surfati putem moba, a još važnije, konekcija će uredno raditi kao umts modem preko moba za komp?
naravno. sasvim je svejedno dali se spajas GPRSom, EDGEom ili UMTSom, sve je isto osim brzine.
vidi, ko da sebe slušam :) isto sam prolazio ovih par dana i bavio se istim pitanjima, no ipak je zaključak moje veliko zadovoljstvo...UMTS mi radi odlično
Eto... Ovo pišem povezan usb-om i spojen preko 3g mreže... :thumbup:
Kad sam prije spomenuo gprs mislio sam samo na kreiranje podatkovnih podešenja u mobu... Jasno mi je da se svojim mobom mogu spojiti ili na 3g ili, gdje nema signala, surfati sporijim gprs-om...
Hvala na odgovorima...:thumbup:
Sad ću samo za kraj kreirati vezu preko bluetootha i moja misija je završena...:comp:
netrebas kreirati podesenja u mobu vec samo u BT modemu puknes init string koji inace koristis sa APNom od Carneta.
Ju... Zaljubljen sam... Tu niti ne stignem pitati, a već dobijem odgovor...:love:= Citat =:
Izvorno postao KaKaV NeReD
Ja pojma nemam kako bi taj init string trebao izgledati? APN mi je carnet3g.vip.hr, a skužio sam da mi treba jer mi se spoji i provjeri user i pass i onda izbaci grešku...
u advanced pod modem properties upiši at+cgdcont=1,"ip",carnet3g.vip.hr" - za tarifu 128, a za tarifu 512 carnet.C.vip.hr
ako ti izbaci gresku 734 onda ti je sigurno krivi APN.
Mmmm... Izbacuje mi error 692 hardware failure in modem...
at+cgdcont=1,"ip",carnet3g.vip.hr" je copy/paste init stringa koji sam upisao...
Kad odem u control panel i izaberem modem i odem na query modem uredno se poveže s mobitelom i izlista sve opcije modema... znači nema problema u radu mobitela...
Pomoć?:comp:
koji modem izabireš ?
Motorolin BT modem... I kao što sam rekao, kad idem na query tog istog modema uredno se poveže i sve mi izlista... a kad dva puta kliknem na konekciju koja koristi taj modem za spajanje otvori port (vidim u taskbaru da se BT uredno poveže i mob mi kaže da je povezan), provjeri user i pass i onda izbaci tu grešku...:comp:
Samo da još kažem - preko kabla sve radi uredno, a sada sam i konfigurirao mail account na mobu i uredno mogu primati poštu (t-com) i slati (mobile carnet) sa moba...
I za kraj - problem... Kad preko wapa pokušam otići na mini.opera.com kaže mi file tipe not recognized... pa sam skinuo jar i jad fileke na komp... i sada kad upogonim pst manager on uredno prepozna mob, instalira sve što treba i onda odem na new/kjava da enejblam java upload link da mogu to prebaciti na mob i ne može mi suspendirati mob nego stalno kaže unable to suspend mobile, try to power cycle and try again...
jel ti je instaliran u network connections - bluetooth network adapter? meni bez njega ne radi acc preko bluetootha-a no imao sam sreču da sam uz dongle dobio dobar software pa konektam preko njega.
Pogledaj koji ti je protokol u postavkama na telefonu WAP, HTTP itakodalje nesmijes imati WAP i secure protokole.= Citat =:
Izvorno postao Tito Puentes
Protokol mi je http... I instaliran mi je bluetooth network...
Kako da stavim operu preko kabla na mobitel?