Kako vratiti particiju????
Jučer pun entuzijazma i onog djecackog poleta krenem u sklapanje novog kompa, pošto već imam dosta iskustva u tome nisam očekivao ovakav zaplet situacije. Dakle, imam hitachi sata2 disk koji je do sada radio na nforce2 konfi, znaci na sata 1 kontroleru, napravio sam backup "c" particije na "d" particiju (kao i obicno prilikom friske instalacije windowsa), iscupao hard stavio ga u novu amd64 komfu sa nf4ultra chipsetom (dakle sata2 kontroler), pokrenuo instalaciju na c particiju, sve leti,sve 5..winxp i sp1 i sp2 instalirani za cca 15min...i dignem ja windozw a "d" particije nema..zapravo ima je ..ali nekad je ta d particija bila cca 230gb i gotovo puna podataka, a sad se pod "d" particijom vidi cca 8gb..ali bez ikakvih podataka, a ostatak je prikazan ko unpartitioned space...posto ja nisam obrisao tu particiju, a kamoli ju shredao na 8gb i ostatak.ocito su tu prste imali windozi ili nesto s zbog razlike kontrolera..uglavnom probao sam vratiti sa active file recovery..ali cini mi se da taj program ne vraca particiju vec samo podatke na particiji...a ne bih smio napraviti particiju na tom unpartioned space jer ak i ima sanse za restoranjem..tada vise ne bi bilo....ak netko ima slicno iskustvo ili neki savjet bio bih mu veoma zahvalan.
Unaprijed hvala
P.S. ne moram ni spominjati kako sam ushićen zbog novonastale situacije i da mi živa na tlakomjeru hoće iskočiti iz onog stupca