kako se mogu spojiti sa frendom ako on ima canyon mrežnu karticu i ja ju imam sada ne kužim što treba on upisati u internet protocol a što ja trebam u pisati u internet protocol.
Printable View
kako se mogu spojiti sa frendom ako on ima canyon mrežnu karticu i ja ju imam sada ne kužim što treba on upisati u internet protocol a što ja trebam u pisati u internet protocol.
wireless ili žica?
pa ako je u forumu bežični prijenos podataka onda je valjda bez žice :)
e da, i meni se to dogodi.....
ako imaju oba kopma xp i sp2, pokreneš iz control panela wireless network setup wizard, samo pratiš upute, i kad završi, pod properties, staviš ad hoc(tako nekako), ne access point. share diskova i to je to.
dali se moze koristiti ovo "DWL-G122 D-LINK USB , 802.11g 54Mbit/s"
Može
(minimalno 10 znakova da stavim u poruku)
... A koliki je domet ovog uređaja ??? vidim da je brzina 56 mbit/s...
a koliko je to mbit ?? vece ili manje od kilobajta ?
Domet ovisi o preprekama
1mbps=8mbitps
ovako:
jedan od drugog smo najvise 35-40 metara a izmedju nas je jedna kuca...
1 bajt = 8 bita= Citat =:
Izvorno postao Celikkk
1 kilobajt = 1024 bajta
1 Mbit = 1,048,576 bita : 8 = 131072 bajta
Dakle 1 Mbit je puno veći od 1 kilobajta ili kada sam već u brojevima 128 puta veći.
A jesam picajzla!:spin:
Ovako...
b - kratica za bit
B - kratica za bajt
1Mbps = 1 Mega bit per second
1MB/s = 1 Mega Byte per second
54Mbps = 54 Mega bit per second = 6.75 Mega Byte per second (MB/s).
U praksi maksimalni protok na 54Mbps linku je cca 3-3.5 MB/s. U nekim realnijim, ali boljim, uvjetima obično se dobiva 2.5-2.8 MB/s.
Kod vas, ak nemate LOS, a na cca 40-tak metara, brijem da će ić barem 500k il 1MB/s sa standardnim antenicama. A možda i bolje ide, nikad ne znaš.
znaci kupimo onaj uredjaj gore naveden i nece biti problema da se spojimo na 500 km na sec ??
Ooo.. ovo je velka brzina. Kakvo gorivo koristite?;D= Citat =:
Izvorno postao Celikkk
A, nemoš to tako znat. Preporučam da, ako kupite te stikove, kupite i USB produžni kabel i fino objesite stikiće na prozor, il zaljepite selotejpom.
Ako to neće bit dovoljno, fino svaki po kantenu i da vidiš.
Ak ne znaš napravit kanticu, moš navratit u radionicu što će držat WiFiHR. Brijem da će jedan od prvih "satova" biti baš izrada kantice. Ak vas više zanima, možete pitat prek ICQa #206202986 aka "WiFiHR" il mene prek maila. Trebalo bi počet valjda početkom 3. mjeseca, možda koji dan ranije.