objanite,dajte komentare:bunny:
Printable View
objanite,dajte komentare:bunny:
nokia 6260 je aparat baziran na symbian operativnom sustavu, sto ce reci da je softwarski napredniji telefon od motorole jer podrzave mnoge razne aplikacije.
Kruške i jabuke. Kupe i špade.
Motorola v3 - šminkerski mobitel, lijepši, noviji ali spada u dummyphone kategoriju
N 6260 - smartphone, što govori samo za sebe.
Ovisi sto zelis od mobitela. Izmedju ta dva izabrao bih 6260.
cim netko i uzima u usporedbu ta 2 konkretna modela - bolje mu je da uzme v3 . :klap: inace 6260 je , po meni , bolji .
;D Tocno!= Citat =:
Izvorno postao Router
Nokia 6260:= Citat =:
Izvorno postao kiki1989
Preklopi su za Nokiju relativno nova stvar, ali idu joj sve bolje i sada su uspjeli "prelomiti" i telefon sa Symbian OS-om, tj. serijom 60 Nokijinog softvera. Čini se da im velik problem predstavlja kako nagurati "sav taj jazz" u nešto manje kućište. Tako preklopni telefoni, koji su inicijalno zamišljeni da kada su skupljeni uštede na prostoru u džepu, kod Nokije nisu niti mrvicu manji od prosječnih "candybar" modela. Za jednu stvar im se mora skinuti kapa; nema one grozne stršeće antene koje Samsung i drugi (koji u drugim pogledima daleko bolje plivaju u vodama preklopnika) nikako da "otpile".
Tako niti naš današnji pacijent na stolu, Nokia 6260 - posljednja uzdanica poslovne kategorije, nema vanjsku antenu, ali niti ni išta manje kućište od telefona koji nemaju preklop. Doista djeluje glomazno, naročito rasklopljena što joj daje notu robusnosti, ali ipak ne dovoljno suptilnu da bi ju tako olako oprostili. Otvaranje preklopa donosi objašnjenje koje smo otkrili već u prvoj rečenici - Symbian OS. Zadržimo se još malo na dizajnu - na preklopu nema vanjskog zaslona, ali to je stoga što se on ne samo preklapa već rotira i za 270 stupnjeva, pa se može: preklopiti zaslonom prema gore, prema dolje ili sa zaslonom izokrenutim na boku. Posljednji način rada najpogodniji je za snimanje fotografija budući da se objektiv kamere nalazi na lijevom boku. Na desnoj su strani tipke za regulaciju glasnoće i brz pristup kameri, tj. okidanje. Sa zaslonom prema gore moguće je navigirati cijelim sustavom, ali ne i unositi podatke tipkovnicom, naravno jer je ona ispod njega. Sve tipke za kretanje, potvrda, softverske kontrole, meni, tipka unosa i "c" nalaze se na preklopu, dok je na bazi alfanumerička tipkovnica i crvena i zelena slušalica. Posljednji red tipaka vrlo je udaljen od donjeg ruba telefona, tako da tipkanje po njemu držanjem telefona u jednoj ruci nije problem; eto i jed(i?)nog argumenta u korist gigantskih preklopnika. Tipkovnica je osvijetljena bijelim diodama. Ulaz za punjač i PopPort dodatke nalazi se na gornjem dijelu uređaja što je neobično rješenje ako se gleda na klasičan način, ali to je donja strana telefona kada se zaslon zakrene.
Zaslon je standardni za seriju 60, 176x208 točaka sa 65000 boja. Iznutra Symbian OS smo opisivali toliko puta da bi bilo besmisleno ponavljati se, to je kao da pri opisivanju računala nabrajamo sve mogućnosti Windowsa XP. Pozornost bi mogli usmjeriti na kompletne glasovne mogućnosti telefona (snimanje glasa i pozivanje brojeva), podržane tehnologije bežičnog prijenosa (i bluetooth i infracrvena veza) ili na mogućnosti VGA kamere, koja sa svakim novim modelom radi mrvicu bolje obojane i oštrije fotografije. Podatak o 4x digitalnom zumiranju treba zanemariti jer upropaštava fotografiju, tu funkciju bi zapravo trebalo zabraniti svrstavati pod ime "zoom". Naravno, podržano je i snimanje video zapisa sa zvukom. Interna memorije uređaja je 6 MB, ali sa njim se u paketu isporučuje i RS MMC kartica kapaciteta 32 MB koja ima mogućnost "zamjene na živo" (HS - hot swap). Više za kompletiranje uređaja nego za zabavu stavljeni su i stereo FM radio i svirač digitalne (mp3) glazbe. Nezaobilazni GPRS koji opslužuje i WAP 2.0 i XHTML preglednik nekim čudom nije potpomognut EDGE podrškom što smatramo najozbiljnijim nedostatkom jednog pretendenta za ozbiljan poslovni telefon, pogotovo kada čak i jeftini telefoni poput Nokije 3200 podržavaju EDGE. Integrirana je i, kod nas još uvijek van funkcije, mogućnost Push-To-Talk razgovaranja putem GPRS-a. Od softvera pored vremenski osakaćenih poklon-aplikacija vrijedan je spomena samo paket preglednika za MS Office formate datoteka koji e-mail privitke čini mrvicu čitljivijima.
Baterija je, standardno za seriju 60, slaba. Ako prosječan napredni korisnik (a upravo takvi su i njegovi potencijalni kupci) uspije vidjeti dva svitanja bez potrebe za punjenjem baterije, pravi je sretnik.
Motorola V3:
Reći da se V3 od V550 Motorole ne razlikuje previše, osim po dizajnu kućišta jednako je kao i reći da se Naomi Campbell i Whoopi Goldberg ne razlikuju po "sastavu", samo po vanjštini. Razlika možda jest samo s vanjske strane, no ona čini da se sve sličnosti tih dvaju uređaja (i spomenutih žena) nekako sakriju od oka. To je Motorola V3, lijepa i sasvim prosječne inteligencije. Dugo su navodno inženjeri i dizajneri u Motoroli mozgali na temu "kako napraviti najtanji mobitel na svijetu" i napokon im je pošlo za rukom. Ekskluziva se dobro prodaje; u svijetu mobilne telefonije naučili su nas to brojni primjeri precijenjenih telefona poput Nokije 8910(i) ili Escada-izdanja Siemensa SL55. Što je cijena veća (bez obzira na to odražava li stvarnu vrijednost ili se samo plaća obojano kućište kao na Siemensu SL55) čini se da na sebe privlači pažnju onih duša koje nastoje svoju vrijednost dokazati mobitelom/auspuhom/posjetnicom/satima provedenim za rulet stolom i sličnim porocima. To je učiteljica koja kupuje bezvrijedan par cipela za 12000 kuna na 24 rate. To je Ellisov junak s početka 21. stoljeća.
Sve ovo je uvod u zaključak da je Motorola RAZR V3 objektivno precijenjen telefon, no kako bi se nekom oku mogao učiniti i vrlo povoljnim, o tome je teško donijeti konačnu presudu. Upravo zato se bacamo na objektivan opis uređaja, a težinu cijene će odrediti oni koji će ga sa smiješkom ponosnog vlasnika držati na stolu na subotnjoj kavici.
Nadimak "britva" (engl. razor, RAZR) pridjenuli su mu u samoj Motoroli. Kako je trebalo spojiti zahtjev za tankim kućištem sa lakim metalnim legurama, nametnulo se kao logična asocijacija. To ne znači da je telefon namijenjen isključivo muškarcima, dapače (pa i žene koriste britvice, zar ne?). Dakle kućište je od tanke aluminijeve legure, antena je integrirana u njega i debljina uređaja je svega 14 milimetara. Kako se radi o preklopnom telefonu, fascinantna tankoća otkriva se rasklapanjem uređaja (čime postaje dvostruko tanji). Na preklopu se nalazi vanjski zaslon 96x80 točaka koji prikazuje 4096 boja. Po našem je mišljenju bespotrebno u boji jer je nevidljiv pri sunčevoj svjetlosti. On za vrijeme fotografiranja može poslužiti i kao tražilo. Osim zaslona na preklopu su i objektiv kamere i standardne Motoroline tipke po bokovima. Smart tipka za prečice i glasovna tipka su na samom pregibu gdje su spojena dva dijela. Na otklopljenom telefonu oku ne može izmaknuti zadebljanje ispod tipkovnice - ono je, osim što služi lakšem balansiranju s uređajem u ruci, zapravo spremnik kompletne elektronike telefona - ispod dijela s tipkovnicom nalazi se samo baterija! Otklopljen telefon izgleda poput WLAN PC Card adaptera.
Tipkovnicu predstavlja kromirana pločica sa izrezanim slovima i znakovima kroz koje probija plava svjetlost. Tipke odgovaraju i na vrlo lagani dodir (tko se još sjeća starih televizora?). Standardna Motorolina navigacija upotpunjena je dvama novim prečacima na WAP preglednik i spremnik poruka.
Unutrašnji zaslon standardnih je dimenzija za "trojčeke" (V300, V500 i V600 koji nose takav nadimak jer su to telefoni koji se razlikuju samo u softveru) - 176x220 točaka, ali on sada prikazuje čak 262 tisuće boja i fizički je veći od prethodnikovih. Proizvođač je naveo i grafički akcelerator, nije da mu ne vjerujemo ali GPU nam stvarno još nije potreban na telefonima. Meni se ne razlikuje puno od spomenutih "trojki" pa ga ne treba posebno opisivati.
Telefon je opremljen VGA kamerom koja snima i video (sa 4x zoom), može pokretati 3D Java igre, ima glasan zvučnik za 40-kanalnu polifonsku zvonjavu, WAP 2.0 preko GPRS-a (4+2). Spajanje je omogućeno i bluetoothom ili USB kabelom. Priloženi kabel spaja se pomoću posebnog konektora na bok, a preko njega se i puni sama baterija uređaja.
Baterija nije pokleknula trendu rezanja, pa daje prosječna vremena trajanja u stanju čekanja (i dugo vrijeme trajanja razgovora koje na testiranju nismo uspjeli potvrditi).
Sve u svemu navedeno ne zvuči loše za telefon koji nije deblji od 10 papirnatih posjetnica. Ali cijena od 6000 kuna, to je priča koju će nastaviti svatko sam za sebe...
Ovaj komentar se je sveo na mini roman. Ako ti mob služi za zvat i pisat poruke onda V3,ako misliš koristit na mobitelu sve šta ti pruža 6260.
puno hvala decki na pomoci. neznam,nekako mi je v3 elegantnija,ljepsa...sutra cu dobit 6260 i koristit cu ga nekoliko dana,a ako mi se nece svidjeti,ide na trznicu
mudra odluka... :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao kiki1989
evo ovak, ovo od mačka je roman, i ne da mi se sad čitat, dal je to nečiji opis ili nečije iskutvo, neznam, ali, evo ja imam 6260 i prezadovoljan sam mobom, kad sam ga dobio u ruke, zajedno sa SE P910i, (uz to ispalio puno para za oba) pomislio sam u sebi pa koji će mi to k... u životu, bilo me sramota izvadit u tramvaju ili busu par dana, evo zna tommek, drugi dan sam 6260 dao u prodaju, a P910 bratu, 6260 ogromna, symbian koji nisam kužio nikako, inače lik od kojeg sam kupio je imao instalirano pun k... demo aplikacija, kad sam upalio mob sve se počelo gasit, sve aplikacije zatvorene, usro sam se da to ne valja ništa, nisam znao odakle krenut, pa sam počeo po forumima za symbian, poskidao hrpu aplikacija koje mi trebaju, formatirao karticu i to je to. radi savršeno, a kad pogledam sve symbian telefone pogotovo nokie, pa sve su veće od 6260, a ona još ima i zakretan ekran što liči na n90, pa se ljudi malo zamisle..... primjetim to..... dakle hoču reći da je 6260 puno bolja u svim karakteristikama od v3 (koju sam ja mislio kupit pa sam odustao jer mob nema ono što ja trebam, ali je dizajnerski odličan), mislim na fm radio, mmc, mp3 i naravno taj famozni symbian, dakle sve radite po svom, cijeli izbornik po vlastitoj želji, a inače je sve jako jednostavno kad se navikne. a taj mob nema puno ljudi, rijetko se vidi, što je još bar meni bolje, dok v3 ima dosta ljudi danas, i preisfuran je reklamama (kao i k700i - po meni (u BUG-u ocijenjen mob 2005. godine)), a sad dizajnerski (čitaj šminkerski) je vjerojatno svima v3 ljepši, al iskreno to me sad ni malo ne pati, jer nema ništa osim bluetootha. dakle, moj izbor, a cijene su im iste 1200-1400 je 6260. jedino da je u pitanju v3i ili v3x koji imaju bolju kameru i puno toga ostalog, ali i cijenu.... mislim da sam ti iz ovog pomogao, a možda i odmogao (nadam se da ipak više pomogao).... inače volim biti drugačiji od drugih.
evo dosla nokia 8D. na prvi pogled mobitel je do bola dobar,a kompliciran...u...ali ok,cini mi se da cu ga ostavit. e da vas strucnjake pitam...jel bih ja sam mogo promijenit softver preko DKU kabla ili ne? jel mi se cini da je mob malo spor
ma i moja N6020 je spora ali ne dam se zivcirati zbog toga....s vremenom ce biti bolje...pitaj zerobravu....on ce najbolje znati jer on ima taj model :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao kiki1989
imam problem...instaliro sam total irremote i sad mi nesto nije jasno. kad udjem u program a da prije toga nisam upalio IC ne radi mi,a kad upalim IC i udjem u program onda mi se mob zaledi i moram ga ugasit i ponovo upalit. sta da radim?
i kako da izbrisem taj irremote,jel treba neki program ili sto?
ovak: da, i jas ti gore napisao da je kompliciran bio meni kad sam ga dobio, al zato sam formatirao karticu, napravio izbornik po svom i to je to. ultra jednostavan. taj total irremote ti nije ok onda nešto, meni radi, kako sam ti i rekao ok. udaljenost oko 80 cm. deinstaliraš sve programe na ikonu upravitelj aplikacija (gdje ti se nalazi, to ne znam), meni je u folderu file manager, al to sam si sam napravio. dakle moj prijedlog ti je da si formatiraš karticu (ako nije nov, i ako ima nešto instalirano na njoj, a da nemaš pojma šta), čisto da ga očistiš, i napraviš raspored po svom, a sve aplikacije igre i pizdharije ćeš s vremenom nać, ja ti mogu dat linkove odakle ja skidam i pratim sve nove stvari koje izlaze, to su 2 mjesta, i nema šta nema. a mogu ti i sve aplikacije i igre što imam i koje ja koristim sazipat i poslat, i objasnit šta koja radi. ukratko naravno. inače ako ne napraviš format mmc-a i ne posložiš po svom, možda i telefon vratiš na početne postavke, mislim da će ti bit sve teže se snalazit. inače ja imam kabal, al ga ne koristim, sve radim preko "plavog zuba", i instaliram i kopiram i prebacujem.... sve!
ajde molim daj linkove i objani koja appl. radi i za sto sluzi. imam i ja bluetooth. puno hvala! car si
ImaŠ Pm!............