-
Ton na svim tipkama
Ovako, po filmovima (naročito američkim, ali bude po neki engleski), gotovo svi mobiteli ispuštaju ton kad čovjek pritisne tipku Zovi ili prekida razgovor.
Znam da mobovi kod nas imaju ton samo za numeričke tipke.
Sad, zanima me je li to samo filmaški trik ili mobovi stvarno puštaju tonove na svim tipkama... Ako da, zašto naši mobovi ne proizvode takav ton?:comp:
Nije neko pitanje, ali me zanima iz znatiželje...
-
pa imaju na svim tipkama :)
-
Isto kao što se čuju svakakvi zvuci dok netko na filmu koristi komp... Čim se nešto pojavi na ekranu, čuje se zvuk... Vjerovatno filmske fore...
-
Ma, ovo nije bila tema za caffe, ne znam zašto je ovamo premještena. Osobno sam imao jednu Motorolu, pitaj Boga koju, nešto 3888, prva koja je bila 3-band, ona je ispuštala te tonove i na Call i End...
Pošto je ovdje premještena ova tema, a nije bila namijenjena zabavicama, nego ozbiljnom odgovoru, molim moderatore da je zatvore. :closed:
-
Pa u američkim filmovima se koriste uglavnom motorole :)
No to vjerojatno ovisi o mobu. Recimo kad se na SE K750i uključi tonski zvuk tipaka, sve tipke daju zvuk. S tim da numeričke tipke imaju posebne zvukove (DTMF), dok funkcijske tipke imaju sve isti zvuk koji je različit od onih na numeričkim tipkama (da ne ulazim sad u to zašto je to tako, valjda vam je jasno...http://en.wikipedia.org/wiki/DTMF ).
-
Ne, u filmovima te tonove puštaju i npr. Nokia 8210, 6310...
-
meni sve tipke imaju zvuk ali sam iskljucila to jer me to iritira