zanima me kakva je Nokia N90, prednosti me ne zanimaju jedino mane koje mobitel ima, hvala!!!
Printable View
zanima me kakva je Nokia N90, prednosti me ne zanimaju jedino mane koje mobitel ima, hvala!!!
Nema vibracije, dimenzije, masa, slaba baterija-jedine mane.
izabran je za mobitela godine (2005) ak ti sta pomaze... :spin:
..moj mob iz snova,ali ima jednu manu - nema BT(ipak ima BT) sorry
Baterija, ima istu kao 2650. Sramota! Nema vibru. Jedna stvar što je bar mene smetala-i fotke i video strpava u isti koš, pod Galerija (tako je i s n70, ali je na 6630/6680 to bilo odijeljeno).
Ostalo na mobu funkcionira perfektno!
@lili - ima bluetooth. Odakle ti da nema?
???? Pa naravno da ima bluetooth= Citat =:
Izvorno postao lili
..je znam ispričavam se !Kud sam ja zabrijala...ihhhh;)
....čovječe pa NEMA vibru????? pa kako to i mobiteli za 100kn imaju, a ovaj nema....
hvala što ste mi rekli....
ovo je proglašeno najboljim strojem 2005-te godine a takvom ekranu ,rezoluciji , inovativnosti i dr može se oprostiti vibra - moj jedina zamjerka je bila ipak samo veličina premda sam i to prebolio a mijenjao sam ga bez razloga , samo iz želje da imam nešto drugo a tako mi je sa svakim:comp:
Meni samo nije jasno kako je izglasan kao najbolji mob 2005. godine... Ima dosta odličnih funkcija i mogućnosti, ali ima i mane koje se teško mogu na današnjim mobitelima prežaliti, kao šo je nestotatak vibre (nebuloza i pol) i jadna i slaba baterija... A i prilično je velika i teška...
Joj kad sam ga na ulici vidio iz daljine kod nekog lika, nisam vjerovao da je tako velik, Kakav bi mi tek bio da sam ga u ruku uzeo... Katastrofa...
...ma sve to ok i velična i ajde nekako baterija, ali vibra pa ko nokia 3210...(makar se na njoj moglo stavit vibru)
e da pa jel bi se mogao nadogradit vibro-motor u n90???
Ne. Nokia je objasnila kako nije htjela staviti vibro u N90 da se jako osjetljiva leća Karl Zeiss optics sustava ne bi slučajno pomjerila...
Mislim da seru, pravi odgovor bi bio da bi vibra potegnula bar 10 posto ionako bijedne baterije.
Koliko ja znam, vibru, bar na normalan (Mobisov) način, nije moguće staviti dodatno.
Meni se inače sviđaju malo veći mobiteli pa su moje ocjene o N90 prilično visoke. Mislim da se u Mobilu ipak ocjenjivao sveukupni dojam N90, a on je jako dobar. Praktički, ta Nokia nema što nema, a još je obogaćena i posebnim lećama na fotiću. Na njoj ništa ne škripi, mob jest povelik ali imaš punu preglednost osobito prilikom tipkanja kad fakat ne možeš stisnuti dvije tipke odjednom.
U svakom slučaju, dobar komad hardvera i softvera, po mom mišljenju.
Po mom mišljenju ne vrijedi toliko novaca. Em je ogromna em za te novce(5+k kn) kupiš malo slabiji laptop i jeftin mobitel i imaš 10x više mogučnosti nego mobitel. Hebo mobitel u 21 stoljeću bez vibre
A, slušaj, za dobre stvari vrijedi izdvojiti. Istina da možeš za tu lovu imati ili laptop ili možda kakav jeftinjak od auta (Yugo 45 :))
Ali nije mi jasno po čemu je N90 toliko bolji od N70 da se ja odlučim dati skoro 1000 kn više za mobitel koji je duplo veći i nema vibru. Šta on točno ima a da N70 nema?= Citat =:
Izvorno postao Mobyy
Mene je fascinirao ekran! Prekrasan ekran, nema prigovora. U biti nema neke razlike u mogućnostima između n70 i n90. Sam imam n70.
Vjerojatno leće koštaju tih soma više. A, opet, n70 ima radio kojeg n90 nema.
Po nicemu. Osim po, kako Mobyy kaze, prekrasnom, ali stvarno prekrasnom ekranu. Nakon tog ekrana rezolucija 176*208 ti se cini smijesnom, kao da gledas ekran sa 4096 boja.= Citat =:
Izvorno postao cyberphere
Tako je. Sasvim nova generacija ekrana koja gazi konkurenciju bar što se smartphonea tiče.:thumbup:= Citat =:
Izvorno postao marko6630
..kad smo već kod cijena N90je 5.990 kaj je poprilično,a N8800 je 7.990kn.a kaj ova druga ima da da je toliko skuplja (možda zbog vibre;D )
To mi i dalje nije dovoljan razlog zašto dati 1000 kn više za mobitel koji ni vibro nema. Može imati najbolji ekran ali s tim ne može nadoknaditi ogromne dimenzije i manjak vibre
@Lili 8800 ti ima brušeno titansko kučište te ima ekran od safirnog stakla, zato je toliko skupa
Pa, u biti i nema potrebe kupovati N90, osim ako je ne nađeš po povoljnoj cijeni.= Citat =:
Izvorno postao cyberphere
Razloga nema i možemo se do sutra razgovarati. N90 uz svojih par mana predstavlja začetak smartphonea kakvi bi trebali doći na tržište.
Recimo da je to nekakav "pretprodukcijski" test model da se opipa bilo tržišta u kojem je Nokia vodeća.
Istina je da je Nokia imala i promašaja (5510 s onom čudnom tipkovnicom, 6650 koja nije niti došla kod nas...), ali mislim da N90 nije promašena.
Mislim da se tu veća pozornost dala onom foto dijelu, napraviti nešto da izgleda kao mini kamera (a kameri vibra ne treba). Kod N70 je druga priča, recimo da je ona "običan" smartphone s usputnom mogućnošću snimanja videa ili fotki.
Onda ispada da je to mini kamera i fotić, a mobitel je kao dodatna funkcija... Sve super, ali ipak vibra je nešto što jednostavno mora imati, kad polovicu poziva i poruka skužim tek po vibri dok mi je mob u džepu... Da imam novaca za bonus mob, vjerovatno si bih ga uzeo, ali ovako... Nekoliko mi je puta prošla misao kroz glavu oko moguće kupovine, ali čim bih se sjetio tih par stvari, u tren oka bih se ohladio... Iskreno, nadam se da ovaj model neće predobro proći na tržištu, da ne bi ponovili istu grešku na budućim uređajima...= Citat =:
Izvorno postao Mobyy
Gle, N90 je bezobrazno skupa, al ona koliko-toliko, u usporedbi sa konkurencijom, tu cijenu jos nekako i opravdava (jedva), a IMHO samo budala bi kupila 8800, a samo bi jos veca budala kupila 8800 po toj cijeni.= Citat =:
Izvorno postao lili