Molim vas pomoć, pokušao sam nekoliko puta preko kalkulatora ali ne ide. Kodirana je na Vip mrežu. IMEI je 355388003024734
Možete mi poslati kod na 091 5733 175, ili na tomekzg@vip.hr
Ako netko sazna kod i javi mi bit ću mu jako zahvalan.
Printable View
Molim vas pomoć, pokušao sam nekoliko puta preko kalkulatora ali ne ide. Kodirana je na Vip mrežu. IMEI je 355388003024734
Možete mi poslati kod na 091 5733 175, ili na tomekzg@vip.hr
Ako netko sazna kod i javi mi bit ću mu jako zahvalan.
Koliko si puta pokušao, što ti je mobitel javio (ako išta) i da li si pokušao sa i/ili bez kartice?
Nakon 5 pogrešnih unosa (poruka "Code error" ili sl.) možeš mobitel jedino još odnijeti profesionalnom unlockeru i odgovarajuće platiti, jer ga nećeš više moći koristiti čak ni sa VIP-ovom karticom. :(
Ako znaš raditi sa NokiaFREE Unlock Codes Calcolator-om v3.10 ( http://unlock.nokiafree.org ) i jasno ti je sve gore napisano, pokušaj, ali samo jednom, sa sljedećim postavkama:
U "Options" uključi "Expert mode", "IMEI checksum verification" i "Select model from IMEI".
Izaberi model i mrežu, upiši IMEI (ispod MCC+MNC će se pojaviti "Asic 2"), ručno u Box Serial upiši 32821 (uz njega će se pojaviti "Asic 6") i klikni "Calculate". Trebao bi ti izbaciti:
Model: Nokia (3220 )
IMEI: 355388003024734
Network: 21910000
#pw+927 922 647 511 635+1#
#pw+443 457 065 146 563+2#
#pw+403 257 623 164 062+3#
#pw+797 190 413 543 503+4#
#pw+148 194 163 643 503+5#
#pw+145 144 463 373 354+6#
#pw+283 335 103 105 347+7#
Utipkaj samo 1. kod ( #pw+927 922 647 511 635+1# ) u tek upaljeni mobitel, nakon što si mu izvadio SIM-karticu.
Ako se ništa ne dogodi, pokušaj, eventualno, utipkati taj isti, 1. kod, sa umetnutom VIP-ovom karticom.
Sretno :thumbup:
več sam objasnio da je za HR kod 7 valjan samo, ne kod 1.. takod a ako je tip pokušao već 4 puta i ti mu predlžiš kod 1. un si je blokrirao telefon a kod 7 je recim možda točan??? e vidiš..tu nastaju problemi.. kad tako javno daješ kodove,pa bi bilipametno moćda da ih daješ na PM ili slično.= Citat =:
Izvorno postao ivicarocca
tako je :thumbup: , na drugim forumima taj post bio bio izbrisan prije nego je i napisan
potpnuo se slažem,,kodove davati samo na PM.. jer ovako je stvarno neodgovorno,šta ako netko nađe ko se ne razumije i ukuca u svoj telefon ili slicno..= Citat =:
Izvorno postao milo dete
Ako tomek pažljivo pročita moj odgovor i linkan post, mislim da će shvatiti da si mora razjasniti "materiju", a odluka želi li pokušati dekodiranje ukucavanjem koda prepuštena je u potpunosti njemu - mislim da svatko treba imati informaciju i slobodan izbor što će sa njom učiniti. :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao khideg
Nigdje ne piše da postoji garancija uspjeha, dok sam ga, vjerujem, upozorio na najveće rizike kojima se izlaže pri daljnjim pokušajima dekodiranja.
Btw, nije valjda da misliš da je tomek nepismen ili nesposoban, pa nije u stanju čitati i sam donositi vlastite odluke? :rolleyes:
Da, već si napisao da u HR radi samo 7. kod - moja skromna iskustva pokazuju nešto drugo. :)
Tvoja kvalifikacija mog posta: "...ovako je stvarno neodgovorno..." neka ostane bez komentara. :rolleyes:
@milo dete
Ovo nije "drugi forum", bar za sad... ;)
Na većini foruma gdje to nije dopušteno radi se o zaštiti IMEI-a, iz raznih razloga - kad ga je netko već spreman post-ati, što je problem sa kodovima, osim želje za mistifikacijom materije? :)
@tomek
Ako pokušaš: javi kako je prošlo, ako ne, također javi. Sretno u svakom slučaju... :thumbup:
ne smatram da lose radis vec bi bilo bolje da si mu odgovorio na PM.= Citat =:
a on takoder moze svojevoljno ukucati kod ili ne,isto ko kad je kod na javnom mjestu.
Moja osnovna ideja je sljedeća:= Citat =:
Izvorno postao khideg
ni po čemu nisam profesionalac glede dekodiranja, no jasna mi je problematika (teoretski mi je to u blizini struke, praktično: a-a ;) ) i kad mi je trebalo da si dekodiram 3 Nokia-e potrošio sam par sati na istraživanje po Internetu (programi, forumi, web-generatori) i učenje te bez problema riješio sve 3.
Po analogiji, vjerujem da svatko tko se zna služiti PC-om, Internetom i engleskim (drugi jezici mogu još malo pomoći) može, uz malu pomoć, napraviti isto.
Pa mi je došlo da malo motiviram ljude za učenje - to je sve. :)
to je vrlo pohvalno..stvrno..= Citat =:
zato i kazem, to sto radis je u redu...
dobro je da posaljes na forum i kazes, ej za ovo treba naraviti to i to...da se dekodira itd..
a samo dekodiranje vrsiti preko PM. recimo mozes reci
evo upali calc, utipakaj ovo onda ovo onda ovo i upisi kod 7.
a ciste kodove poslaji tipu na pm.. samo kao ideja..
Hvala svima na pomoći, nisam uspio. Ostao mi je još peti put. Ne usuđujem se više pokušavati. Znate li kakva su iskustva ljudi sa dekodiranim mobitelima u servisima? Znate li neki dobar servis da ga tamo dekodiram?
Pošto nisam često na internetu molim vas možete mi napisati odgovor na broj telefona ili email adresu.
eh bas kao sto sam i pretpostavio da to nece bas ici tako kako neki ljudi misle. i upravo zato preporucam slanje kodova samo na PM a ne ovako javno..= Citat =:
Izvorno postao tomek
javi mi se na PM, mozda jos nije sve izgubljeno.. imas jos 1 pokusaj, nakon cega moras u servis, mozda to nece biti potrebno.
ivicarocca mi je pomogao odblokirati nokiu iz prvog koda...pa ga pustite da radi svoj posao....ako vam se to ne sviđa, sami ste krivi....a i osim toga....on uvijek upozori na rizik tj. da kod koji on predlaze ne mora biti tocan...
tocno,potpuno podrzavam njegov posao... i dobro je sto to tako radi,naravno.
no,ja radim s razlikom sto uvjek predlazem 100% tocan code:)
Najljepše ti hvala na feedback-u - žao mi je da nije funkcioniralo, super je da si oprezan, dekodiranje putem utipkavanja koda nažalost nije niti će ikada biti 100% egzaktna znanost. :)= Citat =:
Izvorno postao tomek
Sretno :thumbup:
to je istina, zato uvijek oprez, 2x provjera prije utipkavanja.= Citat =: