-
filazofija i otkaz
etho jedno fil. pitanje.
u zemlji u kakvoj zivimo, sa standardom u kojem se valjamo, uz stanje kakvog njegujemo da li Rvat smije dat otkaz ili je to sramota?
da li je osoba koja ima dobar posao - onak 12 sati dnevno, dobiva dobru placu cca. 5000 kuna, i nije zadovoljna svojim poslom smije dat otkaz ili je budala?
mislim ko da je bitno kaj radi! neka npr. bere gljive. ok.
samo potezem pitanje o OTKAZU kao necemu prema vecina ljudi ima stav - koj si ti idiot pa kolko ljudi je bez posla, a ti se tako zajebavas?
drugo pitanje je, covjek koji ima viziju i ideju, da li je smije ostvarit bas zbog toga sto mora dat otkaz, da bi ostvario svoje vizije i ideje u cirka 2 godine, a u tom razdoblju da nema sigurnu platu.
PS. ako neko oce ponudit honoraran posao u Mobilu, tak na rok od dvije godine, uz neke povoljne uvjete kad covjek ostvari viziju i ideje, moze me kontaktirat 8)
-
Re: filazofija i otkaz
jedan 'rvat ako ima soli u glavi MOŽE taj posao koji nemre više smislit zamijenit za neki koji bi mu više odgovarao u smislu zadovoljstva, a da mu ipak ne degradira nekakav standard zaslužuje svojim znanjem i sposobnostima (ako ih ima, ak se ne šverca na tom poslu koji ga 'ne zadovoljava'... ali brijem da kad ne bi vjerovao da ima većih sposobnosti ne bi mu ni palo na pamet razmišljati o otkazu, ako ništa drugo onda barem zbog psihološkog sustava samoobrane vlastitog ega 8))
ali ipak možda ne na skroz nesigurno nego si pripremit teren i znati kamo se maknuti s tog posla a ne ostat u magli.... znači po meni, otkaz u smislu ciljanog napretka - DA. neovisno jel to znači prelazak u novu firmu ili ostvarenje vizije ako imaš dovoljno sreće da ti je dobra vizija se našla u glavi.. jer, ipak, dobre ideje su najveća rijetkost.. sve ostalo se još i može pokrit ali ako nemaš nikog s idejom, fućkaj sve one kaj hrpu tog znaju i potroše život na učenje a da nemaju viziju u kaj to primijenit..
a rizik u ostvarenje vizije bez pokrića... jedino, zapitaj se: koliko sam uvjeren u svoju viziju??
-
Re: filazofija i otkaz
otkaz DA, ali tek kad je golub u ruci a ne vise na grani....onda vrapca pustiti iz druge ruke...a moze i hazarderski s dvije ruke loviti goluba koji je na grani....
treba biti brz....