Nemogucnost pristupa vecini web adresa!
Evo, molim forumase koji su se susreli sa navedenim problemom ili one koji misle da znaju kako, da predloze rijesenja za isti, jer ja usprkos poduljem stazu za racunalima, iskustvu u odrzavanju i povecih mreza (na jednom od nasih fakulteta), nemam rijesenja!
Situacija je sljedeca! Prijatelj posjeduje dva racunala. Ta dva racunala spojena su na router. Router je konektiran na mrezu koristeci DSL preko resursa koje pruza jedna tvrtka koja nudi usluge kabelske televizije i kabelskoga interneta. Zadnja dva tjedna pri pokusaju spajanja na web adrese njih 80% se ne otvara, uz standardnu poruku Server can not be found, premda znam da su adrese definitivno validne (provjereno i sa drugih racunala)!
Navedena dva racunala su skenirana i ociscena od nesto sitno spywarea sto je gore bio. Inace moj je dojam da su racunala sto se virusnih problema tice bila vrlo dobro odrzavana. Na oba je dignut Nod32 i AdAware SE PRO, koji su svakodnevno updateani. Racunala su skenirana sa dva navedena programa, sa Ewido - m i Kasperskim. Nista znacajno nije bilo pronadjeno, a i one sitnice koje su pronadjene su uklonjene.
Spajanje sam isprobao sa dignutim navedenim antivirus SW - om, kao i sa start up - om bez i jednoga antivirus programa i firewall - a, sa Win internet security - jem na low, te niti u jednome od dva navedena slucaja racunalo nije bilo u stanju otvoriti preko 80% web adresa!
Takoder sam, navedeno isprobao sa Explorerom, Mozillom i Operom, uvijek uz isti rezultat!
Unaprijed hvala!