Sony Ericsson ljubav ili rat?
S obzirom da nisam znao gdja da zapocnem ovu temu (smiju li se business teme uopce zapocinjati pod rubrikama za mobilne telefone?), pitat cu ovdje.
Kako gledate, pogotovo ako ste korisnici proizvoda doticne kompanije, na najavljeno mozebitno raspadanje kompanije Sony Ericsson.
Naime, prvo je bio Sony i bio je Ericsson. Svaki za sebe, nisu bili Bog zna sto. Ericsson jos kako-tako, ali Sony nikako. Onda je nastupila telekom kriza, pa je Ericsson proizvodnju predao Flextronicsu, otpustili tisuce radnika i udruzili se s Sonyem na zajednickom razvoju mobitela, a sve s ciljem da postanu motherfucker igrac na podrucju mobitela. Danas SonyEricsson stoji losije nego ikad, gube pozicije na trzistu, gomilaju se gubici, ljudi lete s posla i sada su oni odlucili da nece vise biti zajedno (doduse ako ne pocnu zaradivati u narednih godinu dana).
Na kraju, kakvu buducnost moze imati takva kompanija i sto je jos vaznije njeni proizvodi. Oni se sutra mogu raspasti i sto onda? Imali su potencijala, ali eto...
Mislim, danas kupite njihov mobitel, ali nije sigurno da cete za godinu dana moci kupiti orginalnu bateriju, otici u ovlasteni servis i sl.?
Brine li ikoga to ili ste flegma?
Re: Sony Ericsson ljubav ili rat?
Ukratko: Neće se raspasti! Do kraja godine im treba 5 novih telefona, koji će u potpunosti zamjeniti postojeće (uključujući T68i, T200, T300, T600). Jedan već imaju a to je P800. Treba im topnotch MBT - nasljednik t68i, s boljim ekranom, novim dizajnom i potpuno novo razvijenim softwareom - BRZINA; BRZINA; POUZDANOST; BRZINA!!! MBT koji će nadje*** S55 i 6610.
Treba im 2 mid level telefona, koji če podržavati MMS, Javu, 3B, BT, imati ekran u boji i naravno potpuno novorazvijeni software.
Jedan entry level MBT, koji bi mogao biti T300... naravno ako mu poprave software.
Nadalje trebaju izbacit prve kombajn mobitele 3G, 2,5G!!!
Što se tiče prodaje, samo ću reći ovo: Nazovem danas EM, na njihovu info lajnu, i pitam koja je zadnja verzija softa za T68i. Čovjek mi odgovori, pazi sad:
[glow=red,2,300]ona koju imate u telefonu ???[/glow] ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ???
what the fu**? ja se pokušam izborit i reć da imam R2A, a znam da su poslije toga izašli R2B, R2E i vjerojatno R2F, ali me čovjek me uvjerava da je moja zadnja. a da ne pričam da se šuška i o R3A i R3B!!! znam reći ćete da to nema veze sa SE, ali kako nema? jel kupujete telefone od SE ili EM? Ko vam daje garanciju i servis? To je samo jedan od primjera, da vas ne zamaram s više. A ima ih. Dakle kompletna promjena menađmenta iznutra i ljudi. I to je pravi put. dosta za sad.