Koje riječi vam glupo zvuče u hrvatskom jeziku?
Meni patuljak,pisač,selotejp,... ne mogu se sjetiti više njih ali znam da ih imam puno... Kad se sjetim napravim edit ;)
Printable View
Koje riječi vam glupo zvuče u hrvatskom jeziku?
Meni patuljak,pisač,selotejp,... ne mogu se sjetiti više njih ali znam da ih imam puno... Kad se sjetim napravim edit ;)
zrakomlat ;D
domjenak......
neznam jesu ovo hrvatske, ali evo
brzojav, slikojav, ...
Nije zrakomlat vec, vrtolet;D;D= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
okolotrbušni pantalodržač!
Vrtoplov. Zanimljivo što nikom nije smiješo recimo "zrakoplov". Isto tako svi se smiju na "brzoglas" za telefon, a nikome nije smiješno "brzojav" za telegram.= Citat =:
Izvorno postao RAUL
E sad, ovo nije zajebancija, ovo su bili prijedlozi Matice hrvatske iz 1993. godine:
Nuklearna elektrana - Atombena munjara
Akumulator - Munjosprem
Pilot - Krmilar
Automatski pilot - Samokrm
Jumbo Jet - Mamutnjak
Kompas - Gvozdotežna sjevernica
bilo je još al se ne mogu sjetit
Rijec "ustoličenje" mi vrlo glupo i dvojbeno :D zvuci!
Čimbenik, pače i poglavito, glede i unatoč, velebni, uzoriti,.........
:rotfl:= Citat =:
Izvorno postao Drug Mile
Mile, jel ti to nas malo...
Za ove neke sam cuo, al ovo gore....:retard:
Ma bilo je tih ideja... Zlo čovjeku dođe. To vrla gospoda nemajo šta za radit nego izmišljat gluposti.
A glede mojih favorita, svakako "sklopovlje" i "potvrdite uvjete iz licenčnog ugovora". Joj da mi ga je ulovit pa da mu potvrdim par fraktura...
"Dapače" me užasno živcira kad netko kaže i nekad ga i sam koristim kad se sprdamo i sl..
..Nije jedan, ima ih troje: Babić, Finka, Moguš :D= Citat =:
Izvorno postao BlueDevil
jedna od meni cudnih rijeci je rijec čošak-kut. na temelju cega je tu rijec narod izmislio
Da, i to je narod izmislio, ali turski. Mislim.= Citat =:
Izvorno postao ExCenTric
...ah ima ih : izričaj,glede,ali kad sam ovo ovdje pročitala riknula sam- Dvoličim se o tome da si instaliram ......
Najozbiljnije. Prijedlog Matice hrvatske. Nasreću nije prihvaćeno.= Citat =:
Izvorno postao marko6630
Pa, ne razumijem im logiku;riječ atom, od kojeg dolazi 'atombena' je hrvatska koliko i nukleus, od kojeg dolazi 'nuklearna' (ako se ne varam, obje riječi su grčkog podrijetla). A 'munjaru' ne želim ni komentirat...
................................... :lol:
Pa i sam vidiš da su bili počeli izmišljat pizdarije, ne bi li napravili razliku sa srpskim.
Meni nagluplja riječ koju sam čuo u zadnje vrijeme je dretva. Inače dretva je hrvatski prijevod thread-a. Strašno :D :D
Sad kad malo razlislim, riječ datoteka je isto debilan prijevod riječi file. Da ljudi ne bi koristili englesku riječ, napravili su latinsko-hrvatski hibrid. Kad su već prevodili, onda su mogli stvarno prevest u recimo podatkoteka ;D
Ma to mi je jasno, samo uvijek kad uvode nove stvari, opravdavaju to korištenjem hrvatskih riječi, povratkom na stanje prije Novosadskog dogovora i sl. A ova 'munjara' nema veze ni s prvim ni drugim.= Citat =:
Izvorno postao Drug Mile
70% tih novih riječi nema veze ni sa čim. Naglasak je na tome da su počeli izmišljat riječi i to nam pokušali prodat pod "povratak korijenima". Pa nismo svi toliko glupi da pušimo takve idiotarije.
meni je jedna od najglupljih koju sam čula: kopnica (AIDS). trbalo mi je mjesec dana da nađem što znači!:rolleyes:
đezva loool :lol: to mi tak luda i glupa rijec..uzas :D
Dezva nije Hrvatska rijec..Turcizam= Citat =:
Izvorno postao mala