-
Wake up on SMS
Otvorena tema: Obzirom da imam nešto vremena, a i osnovnih uređaja za tehničku podršku interesira me kako bi vi napravili sistem podizanja računala putem SMS poruke, auto dial... Ne interesiraju me postoječa kupovna rješanja već čisto logično razmišljenje i rješenje uređajima i app koje imam u špajzi. ;)
1. MB - LAN, usb modem EDGE (prima SMS)
2. SE t200
3. vip kartica
app
1. Auto IP mailer
2. Remote administrator v2.1
-
Sumnjam da je ikako moguće napraviti da se pali sms-om... jedino je moguće napraviti da se komp pali pozivom preko modema...
-
po mom mišljenju trebalo bi biti izvedljivo jer ako palimo gotovo sve kućne uređaje sms-om valjda treba i mob ali opet po mome trebao bi biti u nekoj vrsti stand bay-a a tako se ponašaju pametni mobiteli npr. SE 990 ili moja A 1000, Nokie itd.
-
naravno, neka je PC cijelo vrijeme u stand by-u, ali važno da nije online
-
a moguče je!!! vrlo jednostavno i logično:komp je u stand by-u modem radi naravno pa nisam baš upučen u taj modem koji imaš ali ako prima sms onda jednostavno pošalješ sms na modem i on automacki diže komp iz stand by-a na istu foru kak i recimo kad je komp u stand by-u pokretom miša komp diže modem itd...
-
Teoretski bi modem morao moći poslati WakeOnLan ploči. Ako je na ploči enejblan WOL onda je to to.
-
pitanje dali taj modem podržava komande SMSom odnosno dali USBom možeš pobuditi komp. Provjeri u specifikacijama Nokia 12 modema ili posalji mail Nokiji pa ih pitaj takodjer provjeri dali je moguce dizat komp odnosno budit ga iz Stand by-a putem USBa.
-
e to je interesantno! kad stigne sms trebao bi se buditi na USB, komanda je samo jedna 1 ........,druga solucija, trebalo bi moći ako ništa drugo modificirati LAN cable sa SE T200 koji bi na lan dao neki signal primajući SMS ( naprimjer svičati vibru kablom na LAN da odradi nešto.....hmm ) koji bi odradio WoL....dizanjem sistema pokrene se autodial koji spoji na mrežu, a ujedno i IP mailer koji šalje trenutni IP na mail........tamo negdje di jesam Pročitam mail i IP i putem Radmina spojim na komp.
-
Za ono kaj ja mislim da tebi treba najlakše ti je složiti neki scheduler da ti spoji komp na net u određeno vrijeme :)
Inače, ja bih malo proguglao kako se podešava callback, pa iskombinirati tako nešto da umjesto callback-a zove carnet ili preko koga se već spajaš na net.
http://www.google.com/search?q=callback+windows+xp