Evo je mogu reći da se svaki dan na poslu susrećem sa nekom vrstom mobinga od strane nedređenog, pa me zanimaju mišljenja ostalih! :-/
Printable View
Evo je mogu reći da se svaki dan na poslu susrećem sa nekom vrstom mobinga od strane nedređenog, pa me zanimaju mišljenja ostalih! :-/
A mobing je korištenje moba ili?;D
Samo jedno pitanje. Tko zna više o poslu, ti ili šef?
nije to je zlostavljanje na poslu na svima osim sadasnjem sam se susretao= Citat =:
Izvorno postao Ba®t
Fala na objašnjenju!;)
Kakve to veze ima s icim? WTF???= Citat =:
Izvorno postao Sljaka
Mogu reci da te razmumijem, jer jedan clan moje obitelji ima isti problem... a poduzeti ne moze apsolutno nista.= Citat =:
Izvorno postao Chessmaster
Pa da, to uopće nema veze, a i da znam više imao bi vjerojatno svoju firmu, a i plaćen sam da više od ovog što znam ne moram znat!= Citat =:
Izvorno postao Bimbi
Znanje nema veze sa mobingom, to je stvar odnosa zaposlenika i poslodavca
I još nešto ako radnik zna manje, znači li to da ga treba verbalno zlostavljat= Citat =:
Izvorno postao Sljaka
Ima, i to vrlo velike. Najčešće su teroristi oni koji se osjećaju ugroženo, a kad znaš više od šefa on se osjeća ugroženo i nesigurno. On isto ima šefa koji bi mogao skužiti odnos "pameti" i zato koristi svaku priliku da te podsjeti "gdje ti je mjesto".= Citat =:
Izvorno postao Bimbi
Da on nebi ostao bez svog.
opcija ti je ili da trpiš i samo je pitanje dana kada ćeš puknuti i doživiti svoj prvi živčani slomić :crazy: (mislim da ti je prerano za to, pricekaj još koju godinu dvije ;) ) ili da nadrđenog skuliraš i staviš na klick ignore :thumbup:
gle... to je samo job... !!!
Pa dobro, ima tu nešto! Ali strah nije razlog da bi se po nekom pucalo kad ti sjevne u glavu= Citat =:
Ima, i to vrlo velike. Najčešće su teroristi oni koji se osjećaju ugroženo, a kad znaš više od šefa on se osjeća ugroženo i nesigurno. On isto ima šefa koji bi mogao skužiti odnos "pameti" i zato koristi svaku priliku da te podsjeti "gdje ti je mjesto".
Da on nebi ostao bez svog.
Radnik bi trebao znati manje. Zato i ima šefa. Samo često puta je šefovo znanje samo jako dobar blef. Takve stvari se najlakše skuže upravo kad pogriješiš, a onda umjesto savjeta i pomoći dobiješ predbacivanje i vrijeđanje.= Citat =:
Pokušaj napraviti slijedeće. Napravi posao do polovice i onda pitaj šefa pred drugim ljudima (da imaš svjedoke) kako to završiti. Reci da si glup i da ne znaš. Dobro promatraj reakciju.
Prvo, za one koji ne znaju što je uopće mobing - mobing (work abuse, employee abuse) je specifični oblik ponašanja na radnom mjestu, kojim jedna osoba ili skupina njih sustavno psihički (moralno) zlostavlja i ponižava drugu osobu, s ciljem ugrožavanja njezina ugleda, časti, ljudskog dostojanstva i integriteta, sve do eliminacije s radnog mjesta.
Znam i ja nekoliko ljudi na koje se vršio mobing, pošto se to najviše pojavljuje u mojoj struci...također, nekoliko od tih ljudi je čak zatražilo i pomoć psihijatra, koliko je pritisak i tortura od strane šefa (čak i radnih kolega koji su na istoj hijerarhijskoj poziciji u poduzeću) utjecala na njihovo psiho-fizičko stanje...
@Chessmaster > daj malo opiši na koji način šef vrši mobing na tebe? To je vrlo bitno kod donošanja odluka o daljnjim postupcima...
Strah je vrlo dobar, čak odličan razlog. Imam i ja takvog šefa, samo smo nas dvojica došli do faze kad galamimo jedan na drugog. On se boji za mjesto, a ja znam da me treba pa si dopuštam i previše. Milo za drago ;D= Citat =:
Mislim da ovo nije dobar potez...prvo, šef će te sigurno osramotiti pred suradnicima, a drugo, smatrat će te još glupljim što će mu biti dodatni poticaj da te *ebe u zdrav mozak...= Citat =:
Izvorno postao Sljaka
Da ne iznosim sve jer ima toga za knjigu, evo samo slučaj danas, ima nas 6 dečki u firmi, i po svima se konstantno puca ovako: Koje ste vi nestreće, pa koji ste komadi govedine, nemate tri čiste, niste za ništa...itd..
Ubija te u pojam da si niko i ništa.
Ostatak ekipe šuti, jedino meni ponekad pukne film pa odgovorim, ali u većini progutam
Potpisujem jer to smo već probali! :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao PhytoSculpt
A koji posao radiš i di radiš ak nije tajna? Koje obrazovanje imaš i jesi li prije negdje radio? To su dosta važni podaci...
Obrisano zbog sigurnosti! Kog je zanimalo pročitao je!
Fakat zeznuta situacija...valjda možeš zaključiti da se situacija neće promijeniti dok taj netko ne ode iz firme...
Evo par savjeta:
1.) Ako nemaš nekih veza da nađeš drugi posao, ostani raditi i probaj pretrpiti, ali probaj malo tražiti neki drugi posao...nije da ti solim pamet, al mlad si, i sam veliš da si ambiciozan, da ne zabušavaš, tako da mislim da imaš šanse pošteno zaslužiti kruh...što si stariji, manja je vjerojatnost da nađeš stalni posao (osim ako nemaš namjeru studirati)...
2.) Pokušaj razgovarati sa jednom od osoba koje su na višoj poziciji (s kojima si si najbolji i u koje imaš najviše povjerenja da te neće odati za sve kaj bi im rekao), a žele te unaprijediti...razgovaraj s njima otvoreno i pitaj ih koji su razlozi za to što ti se događa...no procijeni situaciju, jer taj potez može biti riskantan, ali i jako koristan...
3.) Prouči šefove jake i slabe strane, te malo obrati pozornost sa kime je više dobar, a sa kime je manje dobar u firmi...ako postoji još ljudi kojima se zamjerio, trebali bi nešto kolektivno poduzeti a da ne naštetite sebi, niti poduzeću...
4.) Kao dokaz, pokušajte snimiti nekoliko takvih neugodnih situacijama (ako netko ima kameru, neka je stavi na neko mjesto gdje nije primjetno...može i diktafon) i pokažite to osobama sa kojima ste si najbolji i kojima najviše vjerujete u poduzeću...ako je ta osoba na višem položaju, sigurno će moći učiniti više, nego vi...
Hvala, zbilja korisno
Već ja tražim novi posao jer premlad sam da izgubim živce a kao graf. dizajner nadam se da će biti bolje,
a snimit ću sigurno, pogledaj mob. ispod avatara!;D
Ali čisto sumjnam da bi to moglo pomoć, ali i zbilja ništa ne gubim ako pokušam!
Ak si grafički dizajner, još bolje...mislim da su takva zanimanja danas vrlo tražena po firmama, pogotovo marketinškim...
Imam par frendova kaj su završili grafički dizajn i vrlo su zadovoljni, a kaj je najbitnije odmah su dobili posao...
Ajde sretno i ak te još kaj zanima, rado ću ti pokušat pomoći, jer znam kaj je mobing :thumbup:
Hvala, bit će sigurno bolje jer ja nisam lud,
a ovo je malo prešlo na privatnu stvar, a mene još uvijek zanima dali se ostali susreću sa mobingom na svojim radnim mjestima i kako su te probleme rješavali?
Pošto još ne radim, nego završavam faks, nisam imao izravnih iskustava...ali znam dosta primjera, ali o tome bi se dalo pisati...