Buduci da kod je kod nas poprilicno tesko pronaci Palm TX, a ja zelim kupiti bas Palm, zanima me sto mislite o ovom uredjaju, a ako ga netko ima, molio bih dojmove. Hvala!
Printable View
Buduci da kod je kod nas poprilicno tesko pronaci Palm TX, a ja zelim kupiti bas Palm, zanima me sto mislite o ovom uredjaju, a ako ga netko ima, molio bih dojmove. Hvala!
mislim samo da lijepo zgleda a kako je to uvjet da ga uopće poćneš koristiti nemreš fulat- za neke analize-samo kod vlasnika a oni i daju recenziju:)= Citat =:
Izvorno postao Trekkie
Sta ocekivati od takvog palma. Prije svega u pitanju je ekran niske rezolucije 160x160. Nema SD utora, nema zvuka, izuzev generickog beep alarma.
Ipak za cijenu od 99 eura dobivas i vise nego sto ti treba, dakle PDA u pravom smislu rijeci, bez multimedije. Ja sam bio vlasnik palm zire 21, otprilike slican koncept samo sto je ekran monohromatski. Bio sam zadovoljan sa njime, ali sam ga poslije godinu dana prerastao i presao na T5. Tako da ti savjetujem da na pocetku kupis nesto jace. Tungsten TX je dobar izbor, najjeftiniji PDA koji podrzava i WiFi i Bluetooth.
Na kraju ima palm uređaja u Zagrebu http://www.elektromagic.hr/
Pogledaj Palm E2 i to je dobar uređaj.
neznam kako si dosao sa tx na z22, ipak je to veliki skok u nazad. moj savijet ti je isto e2, jako dobar model, a posto razmatras z22 znaci da ti hrpe mogucnosti koje tx nudi nisu neophodno potrebne. isto tako ti je lakse naci aplikacije za normalnu palm rez 320x320 nego za 320x480
Hvala na misljenjima! Pitao sam za Z22, zato jer sam na internetu vidio da ga ljudi dosta hvale, pa sam htio vidjeti kakvi su dojmovi kod nas. Thenutno imam m125, tako da je u odnosu na njega i Z22 velik napredak. Danas sam malo gledao Tungsten T5. Cini mi se da je dosta dobar, a koliko sam ja shvatio, osim wireless-a i nesto starijeg OS-a nema pretjerano razlika u odnosu na TX. Cak ima i jaci procesor i sveukupno gledano, ima vise memorije. Tako da ako uskoro ne nadjem TX, vjerojatno cu kupiti njega. Jos cu malo pogledati E2, pa cu razmisliti.
t5 ima dosta losiji ekran od tx-a, navodno je na t5 prilicno mracan ekran. pogledaj reviewe na netu najbolje
Procitao sam vec dosta reviewa, a negdje sam procitao i to za ekran, hvala. Malo sam gledao slike i razlika se vidi, ali mi se ne cini kao nesto strasno. Mozes li mi molim te reci sto je to tocno sa programima? To sam isto negdje procitao da neki ne zele raditi na 320x480. Da li postoji neki nacin na koji bih programe koji mi rade na m125 (160x160) mogao koristiti na TX-u? Ako ti nije tesko, mozes li mi takodjer navesti par programa koji ne zele raditi na njemu? Hvala!
http://palmfacts.com/devices/tx/software.php
ovo su oni koji provjereno rade. uglavnom desi se to da ti se pocne palm ponasati kao 320x320 palm. (samo ne sa lijepim graffiti podrucjem, i nestane ona traka dole) i nikako se nemoze to nazad osposobiti
Hvala na informaciji! Jos cu neko vrijeme citati reviewe i cekati da se negdje pojavi TX.
to je najosnovniji palm u ponudi,vrlo dobro izgeda ali je stvar da kod nas levate cijenom jer košta 900kn dok je vani dosta jeftiniji koliko sam vidio,ali opet kad pogledaš da ipaq 1915 se na forumu prodaje po 500kn mislim da bih uvijek rađe uzeo tako nešto,ono što može ovaj palm može i casiov data bank,bez uvrede...
T5 nema inkompatibilnosti sa rezolucijom izmedju 320x320 i 320x480. Jedino sto se moze desiti jeste da se na starijim programima 320x320 pojavi u donjem dijelu ekrana slika grafiti podrucja (kojeg ces svakako ostavljati ukljucenog radi unosa teksta). Jos stariji programi za koje ti pitas radit ce bez problema na 320x480. Ipak odredjeni vrlo mali broj programa srusit ce se na T5 i TX zbog koristenja flash memorije umjesto dosadasnje RAM. Tako npr skyscape 5 minute clinical consultant iz 2003 ce se srusiti na T5, ali nova verzija iz 2006 radi bez problema. Svi vazniji proizvodjaci softwera prilagodili su programe koji nisu radili na flash memoriji. Zato ne brini.
Sto se tice tungstena T5 ekran je strasno svijetao, u stvarnosti ja ga drzim na najnizem osvjetljenju i opet je svjetliji od sony clie tj25 na najjacem. Ne ocekuj upotrebljavati ni jedan TFT ekran na suncu.
Tungsten T5 je odlican PDA. Ali ako hoces dobar odnos cijena/kvalitet ipak savjetujem E2.
Hvala na savjetima! Mislim da cu na kraju ipak kupiti TX preko e-baya.
@zukae : Puno hvala sto si mi rekao za ovo sa programima! Ja sam mislio da je probleme stvara veliki ekran, a ne memorija.
vidis citao sam nesto o tome, ali sam isto mislio da je glavni razlog tome ekran a manji memorija.
p.s. zukae imas pm
Jos samo mali savjet ne koristite UDMH na vasem palmu. Inace to je jedini program koji je sposoban da "ubije" palm sa flash memorijom. Potreban je popravak u palm servisu, garancija ne vazi.