-
s45i unlock
Pomoć dobri ljudi. Imam Siemens s45i kodiran na vip mrežu. Želim ga odkodirat da ga mogu koristit na ostale mreže. kupio sam novi kabel(piše:siemens for pour fur rs232), skinuo nekoliko programčića za unlock, tipa all siemens, freia... ali nikako ne mogu dalje. Naime, kad pokrenem all siemens i kliknem unlock dobijem:
COMM_LoadBoots : selected phone family is 3
TTY_OpenCOMPort : opening COM1
COMM_IsBootRunning : bootcode does not seem to be running
COMM_LoadBoots : Waiting to power on the phone ...
COMM_LoadBoots : phone is not powered on
Naravno, kliknem sto puta na power tipku al ništa se ne dešava.
Je li problem u kabelu? Ne znam je li ovo originalni kabel. Molim vas za savjet, šta i kao dalje.
-
dakle, ako je kabel original - zaboravi na unlocking dok ne modificiras kabel (shema imas na forumu)...
jesi u Freia-i postavio bootcore type na normal ili eventualno na bug?
sta jos - dakle ovo znas - mob MORA biti ugasen i kad dobijes poruku waiting to power on the phone lagano stisnes crvenu tipku na mobu (dovoljno dugo, ali ne predugo da se mob NE upali)...
-
Ili je kabel orginal , a taj nije dobar za unlock ili u krivo vrijeme stisneš crveni gumb. Da budeš siguran pokreni V-klay , priključi ugašeni S45i i pritisni Refresh, pa crveni gumb. Ako ga ni V-klay ne prepozna onda je 100% kabel u pitanju. Shemu pregradnje imaš i tu na forumu, a imaš ju i na www.sljaka.tk pod Trikovi i savjeti.
-
Sve sam pokušao ka šta ste rekli. Sad mi ostaje samo da probam modificirat kabel. Hvala na informacijama
-
kupio elemente, ogulio kabel. e sad, kako ću znat koja boja žice odgovara kojem pinu? ima li neka shema gdje se to može vidit?
-
bilo je ovdje ne forumu - pokusaj sa http://cafe.mobil.hr/search.php
-
nisam uspio nać shemu kabela. inače, boje žica su: crna,plava,žuta,zelena,bijela,crvena. koja žica je za pinove 4+6, a koja za 7+8?
-
Pročitaj još jednom moj prethodni post ;)
I da, ne postoji pravilo o boji žica u kabelu, to ovisi o onom tko je slagao kabel. Ti ionako ne trebaš dirati te postojeće žice, nego nadograditi kabel.
-
očito je da ja to ne kužim dobro, Sljaka. Pogleda sam onu shemu za nadogradnju s tvoje stranice. Gdje ću spojit ove diode? na koje žice?
-
Diode spajaš na RS232 i na taj način dovodiš napajanje na stabilizator 7805 (može i obični, L tip 78L05 je teško naći) i sa njega odvodiš stabiliziranih 5V na pin 4 kod S45. (Kad okreneš konektor tako da pinovi gledaju prema tebi prvi lijevo je 1 ).
Trebao bi imati jedan RS232 utikač i RS232 utičnicu i između njih spojiti diode i stabilizator. Jedino izlaz stabilizatora moraš spojiti direktno na konektor koji ide u S45.