evo prijatelju mi je mob isključilo jer nije platio račun. on kaže da mu nije ni došao, i što sad
Printable View
evo prijatelju mi je mob isključilo jer nije platio račun. on kaže da mu nije ni došao, i što sad
pa nek se zali..trazi da mu poslju racun da ce ga platit i rijesen problem..= Citat =:
Izvorno postao aksicni
ali je prije toga dobio nekoliko poruka gdje ga se moli za uplatu, pa se onda mogao javiti i kazati im da nije dobio racun. isto tako pposlana mu je i opomena.
aksi...frend ti folira...= Citat =:
Izvorno postao aksicni
pa nije valjda mislio da ako nedodje racun da ce ga preskociti jedan mjesec...;D
Očigledno da mu frend folira.
Oni su dosta brižljivi kad se rado o plačanju računa (ili bilo čega što im korisnik duguje), to ne treba brinuti...
Ako se pak to stvarno dogodilo, uvijek može nazvati SZK, otići u Centar i riješiti to.
Isto me to čudi, čuo sam, doduše prije godinu-dvije da T-mobile isključuje broj poslije trećeg nepodmirenog računa. Sad, nisi naveo o kojem se operateru radi.
sa opomenom je dobio i uplatnicu, tako da ne može ni reći da je izgubio uplatnicu, dvije je ipak teže izgubit.
a i SMS je dobio, tako da...
račun se može platiti i bez uplatnice.
hehehe...ja obicno kasnim s placanjem racuna na t-mobileu...i uvijek mi jave (od 3-7 dana) da nisam platila i da imam dugovanja...
ne znam kako je na tele2 i vipu ali pretpostavljam da je isto :P
Jel bed ak se zakasni 2 dana (nakon datuma dospjeća)?
nije bed, al je bed ak se zakasni mjesec dana od datuma dospjeća.
Zar nisu u Saboru ili predložili ili izglasali zakon kojim svaki nepodmireni račun ide kod javnog bilježnika... U biti država te može kazniti za bilo što ako se ne držiš datuma plaćanja.= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
Ne znam točno o čemu se radi,ali ja više niti račun za čistoću ne prolongiram.
Pa dobro, nitko nije odgovorio, jel T-Mobile i dalje tolerira 3 mj. neplačanja,a onda ti zatvori broj?
Primjer za recimo razdoblje od 01.01.-31.01.
Za navedeno razdoblje racun dolazi od 05.02.-15.02.
Rok placanja je recimo do 20.02.-25.02.
Ubrzo nakon toga dolazi opomena prvo na mob (ne uvijek) a onda na istu adresu gdje je dosao i racun.
Ako se ne plati od 10.03.-20.03. slijedi iskljucenje odlaznih poziva i poruka.
Nakon toga je rok jos oko 30 dana za podmirenje svih racuna koji su dosli u meduvremenu da bi se korisnik ponovo ukljucio (uz slanje na mail, fax ili cekanje nekoliko dana da proknjize uplatu) ili slijedi iskljucenje i ponovo opomena koja se naplacuje preko suda, biljeznika ili trecih firmi koje se tim bave.
Ovaj gore postupak je isti (uz male razlike) kod svih operatera.
p.s. uz tuzbu idu troskovi suda, biljeznika i kamata
Uzivajte......
dobio je opomenu a bez uplatnice. ja sam na tele 2 dobio opomenu i račun isti dan!!! 8.-ga a na opomeni piše da će me 9.-ga isključiti. ja nazovem u SZK oni kažu da to nije njihov problem?????? loše su organizirani totalno. nakon isljukučenja dolazi druga opomena ili?
dodje ti SMSom nekoliko upozorenja. To što nije dobio uplatnicu ga nije spriječilo da plati. Mogao je nazvat i rekli bi mu sve podatke za uplatu.
Opomena i racun u isto vrijeme nemaju smisla, osim ako postoje opomene za prijasnje racune pa je netko istu ubacio u kuvertu.
A i ovo je tocno da Tele2 ponekad posalje vise upozorenja SMS-om, ali nije obavezno i ne treba se na to bazirati.
Bez obzira na redoslijed koji sam opisao (#11) oni imaju pravo nakon isteka roka placanja koji je naveden na racunu ugasiti svu komunikaciju do podmirenja istog.
To sto ne rade tako rigorozno ne znaci da nece kad se trziste stabilizira.
nije mi došao u istoj kuverti račun i opomena, nego u dvije kuverte posebno, na isti dan. ja sam ih zvao a oni kažu da se to zna dogodit i da to nije njihov problem. ja sam poludi kako nije njihov problem, jer nije meni do 100kn ali nemogu se tako odnosit. jos sam im se prije putem maila obratio i sve iznio i zamolio da mi na mail pošalju uplatnicu, a oni ni odgovora.
u kojem roku od neplaćanja dođe ta druga(sudska opomena)? jer ako se budem žalio da nebudem još morao platiti sudske troškove:)
dali su ti datumi na kuvertama isti ?
koji datumi, nevidim nikakve... znam samo da mi je poštar dao 2 kuverte na ruku od tele2, opomenu i račun.
Vise stvarno ne kuzim u cemu je problem?
Trazi uskladu stanja sa sluzbom za korisnike, platis razliku ili cijeli racun i to je to.
To sto su oni poslali odmah i opomenu moze biti greska ili postoji stari dug.
Ja stvarno ne znam o čemu raspravljamo. Ak mi ne dođe račun u vrijeme kad bi trebao doći zovem SZK i pitam u čemu je problem. Ak se praviš blesav najmanje što ti se može dogoditi je da platiš zatezne kamate...
na kuverti bi trebao biti žig kada je prošla kroz poštu.= Citat =:
Izvorno postao aksicni
normalno da ću platit, samo nije ti svejedno ka dobiješ račun i opomenu iosti dan i piše ti da će te sutra isključiti! i još kažu da to nije njihov problem?!? opomena je bila za isti mjesec.= Citat =:
Izvorno postao KaKaV NeReD
mene samo zanima za koliko vremena od nepodmirivanja duga dođe sudska opomena i te kamate i to?
Ako ti vele da to nije njihov problem, onda veliš da nije ni tvoj i tražiš nekog nadređenog s kojim možeš razgovarati ili da ti se objasni za što je došlo upozorenje... Ako ni to ne pali, samo prije spuštanja slušalice spomeni provlačenje kroz medije i još zamoliš da ti ponovi svoje ime... Sumnjam da i nakon toga više neće biti njihov problem...
to ću i napraviti jer nije mi do 100kn nego je stvar principa i odnosa.
evo ja se ispričavam što sam postavio malo glupo pitanje...
hvala na odgovorima.
molim moderatora da zatvori temu