Imam kameru SONY TRV59E i zanima me što trebam kupiti da sliku stavim na računalo?
Printable View
Imam kameru SONY TRV59E i zanima me što trebam kupiti da sliku stavim na računalo?
Firewire karticu i kabel i windows movie maker.
Dakle, pomoglo bi kada bi bio barem truncicu detaljniji!= Citat =:
Izvorno postao stigma
Nisam se bacio u traganje netom, a napamet ne znam ima li tvoja kamera samo USB izlaz, ili klasicni video out, ili pak firewire.
O tome kakve sve izlaze tvoja kamera posjeduje, ovisi i nacin, pa shodno tome i oprema koja ti je potrebna za prijenos slike na racunalo!
Najkvalitetnije bi rijesenje bilo kada bi ti kamera imala firewire izlaz. Tada ti treba firewire port na racunalu. Firewire portove ili port neke maticne ploce vec imaju serijski na sebi, pa ako posjedujes takvu maticnu plocu ne treba ti nista drugo doli firewire kabel da spojis kameru sa navedenim portoma na maticnoj ploci. Ako pak tvoja maticna nema firewire port, tada trebas kupiti tzv. firewire PCI kontroler. Cijene su cca 100kn.
Primjer PCI kontrolera o kojemu govorim:
2449 FireWire IEEE 1394 controller (400 Mbps), PCI 93,00kn
link: http://www.hgspot.hr/komponente.aspx?grupa=5
Nakon sto si navedeno kupio, otvoris kuciste i ustekas kontroler na PCI port na maticnoj u svome racunalu, spojis sa firewire kabelom kameru sa bilo kojim portom na kontroleru i prebacis snimljeni materijal.
Za prebacivanje ti jos treba neki program (SW aplikacija koja to moze)!
Za pocetak mozda ne bi bilo lose da koristis Windows Movie Maker, jer ga imas instaliranoga u Windowsima, pa ne moras nista nabavljati, a i jednostavan je, pa neces puno "lutati"!